KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Konukoğlu: döviz kuru yükselmeli

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, döviz kurunun düşük olduğunu belirterek, ''Böyle devam etmesi ithalatın adeta patlamasına ve ihracatın gerilemesine yol açar. Kurların biraz yükselmesinde yarar görüyorum'' dedi.

Konukoğlu: döviz kuru yükselmeli
07 NİSAN 2010 ÇARŞAMBA 00:43
0
1228
0
AA aa

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ülke gündemine, tekstil sektörüne ve Gaziantep'in sanayileşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de tekstil sektörünün kesinlikle bitmeyeceğini, ancak tekstilde kalite, moda ve marka faktörlerinin öne çıkarılması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Tekstil diriye de lazım, ölüye de... Doğunca da tekstile sarıyorlar, ölünce de. Türkiye'de tekstil bitmez. Klasik üretimden çıkmalıyız. Kaliteyi, modayı, markayı, tasarımı üretenler ayakta kalır. Tekstil bir süreç yaşıyor. İngiltere yıllarca tekstilin merkezi oldu. Daha sonra Fransa tekstilde güç merkezi oldu. Bu ülkelerin sömürgeleri elinden çıkınca, pamuk üreticisi de olan İtalya tekstilin kontrolünü aldı. Pamuk üreticisi olmasından dolayı İtalya tekstil sektöründe etkinliğini devam ettiriyor. Ancak, son 30 yıldan beri Türkiye'de bu sektörde güç merkezi haline geldi.''

Sürecin devam ettiğini, tekstilin basit ve ucuz üretiminin Türk Cumhuriyetleri'ne ve özellikle Uzakdoğu ülkelerine kaydığını anlatan Konukoğlu, ''Bu tekstilin yanı sıra, emek-yoğun diğer sektörler için de yaşanacak süreçtir. Türkiye, en önemli pazarlardan AB ülkelerine hem yakınlığı hem de tartışılmaz kalitesiyle daha uzun yıllar tekstil sektöründe hitap edecektir. Tekstil, Türkiye açısından istihdam boyutu ile de çok önemli bir sektör. Tekstil Türkiye'nin istihdam alanıdır. Bu anlamda da önemli bir sektördür'' dedi.

''DÖVİZ KURU DÜŞÜK''

Döviz kurunun düşük olduğunu, böyle devam etmesinin ithalatın adeta patlamasına ve ihracatın gerilemesine yol açacağını belirten Abdulkadir Konukoğlu, bundan dolayı kurların biraz yükselmesinde yarar gördüğünü ifade etti.

IMF ile gelinen sürece ilişkin Konukoğlu, şunları kaydetti:

''IMF sigortadır, teminat mektubudur. Olursa iyi olur, ama olmazsa olmaz diye bir şey yok. IMF dizginleri ele alıp, kabuğunu kıran Türkiye'yi boyunduruğu altına almak istiyor. Türkiye liderliğe soyunan bir ülke. IMF'nin de bunu dikkate alması gerekirdi.''

''ARA ELEMAN YETİŞTİRİLMELİ''

Türkiye'de yüksek öğrenim açısından çok önemli sorun olmamakla beraber, ara eleman konusunda ciddi sıkıntı olduğunu ifade eden Konukoğlu, meslek liselerinin önemini vurguladı. Konukoğlu, 'Mühendis var, ama ara eleman yok. İşletmelerde bu çok önemli bir sıkıntı. Ara eleman yetiştirilmeli'' dedi.

İşadamlarını, çocuklarını işe alıştırmaları için uyaran Konukoğlu, ''Çocuklarınızı işinize alıştırın. (Ben ezildim, çocuğum ezilmesin, hayatını yaşasın) derseniz, sizden sonra başarılı olamaz. Çocuklarınızı mutlaka işyerinize getirin, çalışmayı ve zamanla çalıştırmayı öğrenmesini sağlayın'' görüşlerini aktardı.

''Paylaşmak mutluluktur'' anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Konukoğlu, sosyal sorumluluk projelerini, 1989 yılından beri Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile yürüttüklerini, şu ana kadar 17 okul yaptırdıklarını bildirdi.

Konukoğlu, her yıl yüksek öğrenimdeki 1500'ün üzerinde öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini belirtirken, ''Onlardan tek istediğim, iş yaşamına atıldıklarında, ailelerinin geçimini temin edecek gelire kavuştuklarında, mümkün ise kendilerinin de bir öğrenciye karşılıksız burs vermeleridir. Ayrıca, her yıl 19 bin aileye yılda iki kez gıda yardımı yapıyoruz'' dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın