KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Konut yapımı icraat değildir

AK Parti İL Başkanı Yusuf Coşkun'un hükümetin icraatlarını sıralarken TOKİ konutlarını örnek göstermesine karşı çıkan Bayram; “Sayın İl Başkanı neden bu konutların kalitesiz olduğunu söylemiyor” diyerek tepki gösterdi

Konut yapımı icraat değildir
05 EKİM 2006 PERŞEMBE 14:01
0
982
0
AA aa
Önceki gün basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun'un iktidarın icraatlarını anlatırken TOKİ Konutları ile ilgili ifadelerine karşılık sert açıklamada bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ali Bayram; “Sayın İl Başkanı neden bu konutların kalitesiz olduğunu söylemiyor” dedi.
Basına yaptığı açıklamasında ‘1 Mayıs 2003 depremi sonrası, evleri yıkılan depremzede vatandaşlarımız için çok hızlı bir şekilde konut yapımına başlandı ve kısa bir süre içersinde konutlar hak sahiplerine teslim edildi' diyen Coşkun'a sert çıkan Bayram, TOKİ konutlarının kalitesiz ve değerinin üzerinde bir rakamla vatandaşa satıldığını belirtti.
Türkiye'nin birçok bölgesinde konut yapan TOKİ'nin kaliteli binalar inşa ettirdiğini kaydeden Bayram, bu kalitenin Bingöl'de gerçekleştirilmediğini söyledi.
İktidarın icraatlarını anlatan Coşkun'un gerçekleri göremediğini ileri süren Bayram; “Bu konutlar kış ortasında yapıldı ve kullanılan malzemeler kalitesizdi. Konutların yapımı devam ederken İl Başkanı Coşkun neden gidip ‘Kullanılan malzemeler kalitesizdir' demedi. Öyle ki, konutlar teslim edildikten sonra her hak sahibi 5 ila 8 bin YTL arasında masraf yapıp aksaklıkları gidermiştir. Çevre düzenlemesi ve benzeri masraflar da bu harcamaların dışında. Böylece 42 bin YTL değerindeki bir konut 50 bin YTL'ye mal oldu. Bunca insan sıkıntı içerisinde iken, Sayın İl Başkanı Coşkun neden bu olumsuzluklara dur demedi? Yada bunları engellemek için girişimde bulunmadı? Bu sıkıntılara rağmen konut yapımını hükümetin icraatı olarak görmek mümkün değil. Öyle ki, konutlar bedava dağıtılmadı. ” diyerek tepkisini dile getirdi.
TOKİ ödemelerine de değinen Bayram, aylık olarak yapılması planlanan ödemelerin yıllık yapılmasının vatandaşı çok zor durumlarla karşı karşıya bıraktığına dikkat çekerek;  “Halkın sorunlarına ilgisiz kalındı. Aylık ödeme yapacağına şartlanan bu halk, yıllık ödemelerde büyük sıkıntı içerisine girmiştir. Ödemeler yıllığa çevrilirken iktidar mensuplarımız neden buna karşı çıkmadı. Bir kurumun hesabı mı yoksa evine ekmek götürmekte zorlanan halkın hesabı mı onlar için önemliydi? Sayın Coşkun'un yaptığı bu açıklamasını gerçeklerin ötesinde görüyorum. Umarım bundan sonraki çalışmalarında birinci derecede halkın menfaatlerini düşünürler” diye konuştu.
 

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın