KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de

Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Yeni Hükümet Konağı önünde kurularak, 03 Temmuz 2022 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.

Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de
20 HAZİRAN 2022 PAZARTESİ 16:50
2
1436
0
AA aa

Ulusal kan stoklarını arttırmak amacıyla çeşitli farkındalık çalışmaları yürüten Türk Kızılay'ı birçok ilde olduğu gibi Bingöl'de kan bağışı kampanyası düzenliyor. Türk Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Kan Bağış Tırı, 03 Temmuz 2022 Pazar gününe kadar, 09.30-19.00 saatleri arasında Genç Caddesi Yeni Hükümet Konağı önünde kurularak, kan bağışı kabul etmeye başladı.

15 DAKİKANIZI VERİN 3 CAN KURTARIN

Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi görevlisi Yunus Küçükkaya, Kan Bağış Tırı'na vatandaşları beklediklerini ifade ederek, “Hastanelerde umutla kan bekleyen hastalarımız, sizin yapacağınız bir ünite kana ihtiyaç duymaktadır. Onların seslerine kulak vermek, dertlerine derman olmak sizin elinizde. Sadece 15 dakikanızı ayırarak, belki bir kanser hastasına, belki bir diyaliz hastasına, belki kan uyuşmazlığı teşhisi konulan bir bebeğe, belki bir trafik kazasında yaralanan hastamıza Umut olabilirsiniz. Şimdi vakit birlik olma, yardımlaşma vaktidir. Kızılay, azalan kan stoklarını arttırabilmek, oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına 20 Haziran-03 Temmuz 2022 tarihleri arasında Genç Caddesi Yeni Hükümet Konağı önünde 09:30-19:00 saatleri arasında kan bağışlarınızı bekliyoruz. Tüm Bingöllü vatandaşlarımızı kan vermeye bekliyoruz” diye konuştu.

6 İLDE 48 HASTANENİN KAN İHTİYACI KARŞILANIYOR

6 İlde 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlediklerini ifade eden Küçükkaya, “Kan, yaşam için hayati bir öneme sahiptir. Sağlıklı kişilerin vücudu kanı kendi üretmektedir. Fakat talasemi, lösemi ve kanser hastaları kan ve kan ürünlerini dışarıdan sağlamak zorundalar. Bu nedenle bu kişilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlaka düzenli olarak kan almaları gerekmektedir. Bunun dışında acil olarak yapılması gereken ameliyatlar için de kan ve kan ürünlerine ihtiyaç vardır. Günümüz teknolojisi ile kanın tek kaynağı sağlıklı bireylerin yapmış oldukları kan bağışlarıdır. Kızılay ülke genelinde devlet ve özel tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır. İleride yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına kan bağışı yapılması çok büyük önem arz etmektedir. Bu hem vicdani bir sorumluluk, hem de vahim tabloların oluşmaması adına vicdani bir zorunluluktur. Azalan kan stoklarını kritik düzeyin üzerinde tutmak adına Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi bölgesinde bulunan 6 ildeki (Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt ve Şırnak) 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlemektedir” şeklinde konuştu.

HER SAĞLIKLI BİREY KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR

18-65 yaş arası 50 kilogramın üzerinde olan her sağlıklı bireyin Kızılay'a kan bağışı yapabileceğini dile getiren Küçükkaya,  erkekler için yılda 4, kadınlar için ise yılda 3 kere kan bağışlamanın sağlık açısından önemli olduğunu vurguladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın