Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de kan bağışı alacak
Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelecek olan 'Kan Bağışı Tırı', 12-29 Haziran 2025 tarihleri arasında Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 10:00-19:00 saatleri arasında destekçilerinden kan bağışı alacak.
Türk Kızılay, hem düzenli kan bağışçısı oranını artırmak hem de mevsimsel olarak düşen kan bağışlarından dolayı azalan stok seviyesini ihtiyacı karşılayacak oranlara çıkarmak amacıyla ‘Birbirimize Candan Bağlıyız' sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyasını sürdürüyor.
Kan bağışı hakkında toplumda farkındalık oluşturmak ve vatandaşları düzenli kan bağışına yönlendirmek amacıyla düzenli bilgilendirme ve etkinlikler yapılıyor. Kızılay, bölgedeki kan stoğu seviyesini yükseltmek, hastalara umut olmak için Bingöl'de 29 Haziran 2025 tarihine kadar kan bağışı alacak.
Kanın aciliyetinin yanında sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve günlük kana ihtiyaç duyan birçok kişinin bulunduğunu belirten Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Koordinatörü Mehmet Mücde,
“Stoklarda sorun yaşamamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kan ihtiyacının süreklilik olduğu ve ameliyat ve tedavilerin yerinde ve zamanında yapılması, vatandaşa karşı yetersiz ve eksik kalmamak adına tek kaynağı insan olan tüm vatandaşımızı kan bağışına davet ediyoruz” dedi.
HASTANELERDEKİ İHTİYAÇLARI BİRLİKTE GİDERELİM
‘Birbirimize Candan Bağlıyız' sloganıyla kan bağışlarının kabul edileceğini söyleyen Mücde,
“Azalan kan bağışlarını arttırmak ve hastanelerde kan stokunun sürdürülebilir seviyede tutmak, zamanında ameliyat ve tedavilerin gerçekleşebilmesi, vatandaşa hizmet noktasında eksik ve yetersiz kalmamak adına, siz değerli destek ve katılımlarınızla hastalarımıza karşı mahcup kalmayarak insani ve vicdani olan görevimizi her zamanki gibi yerine getirme çabasında yanımızda bulunmanız için değerli desteklerinize ihtiyacımız olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı yeniden vefa borcunu, insani ve vicdani sorumluluğunu her zamanki gibi göstermek adına 12-29 Haziran 2025 tarihleri arasında Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası önünde, 10.00-19.00 saatleri arasında kan bağışına davet ediyoruz. Hayat kurtarma adına üç kişiye umut, üç kişiye can olmak, doğaya bir fidan armağan etmek için kan bağış mobil aracımıza bekliyor olacağız. Gösterilen hassasiyetten dolayı yardımsever Bingöl halkımıza çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” diye konuştu.
15 DAKİKA AYIRARAK HAYAT KURTARABİLİRSİNİZ
Vatandaşlara kan bağışını noktasında çağrıda bulunan Mücde,
“Sadece 15 dakikanızı ayırarak, belki bir kanser hastasına, belki bir diyaliz hastasına, belki kan uyuşmazlığı teşhisi konulan bir bebeğe, belki bir trafik kazasında yaralanan hastamıza Umut olabilirsiniz. Hayat kurtarma adına üç kişiye umut, üç kişiye can olmak, doğaya bir fidan armağan etmek için kan bağış mobil aracımıza bekliyor olacağız. Gösterilen hassasiyetten dolayı yardımsever Bingöl halkımıza çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadirşinas Bingöllü vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın