KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Köprübaşı sahada yıkıldı

Haftalardır rakip arayışında olan Ekinyolu Köyü Köprübaşı Mezrası Kur'an Kursu talebeleri, bu hafta kendilerine rakip çıkan Selim Atala Camii Kur'an Kursu, önünde sahadan boynu bükük ayrıldı...

Köprübaşı sahada yıkıldı
20 AĞUSTOS 2009 PERŞEMBE 08:09
0
1383
0
AA aa
Yaz mevsimi ile birlikte Yaz Kura Kursları'na olan ilgi giderek artıyor. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Yaz Kuran Kursları'nda Ekinyolu Köyü Köprübaşı Mezrası Kur'an Kursu talebeleri ile Selim Atala Camii Kur'an Kursu talebeleri, düzenlenen halı saha maçında buluştular.

Dün saat 13.30'da Murat Halı Saha Tesisleri'nde oynanan karşılaşmayı Antrenör İmam Nurettin Bulut yönetti. Karşılıklı ataklarla başlayan karşılamanın ilk yarısında ezici üstünlük sağlayan Selim Atala Camii Kur'an Kursu, rakibine göz açtırmadı. Rakibi karşısındaki üstün oyunundan dolayı Selim Atala Camii Kur'an Kursu, ilk yarıyı 6–1 önde kapattı.

Büyük bir çekişmenin yaşandığı ikinci yarı da üstün oyununu sürdüren Selim Atala Camii Kur'an Kursu, karşılaşmadan 11–3 gibi net bir skor ile ayrıldılar.

Karşılaşma sonrasında açıklama yapan Selim Atala Camii Kur'an Kursu Hocaları Selahattin Katmış ve Nuh Dündar, bu tür etkinliklerin öğrenciyi motive ettiğini ve öğrencilerin başarılı olmalarını sağladıklarını söyleyerek, dostluk karşılaşmasında emeği geçenlere Murat Halı Saha Tesisleri ve Alternetif Tatlı'ya teşekkür ettiler.

Yapılan etkinliğin diğer kurslara da yayılmasını temenni eden Ekinyolu Köyü Köprübaşı Mezrası Kur'an Kursu İmam Hatibi Nurettin Bulut: “Bizim için önemli olan skor değil öğrencilerin kaynaşmasıdır. Bu tür aktiviteler kurslara katılımı arttıracak” dedi.

Yapılan tatlı ikramı sonrasında kurs hocalarına teşekkür eden öğrenciler bu tür etkinliklerin olumlu olduğu ve sürekli olması gerektiğini ifade ederek hocalarını teşekkür ettiler.


Bingol KEnt haber/bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın