KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Konut müjdesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)Başkanlığınca yapılacak konutların müjdesini veren Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Toplam 135 bin metrekare üzerine konutlar inşa edilecek ve 600 adet hak sahibi olan vatandaşlara da 3+1 şeklinde daire verilecek” dedi.

Konut müjdesi
22 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ 08:18
0
1823
0
AA aa
Belediye Başkanı Serdar Atalay, kentsel dönüşüm projesi kapsamında İnönü ve Kültür Mahallesindeki deprem konutlarının yıkılıp yerine konut yapılması için TOKİ ile anlaşma sağlandığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ( TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünü belirten Başkan Atalay: “Erdoğan Bayraktar ile görüşmemiz olumlu sonuçlandı. Görüşme neticesinde ilimize yapılması planlanan konutlar için protokol yapıldı” dedi.
Konutların yapımına 2010 Nisan ayında başlanacağını ifade eden Atalay: “Bir aksilik olmadığı takdirde 2010 Nisan ayında konutların yapımına başlanacak. Toplam 135 bin metre kare üzerine konutlar inşa edilecek. Burada 600 adet hak sahibi olan vatandaşlara 3+1 şeklinde daire verilecek. Geriye kalan konutlarda TOKİ tarafından almak isteyen vatandaşlara satılacak. Konutlar tamamıyla şehrin imarına göre inşa edilecek. Şuan itibariyle 5 katlı olarak inşa edilmesi düşünülüyor. Siteler içinde market, yeşil alan, parklar, oto parkı, cami ve sosyal yapılar olacak. Bu sayede hem hak sahipleri yeni evlere kavuşacak hem de konut almak isteyen vatandaşlarımızın bütçesine göre konutlar inşa edilerek ihtiyaçları giderilecek. Belediye hizmet binası da bu proje içindedir. Bu bölgede miadını doldurmuş binalar var yıkılması gerekiyor. En önemlisi ilimiz hem hak ettiği bir görüntüye sahip olacak” şeklinde konuştu.


Bingöl Kent Haber / Bingöl Medya
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın