KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Konut ihalesi yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Yusuf Coşkun, yaptıkları girişimler sonucunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Bingöl'e yapılacak 388 konutun ihalesinin yapıldığını söyledi. ..

Konut ihalesi yapıldı
23 EKİM 2009 CUMA 08:40
0
2844
0
AA aa
Bingöl'ün en büyük sorunlarının başında yer alan konut sıkıntısının çözümü için Ankara'da çalışma yaptıklarını belirten Coşkun, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milletvekili Kazım Ataoğlu ile birlikte yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini belirtti. Coşkun, TOKİ Başkanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından 388 konut ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların kısa sürede başlayacağını ifade etti. Coşkun, “Son dönemlerde Bingöl'de önem verdiğimiz konulardan biri de vatandaşın konut sıkıntısını gidermekti. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve milletvekili arkadaşım Kazım Ataoğlu ile birlikte yaptığımız girişimler sonucunda TOKİ tarafından konut yapılması kararlaştırılarak ihale edildi. Genç yolu İçmeler mevkiinde yapılacak olan 388 konut ihale edildi. İlk etapta 388 konut ile birlikte cami, alışveriş merkezi, ilköğretim okulu ve altyapı tamamlanacaktır. Daha sonra bölgedeki konut sayısı Bin 500'e çıkarılacaktır. İhalesi yapılan 388 konut 85, 112 ve 132 metrekare olmak üzere 3 tip proje şeklinde yapılacaktır.  Konut yapım çalışmaları tamamlandıktan sonra daire fiyatları belirlenecek ve vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaktır. Bu çalışma ile birlikte ilimizde yaşanılan konut sorunu bir nebze de olsa çözüme kavuşacaktır” dedi.

Konutların ortalama yapım süresinin 2 yıl olduğunu belirten Yusuf Coşkun, ödemelerin tamamlandıktan sonra hak sahiplerinden taksitle alınacağını dile getirdi.

Sağlık Meslek Lisesi'nin fiziki yetersizliğinden dolayı yeni bir bina ve yurt yapılacağını belirten Yusuf Coşkun, bu konu ile ilgili ihalenin de yapıldığını söyledi. Coşkun, “Bingöl'de velilerin de talebi üzerine Sağlık Meslek Lisesi yerine yeni bir bina ve 200 kişilik de yatılı yurt ihalesi yapıldı. Bunun haricinde Düzağaç bölgesinde yaşanılan lise eksikliğini gidermek için çalışma yaptık. Saray Mahallesi'nde yapılacak olan lisenin ihalesi tamamlandı. Lise binasının 1 yıl içinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Ayrıca yaptığımız girişimler sonucunda Genç Devlet Hastanesi'nin de ihalesi yapıldı ve çalışmalar en kısa sürede başlayacaktır. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra ilimizdeki önemli bazı sorunlar giderilmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:10
BİNTSO seçimleri sonuçlandı! Mavi Liste rekor kırdı!
BİNTSO seçimleri sonuçlandı! Mavi Liste rekor kırdı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın meslek komitesi seçimleri tamamlandı. Kadir Çintay başkanlığındaki Mavi Liste, 10 meslek grubunun 9'unda sandıktan birinci çıkarken, tek kayıp Mühendisler Grubu'nda yaşandı. Seçim sonrası konuşan Çintay; 'Bu seçimin kaybedeni yoktur. Kazanan Bingöl olmuştur' dedi.
05.10.2026
00:08
Bingöl Barosu`nda Turan Hişan dönemi
Bingöl Barosu'nda Turan Hişan dönemi
Bingöl Barosu'nun başkanlık seçiminde üç aday yarıştı. 223 oyun kullanıldığı seçimde Av. Turan Hişan 88 oy alarak rakiplerini geride bıraktı ve Bingöl Barosu'nun yeni başkanı oldu.
05.10.2026
00:06
Genç`te şehir içi ulaşım için 2 midibüs alınacak
Genç'te şehir içi ulaşım için 2 midibüs alınacak
Genç Belediyesi, özellikle öğrenciler ve ilçe sakinlerinin uzun süredir yaşadığı şehir içi ulaşım sorununa çözüm için iki midibüs alımı için ihaleye çıkıyor. Araçların hizmete girmesiyle ilçe merkezinde şehir içi toplu taşıma başlatılması planlanıyor.
05.10.2026
00:04
Bingöl-Muş yolunda kamyon devrildi: Sürücü ağır yaralandı
Bingöl-Muş yolunda kamyon devrildi: Sürücü ağır yaralandı
Bingöl-Muş karayolunun Sarıçiçek köyü mevkiinde kontrolden çıkan kamyon devrildi. Kazada ağır yaralanan sürücü, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın