KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Kktc'ye 34 milyon euro

Rum Yönetimi, Kıbrıslı Türklere yönelik 'önlemler paketini' açıkladı

Kktc`ye 34 milyon euro
22 MAYIS 2007 SALI 15:58
0
1047
0
AA aa
Kıbrıs Rum yönetimi, geçen hafta bakanlar kurulunda kabul edilen, "Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasındaki ekonomik kalkınmayı ve işbirliğini daha fazla geliştirmeyi" amaçlayan "önlemler paketini" açıkladı.

Rum yönetimi, Kıbrıslı Türkleri ekonomik yönden desteklemeyi amaçladığını iddia ettiği "ekonomik paketin", adanın yeniden birleşmesine yardımcı olacağı görüşünde.

Rum haber ajansına göre, Rum bakanlar kurulu tarafından kabul edilen ilk proje, 2007-2013 dönemi için toplam 7 milyon euroluk bir yardımla Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türker arasında küçük teşebbüslerin kurulmasına yardımcı olmayı öngörüyor. Her seçilen küçük işletme için azami 200 bin euroluk bir tutar belirlendi.

Yine aynı dönem için 27 milyon euro fon içeren ikinci proje, seçilmiş belirli bölgelerdeki işletmelere, iki toplum arasındaki teknolojik girişimlerin ve ticaretin geliştirilmesi ve tarım ürünlerinin üretimi için fon sağlıyor. Her belirlenen işletmeye, azami 500 bin euro verilmesi öngörülüyor.

Rum yönetimi Maliye Bakanı Mihalis Sarris ve Rum yönetimi lideri Tassos Papadopoulos'un Diplomatik Büro Müdürü Tasos Conis, Maliye Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında "önlemleri" açıkladı ve "Kıbrıslı Türklerin bu önlemlere olumlu yanıt vererek bunlardan faydalanacağı" ümidini dile getirdi.

Conis, Kıbrıslı Türklerin izole edilmiş olduğunu reddederek, "iki toplum arasında bir ekonomik savaş bulunduğunu ve Kıbrıs Türk liderliğinin politikasından dolayı, Kıbrıslı Türklerin kendi kendilerine izole olmuş duruma düştüğünü" iddia etti.

"Kıbrıslı Türklerin Kıbrıslı Rumlarla işbirliğine ihtiyaç duyup duymadıklarına karar vermesi gerektiğini" belirten Conis, "Kıbrıslı Türkleri, Kıbrıslı Rumlarla işbirliği yapmaya, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine yardımcı olacak ekonomimizin birleşmesinden faydalanmaya çağırıyoruz" dedi.

Rum yönetimi Maliye Bakanı Sarris de "hükümetin ilgi gösterileceği ümidiyle bu planları hazırladığını" ifade ederek, "Kıbrıslı Türklerin siyasi nedenlerle bunları kullanmasına izin verilmiyorsa o zaman bu başka konu" diye konuştu.

Rum haber ajansına göre, "önlemi" uygulamak için Rum Maliye Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında bir program komitesi kurulacak. İlgili bakanlık başvuruları değerlendirirken, Planlama Komitesi tarafından atanacak, biri Kıbrıslı Rum, diğeri Kıbrıslı Türk olması tercih edilen iki üyeden oluşan danışma komitesi kurulacak. Başvurular, 30 Eylül 2008 tarihine kadar yapılacak ve 2008 sonunda incelenerek onaylanacak.

Rum Maliye Bakanı Sarris, bakanlığının başvuruları hızlı bir şekilde ele alacağını ve esnek davranacağını belirtti.


Haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın