KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2025 Pazar
°C

Kızılboğa: sözleşmeli sağlık çalışanlarına da kadro verilsin

Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, sözleşmeli öğretmenlere kadro verildiği gibi sözleşmeli sağlık çalışanlarına da kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Kızılboğa: sözleşmeli sağlık çalışanlarına da kadro verilsin
12 MART 2010 CUMA 09:30
0
1292
0
AA aa
Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Kızılboğa, yaptığı yazılı açıklamada sözleşmeli sağlık çalışanları için yaptıkları mücadele sonucunda kısıtlı da olsa eş durumu tayini, becayiş ve askerlik dönüşü işe başlama haklarını kazandığını belirterek, “Açtığımız davalarla sebepsiz sözleşme feshi gibi uygulamaların önüne geçmiştik. Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli personeli çektiği tüm sıkıntılardan kurtarmanın tek yolunun kadro olduğunu yıllardır ifade etmekteyiz.  Sözleşmelilere kadro verilmesi için 15 bin dilekçe toplayıp TBMM'ye teslim etmiş, 2009'da Ankara'da kadro için miting düzenlemiştik” dedi.
Sözleşmeli öğretmenlere kadro verildiği gibi sağlık çalışanlarına da kadro verilmesi için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını söyleyen Kızılboğa, “Bu hafta basın yayın organlarında Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan sözleşmeli öğretmenlere kadro verileceği haberleri yer almıştır. Bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan kadro vereceğiz açıklamasının ardından Türk Sağlık-Sen olarak aynı hakkın Sözleşmeli sağlık çalışanlarına da verilmesi için Sağlık Bakanlığı'na başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Yaptığımız başvuruda Bakanlığa kamuda sözleşmeli istihdam modelinin mağduriyete sebep olduğu ifade edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 70 Bin sözleşmeli öğretmeni kadroya geçirmek için çalışma başlattığı hatırlatılmıştır. Sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki çalışmalara paralel olarak kadro talep ettiğimiz başvuru yazımızda Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen personeller arasındaki farklı istihdamdan kaynaklanan sorunların bertaraf edilerek personel istihdamında yeknesaklık sağlanması amacı ile, başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/b maddesine tabi sözleşmeli personeller olmak üzere 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personelin, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen çalışmalara paralel olarak kadroya geçirilmesi yönünde yasal düzenlemenin yapılmasını talep ettik. Bizim bu talebimiz yaklaşık 80 bin sağlık çalışanı sözleşmeli arkadaşımızın tek isteğidir. Bizim bu talebimiz evinden, eşinden, çocuğundan ayrı yaşayan, yükselme imkanı elinden alınan, geleceğe umutla bakamayan sözleşmeli arkadaşlarımızın beklentisidir. Artık Sağlık Bakanlığı yurdun her yerinden yankılanan bu feryadı duymalı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kadro çalışmalarına bir an önce başlamalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanı sayın Recep Akdağ'a sesleniyor; Sizde artık Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu gibi sözleşmelilere kadro vereceğinizi açıklayın, sözleşmeli sağlık çalışanlarını sevindirin. Türk Sağlık-Sen sözleşmeliler kadroyu alana kadar mücadelesini sürdürecek, 80 bin sözleşmeli çalışanın yanında her şartta olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Bingölonline Haber Servisi                                     
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın