Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Yedisu kesiminde meydana gelen deprem sonrası dikkat çeken ve korkutan bir uyarı yaptı.
Prof. Dr. Naci Görür, dün akşam saat 23,30'da meydana gelen merkez üssü Erzurum Çat ilçesi olan ve Bingöl'de de şiddetle hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremi sosyal medya hesabından değerlendirdi.
Değerlendirmesinde Yedisu hattına dikkat çeken Görür, şu ifadeleri kullandı:
*Elmalı-Yedisu /Bingöl'de 4,9 deprem oldu. Bu deprem KAF'ın Yedisu kesimi üzerinde. Biliyorsunuz ben dahil tüm yerbilimciler bu kesimde 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz.
*Burada son büyük deprem 1766 yılında. Geçen zaman düşünülürse beklenen depremin eli kulağında demektir. Sevgiyle.
Bingöl, kuzeyden (Sakarya- Erzincan hattından Yedisu'ya ) ulaşan kuzey Anadaolu fay hattı ile güney batıdan (Ceyhan-Palu hattından Bingöl merkez'e ) ulaşan fay hatlarının birleştiği nokta üzerindedir. Tarih boyunca hep deprem olmuş olmalı ki, günümüze kalan bir kent bulunmamaktadır Bingöl topraklarında; depremler 500 yılda, 1000-2000 yılda bir taş üstünde taş bırakmamacasına şehirleri yoketmektedir. Yine de, 8 katlı 10 katlı binalar yapılmakta Bingöl gibi bir yerde ve bizler de güle oynaya bu yapılarda oturmaktan geri durmamaktayız.
Değerli Bingöllü hemşerilerim, 3 tarafımız fay hatları ile çevrili depremin ana üst bölgesiyiz. ALLAH aşkına buraların hakkı 2 veya en fazla 3 kat hakkı değilmidir. Tarla ve bahçelerede tek kat veya 2 kat verilseydi bu durum olurmuydu. Bu memleketin bu hale gelmesine sebep olan kişiler ve dahada ötesi olacak büyük depremde can kayıpları,yaralanmalar,sakatlıklar,ve mal kayıplarının vebali onların üstünde kalmayacakmı, mahşerde hesabı sorulsun. Deprem bölgesi olmayan avrupa ülkesi belçikada nadir 3 kattan fazla yapı vardır. Vallahi üzülüyorum bazılarının yüzünden hayatlarımız gidecek.B.A
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın