KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2025 Perşembe
°C

Kömür krizi kapıda

Geçen yıl yaşanan krizin bu yıl daha da etkin hissedileceği öngörüsünde bulunan Demir, halkı uyardı: “Son günü bekleyen hem düşük kaliteli, hem de daha pahalı kömür alır” dedi.

Kömür krizi kapıda
14 EYLÜL 2012 CUMA 10:11
0
2145
0
AA aa

Doğalgaz bulunmadığından kışın ısınma ihtiyacının kömürle sağlandığı Bingöl'de giderek etkisini gösteren soğuk hava, gözleri kömür satıcılarına çevirtti. Şuanda tonu 400 dolardan satılan kömürün, giderek baş gösteren yetersizlik nedeniyle fiyat bakımından artışa geçebileceği öngörülüyor.

STOKLAR TÜKENİYOR, KÖMÜR NAKİLLERİ YAVAŞLADI

İşletme olarak müşterilerini mağdur etmeyeceklerini ancak konunun toplumun genelini ilgilendiğini anlatan Dem-Tur Kömürcülük sahibi Zülküf Demir, vatandaşın mağdur olmaması açısından bazı uyarılarda bulundu.

Geçen yıl çetin geçen kış koşulları ve yaşanan kömür sıkıntısını hatırlatan Demir, bu yıl sıkıntının daha ileri boyutta olmasını beklediklerini ifade etti.

Kömürcü esnaflarının her gün kömür getirdiğini ancak Rusya kaynaklı sıkıntı nedeniyle şuanda haftada en fazla üç kamyon getirilebildiğini kaydeden Demir: “İşletme olarak aldığımız talepleri karşılıyoruz ancak stoklar giderek tükeniyor. Normalde kömür alımlarının Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında olması gerekiyor ancak çeşitli spekülasyonlar nedeniyle Bingöl'de sürekli kömür alımları son günlere bırakılıyor. Apartmanlarda hızla yayılan ‘herkes kendi kömürünü alacak' uygulaması da sıkıntı. Kaliteli kömür alan var, almayan var. Çeşitli sebeplerde il dışında olanlar kömürünü aylar sonra da alabiliyor. Fiyatlarla ilgili spekülasyonlara kananlar da alımları son güne bırakıyor. Şuanda kömür alanlar kaliteli alıyor ama son güne bırakanlar düşük kalitede almak zorunda kalacak. Çünkü esnaf kömür bulamayacak. Haliyle herkes kaliteli kömür parasına rağmen ne bulursa rıza gösterecek. Önümüzdeki ay itibariyle kaliteli kömür bulmak çok daha güç olacak. Şimdi kömür talebinde bulunulsa dahi en erken yirmi günde kömür getirilebiliyor. Çünkü Rusya'dan Trabzon'a geliyor, burada analizler, elemeler derken yirmi günü buluyor. Bingöl'de 30 bin tondan fazla kömür alınıyor. Şuanda ciddi bir sıkıntı var. Sıkıntı bir anda yoğunlaşırsa bu durum fiyatlara da yansıyabilir. O zaman kömür almayanlar ciddi şekilde mağdur olur. Vatandaşımızı uyarıyor, alımları son güne bırakmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2025
00:11
Ormangören`den esnaf için yapılandırma çağrısı
Ormangören'den esnaf için yapılandırma çağrısı
Bingöl'de esnafların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, ekonomik zorluklar nedeniyle ayakta kalmakta zorlanan esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ormangören, 'Esnafın nefes alamadığı bir ekonomide üretim de istihdam da zayıflar. SGK ve vergi borçları makul taksitlerle yeniden yapılandırılmalı' dedi.
22.10.2025
23:33
Bingöl Dostlar Çay Evi`nden SMA`lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
Bingöl Dostlar Çay Evi'nden SMA'lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
'Bu sadece bir anne babanın evladı değil, tüm Bingöl'ün evladı' diyen Bulut ve Çığ; 'Biz bir günlük kazancımızı verdik; eğer her esnaf elini uzatırsa, Efrayim kısa sürede tedaviye kavuşabilir. Bingöl esnafı olarak birlik olalım, bu evdeki ışığı birlikte yakalım' diyerek çağrılarını dile getirdiler.
22.10.2025
20:35
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Belediyesi, Merkez Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümünü devralarak yenileme çalışmalarına başladı. Alana daha önce bulunmayan bayan ve engelli WC'ler ile modern ve erişilebilir bir yapıya kavuşturulacak. Tüm vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak.
22.10.2025
20:30
Karlıova`da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
Karlıova'da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova'daki doğalgaz sorununu iki ayrı soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.
22.10.2025
19:41
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Bingöl ŞÖNİM, 2025 yılı boyunca toplumun farklı kesimlerinden 1100 kişiye ulaşarak kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturdu. Dönmez: 'Bizim amacımız, iletişimi güçlendirmek, anlayışı derinleştirmek ve şiddetin hiçbir türüne sessiz kalmamaktır.'
22.10.2025
19:26
Bingöl`de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Bingöl'de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası, Bingöl'ün Karlıova ve Adaklı ilçelerinde öğrenim gören öğrencilere kitap, kırtasiye ve giyim desteğinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın