KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Şubat 2026 Pazar
°C

Konut faizi 17 ay sonra 1'in altında

Konut faizleri yüzde 0.80'lere kadar geriledikten sonra 2006'nın bahar aylarında hızlı bir tırmanışa geçmişti. Faizler, yeniden düşüş sürecine girdi. Uzmanlar, "dahası var" diyor.

Konut faizi 17 ay sonra 1`in altında
03 KASIM 2007 CUMARTESİ 09:42
0
1011
0
AA aa
KONUT kredilerine talebi yeniden canlandırmak isteyen bankalar, geçen yıl mayıs ayından bu yana ilk kez faizi yüzde 1'in altına indirdi. 17 ay sonra konut kredi faizlerinde yüzde 1'in altına ilk inen banka İş Bankası olurken, önümüzdeki günlerde diğer bankaların da benzer faiz indirimi yapması bekleniyor.

12 AY VADELİ: İş Bankası, 1-12 ay vadede yüzde 1.34 olarak belirlediği konut kredisi faiz oranı aynı vadede yüzde 0.90'a indirdi. Banka, 13-120 ay vadede yüzde 1.34 olan faiz oranını 13-24 ay vadede yüzde 1.09'a, 25-36 ay vadede yüzde 1.16'ya, 37-48 ay vadede yüzde 1.19'a, 49-60 ay vadede yüzde 1.21'e, 61-120 ay vadede ise yüzde 1.30'a düşürdü. İş Bankası 1-120 ay vadede yüzde 1.33 olan maksimum ev paketi kredisinin faiz oranı da aynı vadelerde yüzde 1.29 olarak belirlendi.

FAİZ NASIL DÜŞÜRÜLDÜ: Genel seçimler ile cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından global piyasalarda yaşanan yüksek riskli mortgage kredilerinin yarattığı endişe konut kredilerindeki talebi de yavaşlatmıştı. Global dalganın ardından Kuzey Irak gerginliği tüketicilerin kredi kullanımı konusunda tereddütlerine neden oldu. Bu da eylül-ekim aylarında gayrimenkulde beklenen canlanmanın gerçekleşmesini önünde engel oluşturdu.

MERKEZ ETKİLİ OLDU: Global piyasalardaki dalganın önüne geçilmesi için ABD Merkez Bankası (FED) faiz indirim sürecine girmesi, bunun ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 50 baz puanlık faiz indirimi piyasalarda iyimser tablonun oluşmasını sağladı. Merkez Bankası'nın faiz düşürmesinin ardından bankacıların yakından izlediği bono faizleri de yüzde 15'li seviyelere indi. Böylece bankalarda maliyet hesaplarını yeniden gözden geçirerek, kredi faizlerinde yeniden hesaplama yoluna gitti.


Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
15.02.2026
02:18
Bingöl DEVA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yenişehir Şubesi Açıldı
Bingöl DEVA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yenişehir Şubesi Açıldı
Özel DEVA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yenişehir Şubesi düzenlenen törenle hizmete girdi. Modern cihazlar, dijital diş hekimliğinden çene cerrahisine kadar geniş hizmet yelpazesi sunacak merkez, gece 23.59'a kadar acil servis hizmetiyle dikkat çekiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın