KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Kızılboğa: 'Yedisu halkı çok dertli'

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa: 'Yedisu halkı çok dertli. Depremden dolayı halâ konteyner ve çadırlarda kalıyorlar.'

Kızılboğa: `Yedisu halkı çok dertli`
19 AĞUSTOS 2021 PERŞEMBE 17:51
12
1503
2
AA aa

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, 2020 yılında deprem felaketini yaşayan Karlıova ilçesine giderek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl'ü ziyaret etti.

İYİ Parti Karlıova ilçe Başkanı Yasin Altun'un da eşlik ettiği ziyarette İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, depremin ardından ilçedeki durum, esnafların talep ve beklentileri üzerine Karlıova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl'le istişarede bulundu.

İlçede vatandaşları ve esnafları da ziyaret eden İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, depremin ardından ilçe halkının hala konteynır ve çadırda kalıyor olması, muhatap bulamaması, esnafların zincir marketlerle rekabet edemiyor olması ve gurup köy yollarında yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

İLÇE HALKI ÇADIRDA KALMAYA DEVAM EDİYOR

Karlıova ilçesinde 2020 yılının Haziran ayında yaşanan depremin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen hala halkın hala konteynır ve çadırlarda kaldığını İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, “Karlıova'da yaşanan deprem sonrasında halkımız kaderine terk edildi. İlçede depremden sonra kalıcı konutlar hala yapılmadı. Büyük acılar yaşayan halkımız konteynırlarda ve çadırlarda yaşamaya mahkum edildi. Halkımız sıkıntılarını bizlere iletiyor, ‘7-8 nüfuslu bir aile küçücük konteynerda nasıl yaşayacağız, bizlerle muhatap olmayanlar gelsin bir gece kalsınlar burada neler çektiğimizi anlasınlar' diyor. ilçe halkımız sahipsiz değildir. Yetkililere konuyu aktaracağız” dedi.

KIŞ GELMEDEN AHIRLAR YAPILMALI

Hayvancılıkla uğraşan üreticilerin de yıkılan ahırlar nedeniyle sorun yaşadığına dikkat çeken Başkan Kızılboğa, “Ahırları yıkılan vatandaşlarımız, kış gelmeden çözüm bekliyor. Kış gelmeden ahır yada barınak tarzı yerlerin yapılmasını beklediklerini anlatan bölge halkı, devletimizden destek bekliyor. İYİ Parti olarak Bingöl Karlıova'da hükümetimizi derhal göreve davet ediyoruz. Şunu bilsinler ki; vatandaşlarımızın, bize verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Bingöl halkı sahipsiz değildir” şeklinde konuştu.

ESNAF ZİNCİR MARKETLERDEN DERTLİ

Esnafların yaşadığı sorunlarla ilgili de bilgi veren Kızılboğa, “Karlıova esnafı, zincir marketlerden şikayetçi. Zaten zor geçinen esnaflarımız ulusal zincir marketlerin ilçede her mahalle başına, sokak başına açıldığından dert yanıyor. Ülke genelinde tüm yerel esnafların sorunu olan zincir marketlere artık ruhsat verilmesini istemiyorlar. Yerel yönetimlerin de bu konuda taşın altına ellerini koymalarını beklediklerini söylüyor. Yerel yöneticilere sesleniyoruz; Siz, bu halka hizmet için mi seçildiniz? Yoksa yandaş ulusal marketlerin sahiplerini daha da zenginleştirmek için mi? Halkımıza, ilçe esnaflarımızın her zaman yanındayız, haklarını yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Kızılboğa, köy yollarının bozuk olmasının halkı canından bezdirdiğini belirterek, şunları kaydetti; “İlçemize bağlı gurup köy yolları ne yazık ki berbat halde. Mayın tarlasına dönen yollar bölge halkını mağdur ediyor. Halkımız, kışın gelmesiyle yolların tamamen bozulmasından endişe ediyor. Kuzey ilçelerimiz çok fazla mağdur edilmiş. Geçen yıl olan depremden sonra kalıcı konutlar hala yapılamadı, ahırlar yapılamadı. İnsanlarımız mağdur durumda."

KIZILBOĞA: “YEDİSU HALKI ÇOK DERTLİ”

İYİ Parti Bingöl İlçe Başkanı Hasan Kızılboğa, esnaf ziyaretlerine aralıksız olarak devam ediyor. İYİ Parti Bingöl İlçe Başkanı Kızılboğa, ziyaretleri kapsamında Yedisu ilçe esnafıyla buluştu.

Yedisu İlçesi'nde yoğun bir ilgiyle karşılanan İYİ Parti Bingöl İlçe Başkanı Hasan Kızılboğa, esnaflarla ülke gündemine ve sorunlarına ilişkin olarak konuştu.

Ziyaretlerine ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Başkan Kızılboğa açıklamasında: “Bugün Yedisu ilçemizde esnaflarımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın dertlerini dinledik. Yedisu halkı çok dertli. Depremden dolayı halâ konteyner ve çadırlarda kalıyorlar. Esnaf ulusal marketlerden dolayı çok dertli. Yol ayrı bir dert. Birçok köy yolu bile çok daha kaliteli. AKP hükümeti yönetemiyor, mağdur ediyor. Bölge halkımızın ihtiyaçlarını gündeme taşıyacağız. Onların derdi bizim derdimiz. Milletimiz İYİ olacak, Türkiye'miz İYİ olacak ” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84987)
23 Ağustos 2021 Pazartesi 08:52
Hasan bey seni severiz ama bu partiyi bırakman lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84941)
19 Ağustos 2021 Perşembe 23:43
Başkanım kaç kişiyi dövdünüz?
Çünkü genel başkanınız halkın içine çıktığını ya döver ya da söver.
02.09.2026
02:14
Bingöl`de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü`nde
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
02.09.2026
02:10
Bingöl`de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
Bingöl'de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyor.
02.09.2026
02:09
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Bingöl Devlet Hastanesi'nin yapımı devam eden yeni hizmet binasında çalışmaların hızlandırılması ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için incelemelerde bulunuldu. Yeni binanın Bingöl'e modern ve nitelikli bir sağlık altyapısı kazandırması hedefleniyor.
02.09.2026
02:08
Bingöl`de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Bingöl'de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Jandarma ekiplerinin kent genelinde yürüttüğü çalışmalarda 25 olaya müdahale edilirken, binlerce kök kenevir/skunk bitkisi ile uyuşturucu maddelerin yanı sıra çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın