KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Koç: 'Muhtarın diğer firmadan menfaati ne?'

Doğan Koç, Çobantaşı Köyü Muhtarının söylemlerinin amacının Koç-Soğuk Çeşme Taş Ocağının çalışma ruhsatını iptal ettirip, ocağın el değiştirmesini sağlamak olduğunu iddia etti. Koç: 'Muhtarın diğer firmadan menfaati ne?'

Koç: `Muhtarın diğer firmadan menfaati ne?`
13 AĞUSTOS 2020 PERŞEMBE 17:39
18
4146
8
AA aa

İş insanı Doğan Koç'un geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrası taş ocakları yeniden gündeme gelmişti. Koç, yaptığı paylaşım sonrası ölüm tehditleri aldığını belirterek suç duyurunda bulunmuş ve konuyu yerel basına taşımıştı.

Çobantaşı Köyü Muhtarı Ahmet Korkmaz, Doğan Koç'un paylaşımı ve söylediklerinin birbiriyle çeliştiğini söyleyerek, taş ocaklarından birinin Doğan Koç tarafından işletildiğini, “taş ocağını işleten kendisi, dağ keçilerini dile getirdiği kadar, 10 yıldır kurulu olan bu ocağın köylüye verdiği zararı dile getirseydi.” Demişti.

Koç, Çobantaşı Köyü Muhtarı Ahmet Korkmaz'ın iddialara şu şekilde cevap verdi:

“Doğaya ve köylüye zarar verdiği iddia edilen taş ocağının açılmasına ilk karşı çıkanlardan biri bendim. Biz açmazsak bile bu ocağın açılacağı bize söylendi. Kamu yararı ve doğaya verilecek zararı en aza indirmek amacıyla ocağı açtık.  Bingöl-Erzurum karayolu ve Kervansaray-Ilıcalar bağlantı yolu için hiçbir ücret talep etmeden dönemin valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu ve Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz Beyin bilgisi dâhilinde Karayolları Elazığ 8.Bölge Müdürlüğüne verdik.”

“HİÇBİR MADDİ ÇIKAR GÖZETMEDİK”

“Karayollarının tahsis ettiği alanın, köy ve ormanlık alana çok yakın olmasından dolayı, yollarımızın en kısa sürede tamamlanabilmesi için hiçbir maddi çıkar gözetmeden böyle bir adım attık. Oluşabilecek tüm zararları asgari düzeye indirmek istedik. Konuda bahsi geçen devlet hakkı ödenmediği için 2016 da faiziyle birlikte ocağı işleten firmamız tarafından madde işleminle peşin ödenmiş olup sözleşme olmasına rağmen devletin kurumu ve başkaları zarar görüp zan altında kalmasın diye mahkemeye bile başvurulmamıştır ve hiçbir çıkarımız olmadığının büyük bir kanıtıdır.”

“MUHTARIN İDDİALARI ALGI OPERASYONU, OCAK KURUMLARCA DENETLENİYOR”

Kendisini ocağın işletmecisi olduğu eleştiren Korkmaz'ın ocağın ilk açıldığı yıllarda iki yıl taş ocağında çalıştığını, ocağın açıldığı günden bu yana istihdam önceliğinin sürekli köy halkında olduğunu söyleyen Doğan Koç, “ köy muhtarı tozdan şikayetçi olduğunu ve ocağın çalışma süresi bitmesine rağmen, ocağın halen çalıştırıldığını, dere yatağına hafriyat döküldüğünü söylüyor. Koç-Soğuk Çeşmeye ait olan taş ocağı köyün 1,2 kilometre dışında yer alıp madencilikle ilgili tüm kanun ve kurallara uygun bir şekilde faaliyetine devam ediyor. Dere yatağına hafriyat döküldüğünü söylüyor ancak köy merasına hafriyat döküp kendi özel mülkü haline getiren kendisidir. Şikayetçi olduğu ocağın hafriyat ve taşını kullanarak bahçe duvarı ören kendisidir. Maden ocağı resmi kurumlarca denetleniyor, muhtarın iddiaları algı operasyonundan ibarettir. Yargı ve yürütme kararları mevcuttur.”

“KÖY SAKİNLERİ OCAKTAN İSTİFADE EDİYOR”

Köy sakinlerinin taş ocağından istedikleri zaman istifade ettiklerini söyleyen Koç, “ köyün yüzde 90'ı kilitli taş ve mıcır taş tozu, kendi evini veya ahırını onarmak için imkanlar dahilinde köy halkı taş ocağından istifade ediyor. Köyde yapılan ilk caminin yüzde 80'ininde ve sonradan yapılan medresenin tamamının demir kalıbı ve ikinci caminin yüzde 90 betonu muhtarın iddia ettiği ‘güya köye zarar veren taş ocağın'dan temin edildi.”

“HALKIN DESTEĞİ VE DEVLET YETKİSİNİ KÖTÜYE KULLANMAKTIR”

“Benim sosyal medyada yaptığım paylaşım sonrası ölüm tehditleri almamı farklı taraflara çeken muhtar, yerel basın aracılığıyla bana cevap verme gereğini neden buldu bilmiyorum. Muhtar kendini devlet üstü gören bir yaklaşımla ocağı yıllarca şikayet edip, karalamaya çalışıyor. Muhtar başka bir firmanın iş takipçisiymiş gibi ocağın faaliyetlerini sonlandırmak için çabalıyor. Konuyu farklı taraflara çekip cevap verme çabasıyla köy halkının verdiği yetkileri, devletin kendine verdiği yetkileri kötüye kullanarak ocağın el değiştirmesini sağlamaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Taş ocağı, köy halkına karşı sorumluluklarına yerine getirdiği gibi, kamu kurumlarına yapması gereken ödemelerini gününde yapmaktadır. Muhtarın iş takipçiliğini yaptığı firma, devlete vergi ödememek taş ocağından çıkan malzemeyi el altından kendi kişisel çıkarlarına kullanma çabasındadır.”

“MUHTAR, BAŞKA FİRMANIN VEKİLİ GİBİ DAVRANIYOR”

“kamu yararı gözeten ocağın taşların taşınması ve yoldan geçen taş ocağı araçlarına köy muhtarının sessiz kalması, köy muhtarı olmasına rağmen başka bir firmanın vekilliğini yapması, firma sahibiyle beraber Koç- Soğuk Çeşme firmasının ruhsatını iptal etmek için kamu dairelerini rahatsız etmesini, muhtarın 1. Taş ocağı olan Koç-Soğuk Çeşme firmasına ait taş ocağının köye zarar verdiğini iddia etmesini, 2. Taş ocağının ormanın tahrip olması ve köye çok daha yakın olmasına rağmen neden destek verdiğini ve beklentisinin ne olduğunu kamuoyunun takdirine bırakarak saygılarımı arz ediyorum. Muhtarın diğer firmadan menfaati ne? Merak ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61016)
15 Ağustos 2020 Cumartesi 16:56
Slm ben cobantaşı köyü muhtarı ahmet arkadaşlar doğan koç yalandan başka işi yoktur sözde damızlık birlik başkanıymış 4 yıl önce bir kuran kurşunu yaptırdım hayır severlerin desteğiyle koç aylesi muhtar kilise yapıyor diye dalga geçiyorlardı utanmadan diyorki biz yardım etmişiz allahtan korkmiyan insandan 'ne beklenir ki taş ocağına gelince ben 10 yıldır ocak kapansın diyorum doğan koç gibi kendimi dağ keçilerin arkasına saklamam sen hem insanlara hayvanlara doğaya zarar veren sensin milletin hakkı sizlerin burundan mutlaka gelecek insallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61015)
15 Ağustos 2020 Cumartesi 16:55
Bütün bölge gıyas koç ve doğan koç un kalitesini biliyor.. Çamur at izi kalsın koç ailesine sökmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60997)
15 Ağustos 2020 Cumartesi 00:01
Doğayı çevreyi tabiatı kendi doğal haline bırakmak gerekir bunu hic bir zaman unutmayalım suyu kendi akışına bırak mak gerekiyor yoksa su birgün verdiyini geri alır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60991)
14 Ağustos 2020 Cuma 21:09
Çevreye Zarar Verecek Diye , İptali için NİYAZİ AKDEMİR Zamanında Taktire şayan Mücadele. Dönemin Başta Vekillerimiz Olmak Üzere Kimseye Söz Geçiremedi ..Zaman NİYAZİ BEYİ Haklı Çıkardı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60981)
14 Ağustos 2020 Cuma 18:40
Ocağın derhal kapatılması gerekir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60958)
14 Ağustos 2020 Cuma 09:52
Çevreye Zarar Verecek Diye , İptali için NİYAZİ AKDEMİR Zamanında Çok Mücadele Verdi . Başta Vekillerimiz Olmak Üzere Kimseye Söz Geçiremedi ..Zaman NİYAZİ BEYİ Haklı Çıkardı .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60990)
14 Ağustos 2020 Cuma 20:46
@Misafir Kullanıcı NİYAZİ BEY ,TÜM SEKARAN BÖLGESİNİN SESİ OLMUŞTU,AMA NE FAYDA .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60972)
14 Ağustos 2020 Cuma 16:52
@Misafir Kullanıcı NİYAZİ AKDEMİR Beyin Mücadelesine Şahidim. Tebrikler DAYICIĞIM..NAHİYE OLARAK HER DAİM YANINDAYIZ. BÖYLE BİLİNE..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60956)
14 Ağustos 2020 Cuma 08:56
Karlıova catak köyünde bulunan kum ocağınin da peri suyunu yıllardır kirlettigi ve bu yuzden yüzlerce büyük baş hayvanın bu sudan icip hastalandığı hatta cogunun yavru attığını ve buna kimsenin neden dur demedigini hala anlamış değilim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60951)
13 Ağustos 2020 Perşembe 20:00
köy hanesine yapılan cami medrese yol kilit taşları yapılması farklı. doğan koç kendi şahsi ticari yerlerine kulandığın mera yerlerine zarar verrerek çıkar elde etmek sizi hak sahibi etmez
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın