KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Kömür krizi kapıda

Geçen yıl yaşanan krizin bu yıl daha da etkin hissedileceği öngörüsünde bulunan Demir, halkı uyardı: “Son günü bekleyen hem düşük kaliteli, hem de daha pahalı kömür alır” dedi.

Kömür krizi kapıda
14 EYLÜL 2012 CUMA 10:11
0
2047
0
AA aa

Doğalgaz bulunmadığından kışın ısınma ihtiyacının kömürle sağlandığı Bingöl'de giderek etkisini gösteren soğuk hava, gözleri kömür satıcılarına çevirtti. Şuanda tonu 400 dolardan satılan kömürün, giderek baş gösteren yetersizlik nedeniyle fiyat bakımından artışa geçebileceği öngörülüyor.

STOKLAR TÜKENİYOR, KÖMÜR NAKİLLERİ YAVAŞLADI

İşletme olarak müşterilerini mağdur etmeyeceklerini ancak konunun toplumun genelini ilgilendiğini anlatan Dem-Tur Kömürcülük sahibi Zülküf Demir, vatandaşın mağdur olmaması açısından bazı uyarılarda bulundu.

Geçen yıl çetin geçen kış koşulları ve yaşanan kömür sıkıntısını hatırlatan Demir, bu yıl sıkıntının daha ileri boyutta olmasını beklediklerini ifade etti.

Kömürcü esnaflarının her gün kömür getirdiğini ancak Rusya kaynaklı sıkıntı nedeniyle şuanda haftada en fazla üç kamyon getirilebildiğini kaydeden Demir: “İşletme olarak aldığımız talepleri karşılıyoruz ancak stoklar giderek tükeniyor. Normalde kömür alımlarının Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında olması gerekiyor ancak çeşitli spekülasyonlar nedeniyle Bingöl'de sürekli kömür alımları son günlere bırakılıyor. Apartmanlarda hızla yayılan ‘herkes kendi kömürünü alacak' uygulaması da sıkıntı. Kaliteli kömür alan var, almayan var. Çeşitli sebeplerde il dışında olanlar kömürünü aylar sonra da alabiliyor. Fiyatlarla ilgili spekülasyonlara kananlar da alımları son güne bırakıyor. Şuanda kömür alanlar kaliteli alıyor ama son güne bırakanlar düşük kalitede almak zorunda kalacak. Çünkü esnaf kömür bulamayacak. Haliyle herkes kaliteli kömür parasına rağmen ne bulursa rıza gösterecek. Önümüzdeki ay itibariyle kaliteli kömür bulmak çok daha güç olacak. Şimdi kömür talebinde bulunulsa dahi en erken yirmi günde kömür getirilebiliyor. Çünkü Rusya'dan Trabzon'a geliyor, burada analizler, elemeler derken yirmi günü buluyor. Bingöl'de 30 bin tondan fazla kömür alınıyor. Şuanda ciddi bir sıkıntı var. Sıkıntı bir anda yoğunlaşırsa bu durum fiyatlara da yansıyabilir. O zaman kömür almayanlar ciddi şekilde mağdur olur. Vatandaşımızı uyarıyor, alımları son güne bırakmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın