KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

Komutanların 33 şehit kavgası video

1993 yılında Bingöl'de 33 erin şehit edildiği tarihde dönemin bölge komutanı olan Necati Özgen'in Malatya'yı sorumlu tutmasına o dönemin Malatya Jandarma Alay Komutanı Yaşar Ercan karşı çıktı.

Komutanların 33 şehit kavgası video
18 ARALIK 2009 CUMA 08:31
0
1374
0
AA aa

Yahya Gür'ün haberi

NTV'de Can Dündar, iki gün üst üste 1993 yılında 33 erin şehit edildiği mefur olayı ekrana getirdi. Bir önceki gün olayla ilgili dönemin bölge komutanı olan Necati Özgen CanlıGaste'ye konuk eden Dündar, dün gece de Necati Özgen'in olayın sorumlusu olarak gösterdiği Malatya Jandarma Alay Komutanı Yaşar Ercan'ı ekrana getirdi. İki komutanın anlattıkları konunun daha uzun süre gündemde kalacağının göstergesi oldu.

1993 yılında Bingöl'de 33 erin şehit edildiği tarihte dönemin Bölge komutanı Necati Özgen , NTV'de yayınlanan CanlıGaste programına konuk olarak Can Dündar'ın sorularını yanıtladı.

OLAY YERİNE GİDEN İLK BENİM

Canlı yayında harita üzerinde olayı anlatan Necati Özgen  olay yerine ilk kendisinin gittiğini ve öldürülen askerlerin üst üste  olduğunu söyledi.

KİMSE İŞKEMBEDEN ATMASIN!

Saldırıyı gerçekleştiren terörist grubun 400-500 kişi olduğunu kaydeden Özgen, yapılan eleştirilere sert çıktı. Canlı yayında adeta küplere binen Özgen; 'O zamanlar biliyorsunuz benim bölgemde sadece 10 bin terörist var. Evet olmadı. Bazen gider çatışırsınız bazen o sizin etrafınızdan döner, siz de onun etrafında dönersiniz. Terör bu. Terörü bilmek lazım, anlamak   lazım. Terörü bilmeden işkembeden konuşmak doğru değil. O işleri yaşayacaksın. O konuşanları getirip dağın üstüne koyalım bakalım ayakta durabilecekler mi? Kolay zannediyorlar bu işi! Bu işin doğası böyle' diye konuştu.

KOMUTAN İLE CAN DÜNDAR ARASINDA POLEMİK

Program sunucusu Can Dündar 'la da polemiğe giren Necati Özgen , kendi yetki bölgesinde gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını ancak Malatya bölgesindeki askeri yetkililerin gerekli önlemi almadıklarını öne sördü.

NTV'deki Canlı Gaste programında Can Dündar'ın sorularını cevaplandıran, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Yaşar Ercan, 'Benim sorumluluk alanım Elazığ'a kadardı. Elazığ'dan sonra Bingöl sorumluydu. Sorumluluk alanım Elazığ'ın sınırı, Kömürhan köprüsüne kadar, 50 kilometrelik bir asfalt yol güzergahını kapsıyor. O bölgede 3 tane motorlu araç güvenliği sağlamak amacıyla rink yapıyordu. Askerlerin Malatya'dan yola çıktıkları Elazığ ve Bingöl jandarma komutanlıklarına kriptolu olarak gönderilmişti. Bizim bölgemizde terör olmadığı için eskort ile göndermedik.' dedi.

16 yıl önce gerçekleşen olay Bingöl'de olduğu için sorumluluğun da Bingöl Jandarma komutanında olduğunu belirten Yaşar Ercan, hadiseden sonraki gelişmeleri şöyle anlattı: 'Saldırının hemen akabinde olaya Genel Kurmay Başkanlığı el koydu ve askeri mahkemeye çıkarıldık. Elimde 10 sayfalık beraat kararım var. Bu kararda hangi erlerin güvenliği sağlanması için görevlendirildikleri ve görevlendirilen araçların plakaları ve gönderdiğimiz mesajların kriptolu hali da var. Sorumluluğumda olmamasına rağmen o güzergahı kullanan şoförlerle konuşmuş, yolun güvenli olmadığı öğrenince de Bingöl'e de mesaj çekmiş ve yolun güvenli olmadığını kriptolu mesajla bildirmiştim.'

33 erin şehit edilmesi olayının yaklaşık 8 aydır tekrar günmeme gelmesine rağmen polemik olmaması için konuşmadığını belirten emekli Albay Ercan, 'Komutamın (OHAL Komutanı Necati Özgen) açıklaması beni yaraladığı için bunları söyleme ihtiyacı hissettim.' şeklinde konuştu.

OHAL Komutanı Necati Özgen paşa da yaptığı son konuşmada katliamın sorumluluğunu Malatya'ya atmış, askerleri taşıyan aracın başında ve sonunda eskort bulunup bulunmadığı sorusunu cevaplandıramamıştı.

İŞTE İKİ ESKİ KOMUTANIN 33 ASKER OLAYI İLE İLGİLİ ANLATTILARI

 

Haber7.com

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın