KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Konakta oks pikniği

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi, OKS öncesi Çocuk Yuvası'nda kalan öğrencilere büyük bir jest yaparak konağın bahçesinde önce piknik yaptırdı, ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Balkanlıoğlu: “En iyi rehabilitasyon çocuklara moral vermektir” dedi ve çocukların ziyaret edilmesi için halka çağrıda bulundu.

Konakta oks pikniği
09 HAZİRAN 2008 PAZARTESİ 10:21
0
1148
0
AA aa
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) öncesi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası'nda kalan öğrencilere moral vermek amacıyla bir piknik düzenledi.
Cumartesi günü Vali Konağı bahçesinde düzenlenen pikniğe İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik ile eşi Özay Çelik de katıldı. Yaklaşık 50 öğrenciyi konağın bahçesine alan Balkanlıoğlu çifti, önce çocuklara mangal yaptırıp yemek ikramında bulundu, ardından çocuklar konağında bahçesinde gönüllerince oyun oynayıp eğlendiler.
Çocuk yuvasında kalan çocuklar için hazırlanan piknik jesti ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Balkanlıoğlu, daha önce eşi tarafından çocuklara verilen piknik sözünü OKS öncesi yaptırmak istediklerini belirterek, bu pikniğin çocuklar için iyi bir moral kaynağı olacağını ifade etti.
Balkanlıoğlu: “Geçen hafta eşim, beraberinde bazı bayanlarla birlikte Yetiştirme Yurdundaki öğrencileri ziyaret etmişti. Ziyaretinde çocuklara bazı ikramlarda bulundular ve sohbet ettiler. Çocukların bir ihtiyacı, isteği olup olmadığını eşim onlara sorduğunda, onlardan bazıları OKS sınavına gireceğiz, bu sınav öncesi bize moral olsun diye piknik ayarlayın diye istekte bulunmuşlar. Bizde daha samimi orta olur diye konağın bahçesinde çocukları pikniğe aldık. Onlara bir takım hediyeler verdik, bir aile ortamı oluşturduk. Çocuklarımıza hem moral olsun, hem de bu çocukların Bingöl'de yaşadığını, böyle yetiştirme yurtlarının olduğunu Bingöl halkının da bilmesini istedik. Sahip çıksınlar, bunlar genelde sahipsiz, aile merhametine ve şefkatine muhtaç çocuklardır. Ancak bunlar bizim çocuklarımız, sorunsuz bir şekilde yetişip, kendi toplumuna, ailesine ve Bingöl'e faydalı olmaları lazım. Bunu da aile sıcaklığı ve aile şefkati sağlayabilir” dedi.
“En iyi rehabilitasyon çocuklara moral vermektir”
‘İnsan hali, kimse hayat okulundan çıkmamış' diyen Balkanlıoğlu: “ Bu çocukların sevgiye ihtiyacı vardır, toplum hayatında kalabalık hayata ihtiyacı vardır. Bingöl halkının bunu sağlaması lazım. Bu yurtlara sahip çıkmaları, ara sıra ziyaret etmeleri, onlara küçük hediyeler götürmeleri, onlarla ve dersleriyle ilgilenmeleri bu işi yapanlar için faydalı bir uğraş olur. En iyi rehabilitasyon budur. Stresten, sıkıntıdan uzaklaşma sağlıklı bir ruh yapısına kavuşma, başkalarına yardımla mümkündür. Yabancılarda bu çok fazla… Yaşlı yurtlarına ziyaret, yaşlı insanlara yardım, yaşlı komşulara yardım, kimsesizlere yardım, böyle yurtlara, yuvalara giderek boş zamanlarında, beli saatlerde periyodik olarak bu insanlara yardım edilir. Kısacası başkalarına yardım, daha iyi bir ruh ve beden sağlığına neden oluyormuş. Bingöllülerinde bu hazzı tatması lazımdır. Bu çocuklardan bazılarının annesi, bazılarının babası yok. Bazılarının ikisi birden yok. Bunlara sahip çıkmamız lazım. Bir örnek olsun diye, bu çocukları ben evimde ağılıyorum. Çocuklara çok rahat bir ortam sağladık, benzeri girişimleri bütün Bingöl halkından bekliyoruz. Bu tür çalışmalarımız inşallah devam edecektir. 6–15 yaş arası kız ve erkek çocuklardan oluşan yaklaşık 50 çocuğumuzu ağırladık. Bundan sonra lise bölümünde okuyan çocukları almak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Bende yetim büyüdüm”
Öksüz olan bu çocukların, toplumun birer parçası olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, bu organizasyonun kendisi için neden önemli olduğunu ise şu sözlerle aktardı.
“Bunlar bizim evladımız. Bende yetim büyüdüm. Orta 1. sınıf tatilinde benim babam rahmetli oldu. En büyük kardeşim 14, en küçük kardeşimde 12 yaşındaydı. Bizde yetim kaldık. Ancak okuduk, bu seviyeye sebat ettik. Bizlerde birer serseri olabilirdik. Deme ki, birileri bize sahip çıkmış, bize sebat etmiş, Allah bize kısmet etmiş. Bu çocuklarında böyle elinden tutmamız lazım. Bunlarla ilgilenirsek nice valiler, kaymakamlar, doktorlar, mühendisler çıkabilir, topluma faydalı bireyler olabilirler. Eğer bu çocuklarla ilgilenilmezse her biri toplumun başına bela olabilir. Yani zararlı madde bağımlısı olabilir, hırsızlık, kapkaç çetelerine karışabilir, terörist olabilir, her şey olabilir. Bu çocuklara yüreğimizle sahip çıkmamız lazım. Çünkü bizlerde o toplumun içerisinden geliyoruz. Seçkinci sınıftan gelmiyoruz, halkın arasından geliyoruz. Biz halkla beraberiz, halkın içindeyiz.”
 

 

 

 

 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın