KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Kongre değil, muhalefete tuzak

Kongre değil, muhalefete tuzak
06 EKİM 2009 SALI 12:33
0
1315
0
AA aa
Hafta sonu yapılan Ak Parti Büyük Kongresi kamuoyu tarafından izlendiği kadar CHP ve MHP yönetimlerince de dikkate alındı mı acaba? Alınmadıysa bu iki parti gelecekte ciddi sıkıntılarla karşılaşabilir. Sebebi şu: Son kongresiyle Ak Parti siyasetin standartlarını bir başka düzeye çekti...
En önemli yönü Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kapsamlı ve kuşatıcı konuşmasıydı o kongrenin; ancak çalışmanın bütünü ve organizasyon yanında yeni oluşan parti yönetimi de başka düzeye çekilen standartlar arasında bulunuyor. Bundan böyle, siyaset, geleneksel çizgiyi sürdürmek isteyenler için, bayağı pahalıya mal olabilecek.

Kongrenin dayadığı yeni standardı tek sözcükle ifade etmemiz gerekirse, o sözcük 'kuşatıcılık' olabilir. Ak Parti bu kongreyle kendisini geleneksel tabanından öteye taşımayı amaçlamış; söylem planında bunu başardığı görülüyor. Kongreden gazete ve ekranlara yansıyanlar Ak Parti'ye medyada biçilen yönetici ve taban görüntülerinden çok farklıydı. Parti yönetimine daha fazla sayıda kadın alındı ve yönetimden ayrılma ile içeride kalma kriterinin 'dışa açılma' ile irtibatlı olduğu görüldü.

Partiyi daha geniş kesimlere taşıyacak kişilerle ve fikirlerle yola devam edilecek...

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının söylemi daha da önemli. Ülkenin bütününü muhatap alan bir 'kuşatıcılık' hâkimdi o söyleme. Ülke ve insanları üzerinde iz bırakmış hemen her dini ve etnik kökenden, değişik görüşlerden kişileri çok samimi hislerle sahiplendi Başbakan Erdoğan. Etnisite farklılığı, değişik görüşlerin varlığı 'ayırıcı' birer özellik olmaktan çıktı o söylemle, 'birleştirici' birer vasıf değeri kazandı.

yazının devamını okumak için http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/Default.aspx?t=06.10.2009&y=FehmiKoru

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin 27 Mart–3 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda çeşitli suçlara karışan 16 şüpheli ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler de ele geçirildi.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan iki araçta yapılan aramada, bagaja gizlenen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.
08.04.2026
00:13
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Bingöl'ün Genç ilçesi, baharla birlikte sporun birleştirici gücüne sahne olmaya hazırlanıyor. İlçede kurumlar arası dayanışmayı artırmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası' için geri sayım başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın