KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Koç'a özgürlük için imza kampanyası

Gülsüm Koç’a Özgürlük İnisiyatifi, Dörtyol Saat Kulesi önünde yaptığı basın açıklaması ile Gülsüm Koç’a Özgürlük adı altında imza kampanyası başlattı.

Koç`a özgürlük için imza kampanyası
28 ŞUBAT 2013 PERŞEMBE 08:59
0
2903
2
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi ve Gülsüm Koç'un ailesinin de destek verdiği basın açıklamasına yoğun katılım oldu.

Gülsüm Koç'a Özgürlük İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Tayfun Demirci: “Lise son sınıf öğrencisiyken 15 Mayıs 2011 tarihinde Bingöl'de polis otosuna silahlı saldırı olayında bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve iki yıla yakın bir zamandır cezaevinde olan Gülsüm Koç, mahkemenin verdiği hukuk dışı ve zalimce kararla ömür boyu hapse mahkûm edildi. Hakkında hiçbir somut delil elde edemeyen mahkeme sadece Bingöl Emniyetinin zorlama iddiaları ve hiçbir hukuki yanı olmayan gizli tanık ifadeleriyle Gülsüm Koç'u ömür boyu ve ayrıca 26 yıl 8 ay hapse mahkûm etmiştir. Tarihte eşine az rastlanır bu kararda tam bir hukuk skandalı işlenmiştir. Olayın gerçekleştiği andan itibaren Bingöl'deki Emniyet birimleri her şeye bir kılıf uydurarak olayları Gülsüm'ün aleyhine işler şekilde kurgulamıştır. Ancak eldeki veriler bu çirkin oyunu bozmuştur. Gülsüm'ün bahsedilen olayı gerçekleştirdiğine dair tek bir delil dahi bulunamamıştır. Gözaltına alındığı gün el konulan kıyafetlerinde ve alınan parmak izlerinde herhangi bir barut ibaresine rastlanmadığı adli tıp raporuyla ortaya çıkmıştır. Aynı şekilde Gülsüm'ün olay yerinde olduğuna dair herhangi bir belge yoktur. Telefon kayıtlarında suç teşkil edecek herhangi bir durum yoktur. Silahlı saldırıya uğrayan polis memurları da ifadelerinde saldırıyı gerçekleştiren kişileri görmedikleri söylemiştir. Buna rağmen mahkeme iki gizli tanığın ifadelerine dayanarak ki bu ifadelerde birbirini tutmayan çelişkili ifadelerdir buna rağmen mahkeme bu skandal karara imza atmıştır” dedi.

DEMİRCİ: “ADALET BAKANLIĞINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Olayın bir polis kurgusu olduğunu belirten Demirci: “Gülsüm Koç'un ceza almasına sebep olan silahlı saldırı saat 19.30'da gerçekleşmiştir. Gizli tanık Avcı saat 23.45'te ilk ifadesini vermiştir. Olayın seyri bu şekilde yürürken yaralanan polislere saldırıyı Gülsüm Koç'un yaptığına dair tutanağın saat 23.30'da imzalatılmasının izahı nedir? Gizli tanık ifadesi yokken, olay henüz sıcaklığını koruyorken Gülsüm Koç'u suçlayan tutanağın tutulması bu sürecin Gülsüm Koç'un tutuklanması için bir polis kurgusunun olduğunu göstermektedir. İddiaları çürüten bir diğer şey ise; Gülsüm'ün olay saatinde dayısının oğlu ve bir arkadaşıyla beraber dayısının oğlunun evinde ÖSS sınavına hazırlanmak için ders çalıştıklarının mahkeme huzurunda ispatlanmış olmasıdır. Tüm bunlara rağmen, Gülsüm'e verilen cezayla ilgili şu döküme bakın birde: 'Mahkeme Gülsüm Koç'un saldırıda kullanıldığı iddia edilen silahla ilgili olarak beraatına karar veriyor. Beraat kararında 'yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği' ve suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı' gerekçe gösteriliyor. Mahkeme, Gülsüm Koç'un 'Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar veriyor. 'Yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilememekle birlikte' deyip devam eden cümlede iş nasıl oluyor da Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya geliyor bunu da anlamak mümkün değil. Buda bizlere mahkemenin, emniyetin savcılık sıfatıyla hazırlamış olduğu iddianameyi kesin doğru olarak kabul edip, emniyetin baskısı altında kaldığını göstermektedir. Bütün bu sebeplerden dolayı Adalet Bakanlığını göreve davet ediyor ve bu hukuksuzluğun biran önce düzeltilmesini istiyoruz. Ayrıca Türkiye'de soruşturma ve mahkeme süreçlerine dair polis kurgusunun önlenmesini ve gizli tanık sisteminin değiştirilmesine yönelik bir değişikliğin yapılmasının da aciliyetini buradan belirtiyoruz. Tüm bu sebeplerden dolayı bizler bu kararı tanımıyor ve bu skandal kararın biran öce bozulmasını, Gülsüm Koç'un biran önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Ve Gülsüm özgürleşene kadarda mücadeleye etmeye devam edeceğimizi buradan belirtiyoruz. Ayrıca; Gülsüm Koç'a Özgürlük adı altında oluşturduğumuz imza kampanyasına ise tüm duyarlı ve vicdan sahibi insanların destek olmasını bekliyor. Bu hukuksuzluğun biran önce son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

BABA KOÇ: “KIZIM BUNLARI HAK ETMEDİ, SUÇU YOK”

Basın açıklamasında konuşan Gülsüm Koç'un babası Nusret Koç: “Gülsüm suçsuzdur, 17 yaşında tutuklandı ve 2 yıldır cezaevinde. Bir gizli, tanık yüzünden haksız yere yargılandı ve ömür boyu hapse mahkûm edildi. Kızım bunları hak etmedi, suçu yok. Bu haksızlıktır, ben kızımın bırakılmasını istiyorum o suçsuzdur. Bir gizli tanık yüzünden kızıma ömür boyu hapis verilebiliyorsa ben Türkiye'de hukukun olmadığını söylüyorum” dedi.

ZÜHRİYE KOÇ: “GÜLSÜM KARINCAYI İNCİTMEZDİ”

Gülsüm'e Özgürlük sloganlarının atıldığı basın açıklamasında Gülsüm Koç'un kuzeni Zühriye Koç: “Kuzenim öyle biriydi ki hayatta karıncayı incitmezdi. Bizi öyle bir hale soktular ki artık kendimizi ifade edemiyoruz. Bizi bitirdiler. Böyle bir kanun böyle bir devlet olur mu? Bu devlete çocuk doğurun diyorlar, bu devlete nasıl çocuk doğurulur. Doğurduğumuz çocukların hepsi içeride yazık değil mi onlara. Binlerce Gülsümler var içeride. Her şeyi temiz çıkan birine gizli tanık yüzünden müebbet verilir mi?” diyerek tepki gösterdi.

“BU HUKUKSUZLUĞU KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ”

İHD Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Aksoy: “Çok trajik bir olay için burada toplanmış bulunmaktayız. İHD olarak Gülsüm kızımıza desteğimizi belirtmek için burada bulunuyoruz” dedi.

‘Bugün hukuksuzluğun en ön safta olduğu süreci yaşıyoruz' diyen BDP İl Başkanı Halis Yurtsever ise: “Bu ülke bu hukuksuzluğu sadece bugün yaşamıyor. Bu ülke Seyyid Rızanın yaşını küçülterek, oğlunun yaşını büyüterek idam etti. Bu hukuksuzluğu kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye halkları bunu kabul etmez” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
murat ekrem (@Misafir_12469)
07 Mart 2013 Perşembe 11:02
gencecik bir kıza gizli tanık ifadesine göre (kesin polistir) bukadar ceza vermek vicdansızlıktır bu cezayı veren hakim allaha nasıl hesap verecek
CİWAN SORAN (@Misafir_12395)
01 Mart 2013 Cuma 10:48
artık hukuksuzluklara son verelim vicdani muhasebe yapalım gerçek adalet neyse ono istiyuruz ki bunun gibi hukuksuzluklar yapılmasın birde allah için yapalım
09.05.2024
00:55
Kamuda hedef 100 milyar liralık tasarruf!
Kamuda hedef 100 milyar liralık tasarruf!
Kamuda harcamaları en aza indirmek için uygulanacak tedbirlerle, harcamalar en aza indirilecek. Tedbirler kapsamında zorunlu olmadıkça bina ve araç kiralamaları yapılmayacak, tanıtım ve eğitim gibi etkinliklere ara verilecek… Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yürütülen tedbirlerle birlikte 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor.
09.05.2024
00:53
112 çalışanlarının sorunlarına çözüm çağrısı
112 çalışanlarının sorunlarına çözüm çağrısı
Sıkıntıları paylaşıp çözüm önerilerini aktaran Türk Büro-Sen Bingöl Şube Başkanı Salim Yatağan: 'Türk Büro-Sen olarak Bakanlık ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yetkililerin yaptığı olumlu çalışmalara rağmen, artan iş yükü ve yeni eklenen görevlerle mevcut sorunlara yenilerinin eklendiği görülmüştür' dedi.
09.05.2024
00:52
Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği
Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği
Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Sağlık Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın