KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Komşuluk hakkı için suriye'ye yardım edelim

Suriye’ye gönderilecek yardım tırlarıyla ilgili açıklama yapan İHH Bingöl İl Temsilcisi Gili, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında 23 Şubat Pazar günü tüm Türkiye’den Suriye’ye gönderilmek üzere 200 yardım TIR’ı kaldıracağını söyledi.

Komşuluk hakkı için suriye`ye yardım edelim
12 ŞUBAT 2014 ÇARŞAMBA 09:41
0
1881
0
AA aa

İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili, Yaklaşık 3 yıldır savaşın devam ettiği ve milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu Suriye için “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında 23 Şubat Pazar günü tüm Türkiye'den Suriye'ye gönderilmek üzere 200 yardım TIR'ı kaldıracağını duyurdu.

Suriye'de 2011 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıldır büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye'deki insani krizin boyutunun, rakamlarla ifade edilemeyecek bir dramı yansıttığını belirten Gili: “Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede, İHH İnsani Yardım Vakfı, mağduriyetlerin başladığı gününden beri yardım çalışmaları yürütüyor. Gelinen noktada, yüz binlerce insan bu desteklerle hayata tutunmuş olsa da yıkım ve katliamlar artarak devam ediyor. Üstelik saldırılarla yaşanan ölümlere açlıktan ölümler de eklendi ve kış mevsimi tüm bu olumsuzlukları daha da artıran bir faktör durumunda. Dolayısıyla yardımlara olan ihtiyaç ve yardımların aciliyeti de her geçen gün artıyor” dedi.

Gili: “Bu tablo karşısında, bölgede yardıma muhtaç insanlar için bir çok yardım kampanyası düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, şimdiye dek gerçekleştirmiş olduğu en büyük TIR organizasyonunu yapmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar Suriye'ye 2 bin 100 yardım TIR'ı gönderen İHH, 1 Ocak-28 Şubat arasında göndermeyi hedeflediği 500 TIR'ın 200'ünü 23 Şubat Pazar günü Türkiye genelinde düzenlenecek programlarla kaldıracak. Kalkacak TIR'ların bir kısmı Cilvegözü ve Ceylanpınar sınır kapılarından direk geçiş yapacak, geri kalanları ise Kilis ve Reyhanlı'daki lojistik merkezlerimizde depolanacak. Yardımlar öncelikle, Suriye içindeki sınır hattı boyunda sıkışmış milyonlarca insana, daha sonra da Halep ve Şam çevresi ile Yermük kampı gibi iç bölgelere gönderilecek” diye konuştu.

Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalıştıklarını ifade eden Gili: “Ülkenin çeşitli bölgelerinde ve kamplarında soğuktan ve açlıktan meydana gelen ölümleri göz önüne alarak; gıda, sağlık ve barınma başta olmak üzere yapılan bağışları, kardeşlerimizin dertlerine çare olmanın gayreti içerisinde insani yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Şuana kadar Suriye'ye gönderilen yardım TIR'ı sayısı: 2130. Bingöl'den Suriye'ye yardım göndermek isteyen hayırsever kardeşlerimizin bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz. Allah için komşuluk hakkına sahip çıkalım.”

Kampanyaya nasıl katkı verileceği hususunda bilgiler veren Gili şunları söyledi: “0 212 631 2121 numaralı telefonu arayarak çağrı merkezinden, Banka hesap numaralarını kullanarak posta çeki, havale ile Online bağış sistemi ile Veya kısa mesaj yoluyla, SURİYE yazıp 3072'ye göndererek 5TL bağışta bulunarak kampanyaya katkıda bulunabilirsiniz. 0536 619 78 62 irtibat telefonundan ulaşabilirler.”

Gili, Acil ihtiyaç duyulan ayni yardım malzemeleri şu şekilde sıraladı:

“Un ve maya, kuru gıda, süt tozu, bebek bisküvisi, konserve çeşitleri, hurma, bebek bakım malzemeleri, bebek bezi, bay, bayan ve çocuk kıyafetleri (yazlık ve kışlık), ayakkabı ve bot (bay, bayan ve çocuk), battaniye, hasır, çadır ve mat, uyku tulumu, yastık, nevresim takımları, her türlü tekstil ürünü, acil müdahale ilk yardım çantası, çocuklar için oyuncak, hijyen ve temizlik malzemeleri, bayan hijyen malzemeleri, şarjlı aydınlatma cihazları, jeneratör, öğrenciler için kırtasiye malzemeleri ve her türlü inşaat malzemesi” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın