KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı

sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.

Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
26 AĞUSTOS 2025 SALI 19:33
4
1678
0
AA aa

Koop-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nda (SYDV) greve gitme kararı aldı. Yaklaşık 10 bin SYDV işçisini ilgilendiren görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.

Türk-İş ile Hükümet arasında imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında yürütülen müzakerelerde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın SYDV işçilerine kamu işçilerine verilen zam yerine memurlara uygulanan zam oranını teklif etmesi sürecin tıkanmasına yol açtı.

Alemdar: "SYDV işçileri böyle bir yaklaşımı hak etmiyor"

Konuyla ilgili açıklama yapan Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, ekonomik krizin ve artan enflasyonun işçiler üzerinde ağır yük oluşturduğunu vurguladı.

Alemdar, “Koop-İş, böyle bir dönemde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından SYDV işçilerine reva görülen bu teklifi ve çalışma barışını zedeleyen bu yaklaşımı kabul etmemektedir” dedi.

SYDV işçilerinin pandemi, deprem ve sel felaketleri gibi her krizde halkın yanında olduğunu hatırlatan Alemdar, “Dezavantajlı grupların hizmetinde görev yapan işçilerimiz mesai kavramı gözetmeden çalışıyor. Böyle bir fedakârlığın karşılığı bu olmamalı” ifadelerini kullandı.

Alemdar, sendikanın hedefinin “insan onuruna yaraşır bir ücret” olduğunu belirterek, grev sürecinde sonuç alıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.02.2026
03:10
'28 Şubat'la tam hesaplaşma sağlanmalı'
28 Şubat'ın 29. yılında açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, askeri unsurların yargı önünde hesap verdiğini ancak sürecin sivil ve bürokratik ayağının bütünüyle ortaya çıkarılamadığını kaydetti.
28.02.2026
03:09
Ortaçanak`ta Zorlu Kurtarma
Ortaçanak'ta Zorlu Kurtarma
Yoğun kar ve tipiye rağmen göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ve 112 ekiplerince paletli ambulansla alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
28.02.2026
03:09
Solhan SYDV`den Ramazan`da Hassasiyet Vurgusu
Solhan SYDV'den Ramazan'da Hassasiyet Vurgusu
Yardımların doğru ve adil şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan SYDV Müdürü Dumlu, kurumun, Ramazan boyunca gıda, nakdi yardım ve diğer sosyal destek programlarını belirlenen kriterler çerçevesinde sürdürdüğünün altını çizdi.
28.02.2026
03:07
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek Meclis'in, sundukları yasanın değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti.
28.02.2026
03:06
Bingöl`de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan 1 haftalık çalışmalarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 10 şahıs yakalandı.
28.02.2026
03:04
Bingöl`de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kızıl tilki yiyecek bulmak için ilçe merkezine indi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın