Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Yedisu kesiminde meydana gelen deprem sonrası dikkat çeken ve korkutan bir uyarı yaptı.
Prof. Dr. Naci Görür, dün akşam saat 23,30'da meydana gelen merkez üssü Erzurum Çat ilçesi olan ve Bingöl'de de şiddetle hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremi sosyal medya hesabından değerlendirdi.
Değerlendirmesinde Yedisu hattına dikkat çeken Görür, şu ifadeleri kullandı:
*Elmalı-Yedisu /Bingöl'de 4,9 deprem oldu. Bu deprem KAF'ın Yedisu kesimi üzerinde. Biliyorsunuz ben dahil tüm yerbilimciler bu kesimde 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz.
*Burada son büyük deprem 1766 yılında. Geçen zaman düşünülürse beklenen depremin eli kulağında demektir. Sevgiyle.
Bingöl, kuzeyden (Sakarya- Erzincan hattından Yedisu'ya ) ulaşan kuzey Anadaolu fay hattı ile güney batıdan (Ceyhan-Palu hattından Bingöl merkez'e ) ulaşan fay hatlarının birleştiği nokta üzerindedir. Tarih boyunca hep deprem olmuş olmalı ki, günümüze kalan bir kent bulunmamaktadır Bingöl topraklarında; depremler 500 yılda, 1000-2000 yılda bir taş üstünde taş bırakmamacasına şehirleri yoketmektedir. Yine de, 8 katlı 10 katlı binalar yapılmakta Bingöl gibi bir yerde ve bizler de güle oynaya bu yapılarda oturmaktan geri durmamaktayız.
Değerli Bingöllü hemşerilerim, 3 tarafımız fay hatları ile çevrili depremin ana üst bölgesiyiz. ALLAH aşkına buraların hakkı 2 veya en fazla 3 kat hakkı değilmidir. Tarla ve bahçelerede tek kat veya 2 kat verilseydi bu durum olurmuydu. Bu memleketin bu hale gelmesine sebep olan kişiler ve dahada ötesi olacak büyük depremde can kayıpları,yaralanmalar,sakatlıklar,ve mal kayıplarının vebali onların üstünde kalmayacakmı, mahşerde hesabı sorulsun. Deprem bölgesi olmayan avrupa ülkesi belçikada nadir 3 kattan fazla yapı vardır. Vallahi üzülüyorum bazılarının yüzünden hayatlarımız gidecek.B.A
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın