KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Koordinatör ekren hazine şimşek'in

60'ıncı Hükümetin Hazine'den Sorumlu Bakanı, Mehmet Şimşek oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koltuğuna Ankara Sanayi Odası eski başkanı Zafer Çağlayan oturdu. Ekonomide koordinasyonu ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren sağlayacak.

Koordinatör ekren hazine şimşek`in
30 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE 09:20
0
1058
0
AA aa
TÜRKİYE'nin 60'ıncı hükümeti dün açıklandı. 24 bakanlık koltuğuyla yola çıkan 60'ıncı hükümette ekonomiyle ilgili bakanlıklarda, 59'uncu hükümette başarılı olanlar koltuklarını korurken, Mehmet Şimşek, Zafer Çağlayan ve Nazım Ekren ekonomideki yeni bakanlar oldular. 60'ıncı Hükümet'in Hazine'den Sorumlu Bakanı, Merril Lynch'ten AKP'ye transfer olan Mehmet Şimşek oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koltuğuna Ankara Sanayi Odası eski başkanı Zafer Çağlayan oturdu. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 60'ıncı hükümette de aynı görevleri üstlendi. Ekonomide koordinasyonu sağlayacak isim ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren oldu. Enerji ve Ulaştırma bakanları Hilmi Güler ve Binali Yıldırım da ekonomiyle ilgili bakanlar olarak koltuklarını korudular.

KOORDİNASYON EKREN'E: Seçimlerden hemen sonra konuşulmaya başlanan 'ekonomide koordinasyon bakanlık' konusunda sürpriz sayılabilecek bir gelişme oldu. Yakın zamana kadar bu görevi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın üstlenmesi bekleniyordu. Bakan Unakıtan da son açıklamalarında böyle bir gelişme olacağına söylemişti. Ancak, ekonomi bakanlıkları arasındaki koordinasyonu aynı zamanda Başbakan Yardımcısı da olan Nazım Ekren'in sağlayacağı bildiriliyor. AKP'nin kurucusu ve geçen dönem de de milletvekili olan Prof. Dr. Nazım Ekren'nin 60'ıncı hükümette görev almasına kesin gözüyle bakılıyordu. 1956 İstanbul'da doğumlu olan Ekren, Bursa'da İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra aynı bölüme asistan olarak girdi ve Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi'nde iktisat anabilim dalından doktor oldu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde doçent, aynı üniversitenin Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde de profesör olan Ekren, çeşitli kurum ve kuruluşlarda müşavirlik, danışmanlık ve genel müdürlük yaptı.

MERRIL LYNCH'TEN GELDİ: 59'uncu Hükümette Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan Ali Babacan'ın Dışişleri Bakanı olmasıylla boşalan koltuğa Mehmet Şimşek oturdu. Şimşek, Merrill Lynch'in Ortadoğu ve Afrika Başkanı iken AKP'den Gaziantep milletvekili olarak meclise girmişti. Şimşek, 1967 Batman Gercüş ilçesi, Arıca köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Batman'da, liseyi Gercüş'te tamamladı. 1988'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem birincisi olarak mezun olan Şimşek, 1990'da yüksek lisans için burslu olarak İngiltere'ye giden Şimşek, 1993'te Türkiye'ye döndü. ABD Büyükelçiliğinde 4 yıl kıdemli ekonomist olarak Türkiye ekonomisi üzerine analizler yapan Şimşek, New York'ta UBS hisse senedi analiz kısmında, Deutsche-Bender Menkul Değerler'de çalıştı. Merrill Lynch'ten gelen teklif üzerine de İngiltere'ye gitti. Şimşek, 2005 yılı sonunda Merrill Lynch'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığına getirildi.

Başbakan'la Londra'da AB

toplantısında tanıştı

EKONOMİDEN Sorumlu Devlet Bakanı olan Mehmet Şimşek Başbakan Tayyip Erdoğan'la ilk kez Londra'da bir AB toplantısında tanıştı. Kuruluşundan itibaren AKP ile ilişkileri iyi olan Şimşek'in özellikle Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Ekonomi Bakanı Ali Babacan ve Nazım Ekren ile Şaban Dişli gibi isimlerle yakınlığı biliniyor. Şimşek'in adı Merkez Bankası başkanlığı için de geçmişti.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın