KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Kobi'lere borsa müjdesi

SPK Başkanı Turan Erol, büyüme potansiyeline sahip şiketlerin borsaya girişlerine izin veren çalışmaların tamamlandığını söyledi

Kobi`lere borsa müjdesi
10 OCAK 2009 CUMARTESİ 11:03
0
1150
0
AA aa
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) ve tüm büyüme potansiyeline sahip şirketlerin borsaya girişlerine izin veren çalışmaların tamamlandığını bildirdi.
Erol, ''İMKB bünyesindeki piyasa için tüm çalışmalar bitirildi. Şirketlerimiz cesur davransın, geniş bir vizyonla borsada işlem görmek için başvuruda bulunsun'' dedi.
SPK Başkanı Erol, AA'ya yaptığı açıklamada, KOBİ'lerin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ekonomisi açısından da çok önemli fonksiyonları bulunduğunu, Türkiye'deki işletmelerin yaklaşık yüzde 99'unun KOBİ tanımına girdiğini ifade etti.
Bu işletmelerde çalışan kişi sayısının kayıtlı istihdam içindeki payının da yüzde 45,6 olduğunun altını çizen SPK Başkanı Erol, küresel piyasalarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle iş ve aş bulmanın çok zorlaştırdığı bu dönemde, KOBİ'lerin istihdam konusunda oynadıkları role dikkat çekti. Türkiye'ye oluşturulan katma değerin yüzde 37,7'sini KOBİ'lerin ürettiğinin altını çizen Erol, Borsa'da kurulan yeni pazarla KOBİ'lerin ve büyüme potansiyeline sahip şirketlerin finansman bulma imkanlarını artırdıklarını ifade etti.
 
YENİ DÜZENLENEN PİYASADA KİMLER İŞLEM GÖRECEK?
 
SPK Başkanı Erol, yeni oluşturulan bu piyasada, İMKB'nin kotasyon şartlarını sağlamayan, ancak gelişme ve büyüme potansiyeli bulunan şirketlerin ihraç edecekleri sermaye piyasası araçlarının işlem göreceğini ifade etti.
Şirketleri bu piyasada işlem görmeye teşvik etme amacıyla sermaye piyasası mevzuatı kapsamında sağlanabilecek halka açılma/işlem görmenin maliyetini azaltıcı ve halka açılma prosedürünü kolaylaştırıcı çeşitli avantajlar tanındığını söyleyen SPK Başkanı Erol, ''Örneğin halka açılacak şirketler için belirli bir süre faaliyette bulunma şartı, karlılık koşulu, öz sermaye şartı gibi borsada işlem görmeye başlama şartları hafifletildi. Ayrıca bağımsız denetim zorunluluğu, kar dağıtım zorunluluğu, izah name ve sirküler yayınlama gibi şartlarda da esneklik sağlandı'' dedi.
 
-ABD'DE DE UYGULANAN PİYASA YAPICILIĞI SİSTEMİ İLK DEFA BU PİYASADA KULLANILACAK-
 
ABD'de de uygulanan piyasa yapıcılığı sisteminin ilk defa bu piyasada kullanılacağını belirten Erol, yeni oluşturulan piyasada, likiditenin artırılmasına katkı sağlaması için ''piyasa yapıcılık'' sisteminin uygulanacağını söyledi. Erol, bu uygulama ile, piyasa yapıcı kuruluşların alış ve satış tarafında kotasyon vererek piyasanın derinliğini sağlayacaklarını kaydetti.
SPK Başkanı Erol, piyasaya işlerlik kazandıracak bir diğer uygulama olan ''piyasa danışmanlığı'' ile de sermaye piyasasında bir ilk gerçekleştirildiğini ifade etti. Piyasa danışmanı olacak şirketlerin, piyasa hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan KOBİ'lerin bilgilendirilmesinde ve gerek sermaye piyasası araçlarının ihracı sırasında, gerekse ihraç sonrasında şirketin yükümlülüklerinin doğru ve zamanında yerine getirilmesinde görev ve sorumluluk üstleneceğinin altını çizdi.
Sermaye Piyasası Kurulu önderliğinde KOBİ'ler de dahil olmak üzere, gelişme ve büyüme potansiyeline sahip işletmelerin sermaye piyasalarından fon temin etmelerini sağlamak, böylelikle bu işletmelerin finansman sıkıntılarını gidermek amacıyla organize bir piyasa oluşturulması çalışmalarının tamamlandığının altını çizen SPK Başkanı Erol, bu şirketleri modern finansman olanaklarından yararlandırmaya yönelik çalışmaların bunlarla sınırlı kalmadığını ifade etti.
Turan Erol, gelecek hafta kamuoyuyla paylaşacakları yeniliklerde de KOBİ'lere 500 milyon doları aşan kaynak kapılarını açacaklarını sözlerine ekledi.
 
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın