KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Koç'tan kadın yöneticiye ziyaret

Bingöl Belediye Başkan Vekili Feyza Başak Koç, yaklaşık bir ay önce göreve başlayan Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Fatma Anacur’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Koç`tan kadın yöneticiye ziyaret
08 OCAK 2015 PERŞEMBE 03:01
0
3121
0
AA aa

 Bingöl Belediye Başkan Vekili Feyza Başak Koç ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin eşi Pervin Barakazi, Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala'nın eşi Mesude Atala ve Bingöl Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Tuba Acarlar, yaklaşık bir ay önce Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne Müdire olarak atanan Fatma Anacur'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette konuşan Bingöl Belediyesi Başkan Vekili Feyza Başak Koç, kadınların önemli bir rol model üstendiklerini belirterek, “Ülkemizde, İlimizde öğrenci ve öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu kız öğrencilerden ve bayanlardan oluşmaktadır. Ancak kadın yöneticilerin sayısı maalesef bununla orantılı değil, çok daha az ve düşük kalıyor. Hanım efendilerin yönetici olarak atanmasını gelişmişlik açısından çok önemli görüyorum. Her okulda hiç olmazsa bir müdür yardımcısının kadın olması bir zorunluluktur. Kadın yönetici; öğrencilerin ve öğretmenlerin önünde önemli bir rol model görevi görmektedir. Bunun dışında kadınlar annelikte, iş dünyasında ve diğer alanlarda başarı gösterdikleri gibi yöneticilikte de başarılı olacaklarına inanıyorum ve bunu da kanıtlamışlardır. Kadınlarımız, anne şefkati ile yöneticilik yapıyor. Bu vesileyle Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Fatma Anacur'a yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah muvaffak eylesin” dedi.

Yaklaşık bir aydır göreve başladığını ifade eden Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Fatma Anacur, görevini anne şefkati ile sürdürdüğünü dile getirerek, “Buraya gelirken bazı tereddütlerim vardı. Ancak bu tereddütlerimi yenmek pek uzun bir zaman almadı. Burada okuyan öğrencilerimizin hepsi kız olduğu için onların bir bayan yöneticiye ihtiyaç duyduğunu gözlemledim. Burayı tercih etmemin temel nedeni; kız öğrenci profili var ve kız öğrenciler bir bayan yöneticiye ihtiyaç duyuyorlar. Sorunlarını ve sıkıntılarını bir erkek yöneticiye anlatmakta sıkıntı yaşayabiliyor. Bunu ortadan kaldırmak adına burada sadece bayan bir müdire değil, 9 yıl yatılı öğretim görmüş biri olarak, yatılı kalan öğrencilerin sıkıntılarını ve beklentilerini çok iyi bildiğimi düşünüyorum. Burada okuyan kız öğrencilerimizin beklenti ve sıkıntılarını karşılamak adına burayı tercih ettim ve göreve başladım. Beni öğrencilerimin sadece bir yönetici olarak değil, aynı zamanda bir abla ve bir anne olarak görmelerini görmelerini söyledim. Öğrencilerime, ‘İstediğiniz zaman benim yanıma gelin ve bana sarılın' dedim. Hakikaten buradaki öğrencilerin ilgiye ve şefkate çok ihtiyaç duyduklarını hissettim. Öğrencilerimizin beklentilerini karşılamak üzere buradayım. Nazik ziyaretiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın