KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2025 Salı
°C

Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de

Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Yeni Hükümet Konağı önünde kurularak, 03 Temmuz 2022 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.

Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de
20 HAZİRAN 2022 PAZARTESİ 16:50
2
1120
0
AA aa

Ulusal kan stoklarını arttırmak amacıyla çeşitli farkındalık çalışmaları yürüten Türk Kızılay'ı birçok ilde olduğu gibi Bingöl'de kan bağışı kampanyası düzenliyor. Türk Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Kan Bağış Tırı, 03 Temmuz 2022 Pazar gününe kadar, 09.30-19.00 saatleri arasında Genç Caddesi Yeni Hükümet Konağı önünde kurularak, kan bağışı kabul etmeye başladı.

15 DAKİKANIZI VERİN 3 CAN KURTARIN

Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi görevlisi Yunus Küçükkaya, Kan Bağış Tırı'na vatandaşları beklediklerini ifade ederek, “Hastanelerde umutla kan bekleyen hastalarımız, sizin yapacağınız bir ünite kana ihtiyaç duymaktadır. Onların seslerine kulak vermek, dertlerine derman olmak sizin elinizde. Sadece 15 dakikanızı ayırarak, belki bir kanser hastasına, belki bir diyaliz hastasına, belki kan uyuşmazlığı teşhisi konulan bir bebeğe, belki bir trafik kazasında yaralanan hastamıza Umut olabilirsiniz. Şimdi vakit birlik olma, yardımlaşma vaktidir. Kızılay, azalan kan stoklarını arttırabilmek, oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına 20 Haziran-03 Temmuz 2022 tarihleri arasında Genç Caddesi Yeni Hükümet Konağı önünde 09:30-19:00 saatleri arasında kan bağışlarınızı bekliyoruz. Tüm Bingöllü vatandaşlarımızı kan vermeye bekliyoruz” diye konuştu.

6 İLDE 48 HASTANENİN KAN İHTİYACI KARŞILANIYOR

6 İlde 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlediklerini ifade eden Küçükkaya, “Kan, yaşam için hayati bir öneme sahiptir. Sağlıklı kişilerin vücudu kanı kendi üretmektedir. Fakat talasemi, lösemi ve kanser hastaları kan ve kan ürünlerini dışarıdan sağlamak zorundalar. Bu nedenle bu kişilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlaka düzenli olarak kan almaları gerekmektedir. Bunun dışında acil olarak yapılması gereken ameliyatlar için de kan ve kan ürünlerine ihtiyaç vardır. Günümüz teknolojisi ile kanın tek kaynağı sağlıklı bireylerin yapmış oldukları kan bağışlarıdır. Kızılay ülke genelinde devlet ve özel tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır. İleride yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına kan bağışı yapılması çok büyük önem arz etmektedir. Bu hem vicdani bir sorumluluk, hem de vahim tabloların oluşmaması adına vicdani bir zorunluluktur. Azalan kan stoklarını kritik düzeyin üzerinde tutmak adına Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi bölgesinde bulunan 6 ildeki (Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt ve Şırnak) 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlemektedir” şeklinde konuştu.

HER SAĞLIKLI BİREY KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR

18-65 yaş arası 50 kilogramın üzerinde olan her sağlıklı bireyin Kızılay'a kan bağışı yapabileceğini dile getiren Küçükkaya,  erkekler için yılda 4, kadınlar için ise yılda 3 kere kan bağışlamanın sağlık açısından önemli olduğunu vurguladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2025
17:18
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de durdurulan bir aracın bagajında 17 kilo 936 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca ruhsatsız iki av tüfeği ile buna ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.
07.07.2025
16:42
Bakan Kacır Bingöl`e geliyor
Bakan Kacır Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleşecek Bingöl ziyaretinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın programı şöyle;
07.07.2025
16:24
Bingöl`de akaryakıt fiyatlarında tabela değişti!
Bingöl'de akaryakıt fiyatlarında tabela değişti!
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan düzenlemeye göre, benzine 2,26 TL, motorine 2,12 TL ve LPG'ye 97 kuruş zam geldi. 7 Temmuz 2025 Pazartesi günü itibarıyla Bingöl'de benzin, motorin ve LPG ne kadar? İşte detaylar...
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın