KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Kızılboğa: 'Halk fakirleşiyor'

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye ekonomisinde Yüzde 9'un üzerinde büyüme bekliyoruz sözlerini eleştirerek, 'Halk her geçen gün daha da fakirleşiyor. Kimlerin büyüdüğünü görüyoruz' dedi.

Kızılboğa: `Halk fakirleşiyor`
07 ARALIK 2021 SALI 17:04
8
1928
2
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl'de yaptığı konuşmada “Yüzde 9'un üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İhracatımız şuanda geçmişe dönük baktığınızda 210 milyar dolayı aşmış durumda, yılsonunda bu rakam 220 milyarları da aşmış olur. Çok hızlı bir şekilde ihracatımızda bir toparlanma bir artış var” demişti.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, halkın alım gücünün her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, “Sokağa inebiliyorsanız! Bir markete gidin ve halkın alım gücünü, enflasyonun ne düzeyde olduğunu görün. Bir önceki ay ile bir sonraki ay arasındaki farkı görün. Sırça köşklerde oturanlar, halktan uzak yaşayanlar, ekonominin iyi olduğundan bahsediyor. Madem ekonomi büyüyor Bingöl'de ihracat neden 3-5 milyon dolarda kaldı. Mevcut iktidarın kimleri büyüttüğünü halkımız çok iyi biliyor” dedi.

Çarşıdan pazardan haberi olmayanların ülke yönettiğine dikkat çeken Başkan Hasan Kızılboğa, “Geçtiğimiz yıl 45 TL civarında olan 5 litre Ayçiçek yağı bugün 150 TL'yi buldu. Yapılan zamlarla 210 gram somun ekmeğin fiyatı 1,75 kuruş, 420 gram açık pide ekmeğin fiyatı 4 TL. 50 kg un 400-450 TL'yi buldu. Yarın ne olacak belli değil, halk yoksullaşıyor. Her geçen gün geçim sıkıntısına daha fazla düşüyor” ifadelerini kullandı.

Kızılboğa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sayın Cevdet Yılmaz, yüzde 9 büyüme olduğundan bahsediyor. Bu büyümenin vatandaşa ne kadar yansıdığını da açıklasınlar. Sayın Yılmaz'a bir önerim, çıksın vatandaşın ve sokağın nabzını tutsun, ekonomimiz büyüyor mu, küçülüyor mu? İnsanlar evine ekmek götürebiliyor mu? Sayın Yılmaz rakamları kullanarak milletimizin aklıyla dalga geçiyor. Onlarca kez vergi borcunu sildiğiniz milletin anasına avradına küfredenler büyüyor ama halkımız fakirleşiyor. Yönetemiyorsunuz artık, bir an önce bırakın ve sine-i millete dönün. Seçimden başka çareniz yok. Ülke ekonomisini iflasa sürüklemeden bırakın.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87616)
08 Aralık 2021 Çarşamba 15:12
İnandığınız ne varsa üzerine yemin ederim ki. Kılıçdaroğlu, akşener, babacan, davutoğlu ve diğerleri bir tarafa tayyip erdoğan bir tarafa. Ülkeyi sıvı yağ, un, çay ve diğer besinler üzerinden değerlendirme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87600)
08 Aralık 2021 Çarşamba 09:31
Allahtan kork başkan. Sen bu eleştirileri keşke whatsap yazışmalarını kendi aralarında yapan BİM, A101, ŞOK, MİGROSVE CARREFURSA ya yapsaydın. Hayat mı pahallı yoksa stokçuluk yaparak ticaretini kapitalist olarak yapan firmaların suçumu.
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın