KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Kızılboğa: 'kimse dini değerlerimizle alay edemez'

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Sezen Aksu'nun 'Şahane Bir Şey Yaşamak'isimli şarkısına tepki gösterdi.

Kızılboğa: `kimse dini değerlerimizle alay edemez`
19 OCAK 2022 ÇARŞAMBA 17:56
12
1732
0
AA aa

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Şarkıda yer alan “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e” sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Sanatçı topluma yön verir. Sanatçı da haddini bilecek. Toplumun değerlerine hakaret edemezler, dini değerlerimizle alay edemezler, buna izin vermeyiz” dedi.

Başkan Kızılboğa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e, diyen bir sanatçıya saygı duymamızı kimse beklemesin. İnsanlığın en önemli değerlerinden olan Hz.Adem ve Hz.Havva ile ilgili bu sözler toplumumuzda hoş karşılanamayacak sözlerdir. Kimse haddini aşıp dini değerlerimize hakaret edemez. Cahil olmayan bir sanatçı toplumun değerleriyle uğraşmaz, onlara hakaret etmez. Aksine toplumsal duyarlılığa sahip olarak eserlerini oluşturur. Gündemden düşenlerin dini değerlerimize saldırıyor. Bir dönemde gündem olmak isteyen Türklüğe hakaret ediyordu. Ama unutulmasın ki İYİ'ler olarak ne dinimize ne de Yüce Türk milletine hakaret ettirmeyiz. Sezen Aksu derhal özür dilemeli ve bu sözde şarkıyı kaldırmalıdır.”

Kızılboğa, son günlerde yaşanan cemaat tartışmalarına da değinerek, “Sözde cemaatler üzerinden İslam'ı ve dini değerlerimizi karalama kampanyasını görüyoruz. Müslüman illa bir cemaate bağlı olmak zorunda değildir. Kur'anı Kerim, Peygamberimizin sünneti bizlere yol gösterecektir. Cemaatlerin artması Diyanet İşleri Başkanlığının işini iyi yapmadığını ortaya koymaktadır. Talebe göre fetva hazırlayan bu kurum aynı performansı halkın dinini öğrenmesi için harcamış olsa ortada bu tür cemaatler, tarikatlar olmaz. Din kimsenin tekelinde değildir. Birleri çıkıyor sayın Erdoğan'ı peygamber ilan ediyor. Yaşanan bu üzücü olayları tasvip etmiyoruz, hepsini şiddetle kınıyoruz. Dinimize kim zarar vermeye kalkarsa karşısında İYİ'leri bulacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın