Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Yedisu kesiminde meydana gelen deprem sonrası dikkat çeken ve korkutan bir uyarı yaptı.
Prof. Dr. Naci Görür, dün akşam saat 23,30'da meydana gelen merkez üssü Erzurum Çat ilçesi olan ve Bingöl'de de şiddetle hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremi sosyal medya hesabından değerlendirdi.
Değerlendirmesinde Yedisu hattına dikkat çeken Görür, şu ifadeleri kullandı:
*Elmalı-Yedisu /Bingöl'de 4,9 deprem oldu. Bu deprem KAF'ın Yedisu kesimi üzerinde. Biliyorsunuz ben dahil tüm yerbilimciler bu kesimde 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz.
*Burada son büyük deprem 1766 yılında. Geçen zaman düşünülürse beklenen depremin eli kulağında demektir. Sevgiyle.
Bingöl, kuzeyden (Sakarya- Erzincan hattından Yedisu'ya ) ulaşan kuzey Anadaolu fay hattı ile güney batıdan (Ceyhan-Palu hattından Bingöl merkez'e ) ulaşan fay hatlarının birleştiği nokta üzerindedir. Tarih boyunca hep deprem olmuş olmalı ki, günümüze kalan bir kent bulunmamaktadır Bingöl topraklarında; depremler 500 yılda, 1000-2000 yılda bir taş üstünde taş bırakmamacasına şehirleri yoketmektedir. Yine de, 8 katlı 10 katlı binalar yapılmakta Bingöl gibi bir yerde ve bizler de güle oynaya bu yapılarda oturmaktan geri durmamaktayız.
Değerli Bingöllü hemşerilerim, 3 tarafımız fay hatları ile çevrili depremin ana üst bölgesiyiz. ALLAH aşkına buraların hakkı 2 veya en fazla 3 kat hakkı değilmidir. Tarla ve bahçelerede tek kat veya 2 kat verilseydi bu durum olurmuydu. Bu memleketin bu hale gelmesine sebep olan kişiler ve dahada ötesi olacak büyük depremde can kayıpları,yaralanmalar,sakatlıklar,ve mal kayıplarının vebali onların üstünde kalmayacakmı, mahşerde hesabı sorulsun. Deprem bölgesi olmayan avrupa ülkesi belçikada nadir 3 kattan fazla yapı vardır. Vallahi üzülüyorum bazılarının yüzünden hayatlarımız gidecek.B.A
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
17.08.2026
01:17
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyan vatandaşları doğru desteğe yönlendirmek amacıyla pazar yeri, cadde ve kahvehanelerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.
17.08.2026
01:16
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Zazaca ve Kürtçenin de aralarında bulunduğu farklı dillerde uluslararası geçerliliğe sahip sınavların yapılabileceği 30 bilgisayarlı Dil Laboratuvarı ve Yabancı Dil e-Sınav Merkezi hizmete açıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın