KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Kömür dağıtımı gecikti ama kalite arttı

Yoksul ailelere yapılan kömür yardımı dağıtımının gecikmesi, kalite arttırılmasından dolayı yaşandığı belirtildi. Aileler, bu yıl Cizre yerine Tunçbilek kömürü yakacaklar.

Kömür dağıtımı gecikti ama kalite arttı
31 EKİM 2009 CUMARTESİ 03:44
0
1971
0
AA aa
Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yardıma muhtaç ailelere bu yıl toplam 20 bin ton dağıtılacak. Kömür dağıtımının bu yıl kalitenin artmasından dolayı geciktiği açıklandı.

Bingöl Valiliği (SYDV) tarafından bu yıl Bingöl merkezde 10 bin olmak üzere il genelinde toplam 20 bin ton kömür dağıtımı yapılacağı açıklandı. Kömür dağıtımlarıyla ilgili bilgi veren SYDV Müdürü Metin Bozkır, daha önce dağıtılan kömürlerin çevre kirliliğine yol açmasından dolayı bu yıl Kütahya Tunçbilek'ten kömür istediklerini belirti.

Bingöl Merkez, Solhan ve Genç ilçelerine Kütahya kömürü dağıtılacağını aktaran Bozkır: “Her yıl vakıf tarafından yardıma muhtaç ailelere dağıtılan kömürler Şırnak'tan geliyordu. Ancak bu kömürlerin kalitesiz oluşu ve çevre kirliliğine yol açmasından dolayı, bu yıl Bingöl merkez, Solhan ve Genç ilçeleri için Kütahya Tunçbilek'ten sipariş verdik. Diğer ilçelere ise, Şırnak kömürü dağıtılacak. Bu yıl Bingöl merkezde 10 bin, Genç ilçesine 2 bin ve Solhan ilçesinde de 4 bin ton kömür dağıtımı yapılacak. Diğer ilçelere de 8 bin ton civarında dağıtım yapılacak. Her aileye 500 kilogram kömür verilecek. Ayrıca bu yılki kömür dağıtımları için aileler nakliye ücreti ödemeyecek. Nakliye ödemeleri Vakıf tarafından karşılanacak ve kömür dağıtımları da Eski Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi bahçesinde yapılacak. Kömür dağıtımlarının ilki merkez köylerde yapılacak ve daha sonra merkez ve ilçelerde devam edecek” dedi

Evraksız dağıtım yapılmayacak

Kömür yardımından faydalanacak olan ailelerin yanlarında bulundurmaları gereken evraklar konusunda bilgi veren Bozkır: “Kömür yardımı alacak olan ailelerin, yeşil kartın aslı, nüfus cüzdanı ve ikametgâhını belirten nüfus kayıt örneğini getirmesi zorunludur. Belirtilen evrakları getirmeyenler, yardımlardan faydalanamayacak” diye konuştu.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın