KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Kokulu taşlar kazanca dönüşüyor

Genç ilçesinde kadınlar devlet desteği ile açılan kursta ürettikleri doğal sabun ve kokulu taşlarla yapılan hediyelik eşyalar sayesinde hem gelir elde ediyor hem de meslek öğreniyor.

Kokulu taşlar kazanca dönüşüyor
09 EKİM 2020 CUMA 17:10
3
2299
1
AA aa

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, kadınlara yönelik psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olmak amacıyla uygulanan Aile Destek Merkezi (ADEM) projesi Genç ilçesinde de uygulanmaya başladı. Kaymakamlık bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı olarak Genç Kültür Merkezinde hizmet veren ADEM'de, kadınlara yönelik çeşitli etkinliklerin yanı sıra onların meslek sahibi olmaları için kurslar düzenlenmeye başladı. Bu kapsamda "El Yapımı Doğal Sabun Üretimi ve Kokulu Taş Kursu" açıldı. Kursa katılan kursiyer kadınlar, sabun yapımı, sabuna şekil verme ve kokulu taştan hediyelik eşya üretimi konusunda eğitim alarak üretimlerini gerçekleştirmeye başladı.

Kısa sürede kadınlar, hamur haline getirdikleri sabunlara şekil verirken, kokulu taştan ise hediyelik eşya yaparak hem meslek öğrendi, hem bütçelerine katkı sağlamaya başladı.

Yaklaşık 1 yıldır çalışmalara başladıklarını aktaran merkezin müdürü Merve Dağ, “İlk olarak sabun kursumuzu açtık ve burada dezavantajlı 12 bayan kursiyerimizle beraber el yapımı sabun üretimi yapıyoruz. Bu projede ki amacımız dezavantajlı kadınlarımıza, istihdama yönelik kurslar sunmak. Psikososyal ve sosyal kültürel yönden eğitimler verip onların hayatlarına dokunabilmek ve meslek sahibi yapabilmektir. Bununla beraber ileride kendi mesleklerini ele alarak aile bütçelerine katkı sunabilmelerine destek sağlamak en büyük amacımız. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanan ücretsiz malzemelerle kursiyerlerimiz sabun üretimi yapıyorlar. Bal diyarı olmamız hasebiyle başta bal sabunu olmak üzere, pirinçli, havuçlu ve zeytinyağlı sabunlar üreterek güzel işler çıkararak kadınlarımızın hayatlarına dokunmuş oluyoruz. Kursun en güzel yanı ise tamamen ücretsiz olarak ürettikleri sabunlardan kazanılan maddi hasılatı ise kadınlarımız kendine alıyor ve ekonomik olarak aile bütçelerine de bu şekilde katkıda bulunabiliyorlar” diye konuştu.

Kursiyerlerden Sümeyye Ayraç ise “Buraya yeni başladım ben. Daha öncesinde hiç ekonomik özgürlüğüm olmamıştı. Bu kursa gelerek arkadaş ortamı da edinmiş oldum. Burada yaptığım ürünleri satarak para kazanıyorum. Hem kendime hem de aileme bakabiliyorum bu şekilde. Bize bu avantajı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Pınar Uslu da “Burada tamamen el yapımı doğal sabunlar üretiyoruz. Ballı sabunlarımız başta olmak üzere, papatya, ısırgan otu ve lavanta sabunları üretiyoruz. Bu kursta hem öğreniyoruz hem de kurs bitince ustalık belgesi alacağız. Ürettiğimiz sabunları da satarak kendi ihtiyaçlarımızı ve ailemizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. En güzeli ise burada güzel arkadaşlıklar edindik” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63116)
10 Ekim 2020 Cumartesi 17:54
Bankada böyle bi imkan olsun ev hanimlarina
02.11.2025
18:08
Bingöl`de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Bingöl'de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.
02.11.2025
18:07
Yüzen Adalar`da sonbahar güzelliği
Yüzen Adalar'da sonbahar güzelliği
Yüzen Adaları ziyaret eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Önümüzdeki dönemde burada daha da büyük daha da güzel yenilikler yapmayı planlıyoruz. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğümüzce koruma amaçlı imar planı yapıldı şu anda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı onayı için gönderildi' dedi.
02.11.2025
18:04
Elektrik direğinde mahsur kalan kediyi ekipler kurtardı
Elektrik direğinde mahsur kalan kediyi ekipler kurtardı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde elektrik direğine çıkan ve orada mahsur kalan kediyi, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) ekipleri kurtardı.
02.11.2025
17:05
Hacı için rapor şartı!
Hacı için rapor şartı!
Suudi Arabistan, hacca gidecek adaylardan sağlık raporu isteyecek. Hacca gitmeye hak kazananlar, belirlenen sağlık şartlarını karşıladıklarını gösteren sağlık raporları ilgili sisteme yüklendikten sonra hac vizelerini alabilecek. Suudi Arabistan Hac ve Umre bakanlığı, sağlık raporu kriterini Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na iletti.
31.10.2025
20:21
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
Yeşil beyazlı ekip, grupta 15 puanla 3. sırada yer alan rakibini mağlup ederek hem hanesine 3 puanı yazdırmak hem de liderliğini korumak istiyor.
31.10.2025
20:18
Bingöl`de gençlik buluşması!
Bingöl'de gençlik buluşması!
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bingöl Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Buluşmada, gençlik çalışmaları, yerel yönetime katılım ve şehir–gençlik iş birliklerinin güçlendirilmesi konularında fikir alışverişleri gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın