KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Kızılboğa: döner sermaye mağduriyeti giderilsin

Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, sağlık sektöründe çalışanların döner sermaye mağduriyetlerinin biran evvel giderilmesini beklediklerini söyledi.

Kızılboğa: döner sermaye mağduriyeti giderilsin
25 AĞUSTOS 2010 ÇARŞAMBA 08:37
0
2084
0
AA aa
Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Temsilcisi Kızılboğa yaptığı yazılı açıklamada, "Her bir yanı adaletsizlikle dolu, neresinden tutulsa elde kalan döner sermaye sistemi sağlık çalışanları arasında huzursuzluğa neden olmakta, çalışma barışını bozmaya devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı'ndan bu sistemdeki adaletsizliklerin giderilmesini için defalarca girişimlerde bulunmamıza rağmen yetkiler taleplerimize kulak tıkamış, sağlık çalışanlarının feryadını görmezden gelmişlerdir" ifadelerini kullandı.


Kendi bildiklerini okumayı en önemli yöneticilik marifeti sayan Bakanlık yetkililerinin adaletsizlikleri daha da arttırmak için ellerinden gelenleri yaptıklarını iddia eden Kızılboğa şöyle devam etti:


“Son olarak Tam Gün Yasası ile döner sermayede yapılan adaletsizlik adeta çığırından çıkmıştır. Doktorlara döner sermayenin peşin ödenmesi ve emekliliğe yansıtılması sağlanırken, diğer tüm sağlık çalışanları bu haklardan mahrum bırakılmışlardır. Zorunlu mesleki sorumluluk sigortası sadece hekimlere getirilmiş, risklerle karşı karşıya kalan diğer sağlık çalışanlarını korumak akıllara gelmemiştir.

Bugün illerde döner sermayelerin geç ödenmesi nedeniyle çalışanlar mağdur edilirken, Birçok arkadaşımız emekliliği hak etmesine rağmen geçim derdi nedeniyle çalışmaya mecbur kalırken, emekliliğinde karışılacağı kara günleri düşünürken doktorlara döner sermayeyi peşin ödenmesi ve emekliliğe yansıtılması gerçekleşirken 300 Bin sağlık çalışanının bu iyileştirmelerden yoksun bırakılması büyük bir adaletsizliktir. Sağlık çalışanları döner sermayedeki adaletsizliklerin giderilmesini beklerken Bakanlığın ısrarla adaletsizliği artırmak istemesi ve hekim dışı sağlık personelini görmezden gelmesi kabul edilemezdir.
 
Doktorlardan başka sağlık çalışanı yokmuş gibi davranmak sorumsuzluğunu gösterenler elbette bunun hesabını vereceklerdir. Sağlık çalışanları arasında ayrım yaparak huzuru bozanlar Türkiye'nin sağlık sistemine en ciddi zararı verenlerdir. Ayrıca Türkiye'de aile hekimliği sistemine 2010 yılı sonuna kadar tüm illerde geçilecektir. Fakat aile hekimliği sisteminde toplum sağlığı merkezlerinde görev yapan arkadaşlarımızın döner sermayeleri daha önceleri görev yaptıkları yerlerle karşılaştırıldığında ciddi bir düşüş yaşandığı görülmektedir.
 
Bu konuda bir yönetmelik değişikliği yapılmış ama sadece doktorların döner sermayeleri arttırılarak adaletsizlik buraya da taşınmıştır. Yani Bakanlık yanlışta ısrar etmeye, doğruyu ve çalışanı memnun edecek düzenlemeyi görmemeye devam etmektedir. Burada bir çift sözde Tam Gün Yasası çıkmadan önce sağlık çalışanlarına zam yapılacak, bakanla görüştük herkesin döner sermayesi artacak diye açıklamalar yapan, sağlık çalışanlarını umutlandıran fakat tüm söyledikleri boş çıkınca, ortalarda görünmeyen sözde sendikaya söylemek lazımdır.

Çalışanın sorununu gidermekten çok iktidarın talimatını yerine getirmek için uğraşan, siyaset ve bürokrasi ile hormonlu olarak büyüyenler yüzünden çalışanların mağdur olmaktadırlar. Çalışanlar beklentilerini istismar edenleri iyi not etmelidirler. Burada bir örnek vererek durumu daha net biçimde açıklamak istiyorum.
 
Döner sermayede aylık mahsuplaşmayı geçen sene toplu görüşmede çözdüklerini iddia etmişlerdi. Bunlar döner sermayelerini alamayan, eksik alan veya döner sermaye geliri düşük olan yaklaşık 150 bin sağlık çalışanının bundan sonra her ay döner sermaye alabileceklerini açıklamışlardı. Fakat bir sene geçti ama çözülen hiçbir şey yok.
 
Ne aylık mahsuplaşma var. Ne de izin ve raporlarda döner sermaye ödemesi. Yetkili sendikayım diye ortalıkta kasılarak dolaşacağınıza hükümetin referandumda evet kampanyası için her türlü desteği vereceğinize sağlık personelinin sorunlarına kulak verin Sağlık çalışanları bunları iyi not etmeli, beklentilerini istismar edenleri iyi tanımalıdır.
 
Kimin neye hizmet ettiğini, kimin çalışanın hakkını savunduğunu görmelidirler. Türk Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanlığı'na bir çağrıda bulunuyoruz. Gelin bu adaletsizliklere bir son verin. 300 bin sağlık çalışanının mağduriyetini
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın