KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

Kızılay'dan Kan bağışı çağrısı

Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Saat Kulesi önünde kurularak, 15 Ağustos 2020 Cumartesi gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.

Kızılay`dan Kan bağışı çağrısı
05 AĞUSTOS 2020 ÇARŞAMBA 17:47
4
1689
0
AA aa

Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla kan stoklarında büyük oranda azalma görülmesiyle birlikte Türk Kızılay, birçok ilde olduğu gibi Bingöl'de kan bağışı kampanyası düzenledi. Türk Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Kan Bağış Tırı, Genç Caddesi Saat Kulesi önünde kurularak, kan bağışı kabul etmeye başladı. Kan vermek isteyen vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına riayet ederek stantlarda kan bağışında bulundu. 

1 GÜNDE 84 ÜNİTE KAN BAĞIŞLANDI

İlk gün 84 ünite kan bağışının verildiği belirten Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi görevlisi Yunus Küçükkaya, 04-15 Ağustos 2020 tarihlerinde 10:00-19:00 saatleri arasında Dörtyol Saat Kulesi Önündeki Kan BağışTırı'na vatandaşları beklediklerini ifade etti.

6 İLDE 46 HASTANENİN KAN İHTİYACI KARŞILANIYOR

6 İlde 46 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlediklerini söyleyen Küçükkaya, “Kan, yaşam için hayati bir öneme sahiptir. Sağlıklı kişilerin vücudu kanı kendi üretmektedir. Fakat talasemi, lösemi ve kanser hastaları kan ve kan ürünlerini dışardan sağlamak zorundalar. Bu nedenle bu kişilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlaka düzenli olarak kan almaları gerekmektedir. Bunun dışında acil olarak yapılması gereken ameliyatlar için de kan ve kan ürünlerine ihtiyaç vardır. Günümüz teknolojisi ile kanın tek kaynağı sağlıklı bireylerin yapmış oldukları kan bağışlarıdır. Kızılay ülke genelinde devlet ve özel tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır. Malum koronavirüs salgını ile mücadelede alınan tedbirler ve havaların ısınmasıyla Kızılay kan stokları hızla azalmaktadır. İleride yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına kan bağışı yapılması çok büyük önem arz etmektedir. Bu hem vicdani bir sorumluluk hem de vahim tabloların oluşmaması adına vicdani bir zorunluluktur. Azalan kan stoklarını kritik düzeyin üzerinde tutmak adına Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi bölgesinde bulunan 6 ildeki (Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt ve Şırnak) 46 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlemektedir. Bu kapsamda Kızılayın kan bağış aracı 04-15 Ağustos 2020 tarihlerinde 10:00-19:00 saatleri arasında Bingöl Dörtyol kavşağı Saat Kulesi önünde hizmet vermektedir” diye konuştu.

HER SAĞLIKLI BİREY KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR

18-65 yaş arası 50 kilogramın üzerinde olan her sağlıklı bireyin Kızılay'a kan bağışı yapabileceğini dile getiren Küçükkaya, erkekler için yılda 4, kadınlar için ise yılda 3 kere kan bağışlamanın sağlık açısından önemli olduğunu vurguladı.

15 DAKİKANIZI VERİN 3 CAN KURTARIN

Kan vermenin15 dakika süren basit bir işlem olduğuna işaret eden Küçükkaya, “Bu 15 dakika süren işlem içerisinde vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etki edecek herhangi bir şey yok. Kızılay kan merkezleri hastane değil, sağlıklı insanların geldikleri, 2 saatte bir dezenfektan uygulamasıyla temizlenen hijyenik ortamlar. Hayat kurtarmak adına 15 dakikamızı ayırarak başkasının bir ömrü olabiliriz ve unutmayalım ki bu kan bir gün bize veya sevdiklerimize de lazım olabilir. Bir ünite kan, 3 can demektir. Ne kadar çok duyarlılık o kadar çok hayat kurtarmak demektir. Bingöllü vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Şimdiden tüm Bingöllülere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın