KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Korkutata, engelli öğrenciye yapılanları kınadı

Altı Nokta Körler Derneği Mücahit Korkutata; 'Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve çağırıyor ve bundan sonra ortaya çıkabilecek bu tür durumlarda Bakanlığın sorumlu tutulmaması için ne gibi önlemlerin alınmakta olduğunun kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz.'

Korkutata, engelli öğrenciye yapılanları kınadı
30 ARALIK 2022 CUMA 16:56
2
1315
2
AA aa

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki bir lisede akranları tarafından küçük düşürülen engelli öğrenci ile ilgili Altı Nokta Körler Derneği Mücahit Korkutata, yazılı bir açıklama yaptı.

Korkutata, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki bir lisede akranları tarafından tartaklanan ve küçük düşürülen engelliyle ilgili haberi üzüntüyle öğrendik. Ne yazık ki, bu tür olaylar artık münferit olaylardan çıkıp, günlük vakalar durumuna geldi. Eğitimin yalnızca bilgi edinmek olmadığı, aynı zamanda insani değerlerin öğretildiği, hayvanca dürtülerin törpülendiği bir süreç olduğunu bilenler için bu ve buna benzer olayların özellikle eğitim kurumlarında yaşanıyor olması kabul edilir bir durum değildir.

Ülkemizde daha 10 yıl önce yapılan geniş bir araştırmanın gösterdiği sonuçlara göre, velilerin %73'ü çocuğunun sınıfında engelli bir öğrencinin bulunmasını istemediği, ‘56'sının da çocuğunun sınıfına bir engelli öğretmenin gelmesini onaylamadığı ortaya çıkmıştır. Bu ve buna benzer gerçekleri bilen Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğrencileri maalesef “saldım çayıra, mevlâm kayıra” mantığıyla ısrarla herhangi bir tedbir alınmaksızın ve başarısız olunacağı biline biline kaynaştırma eğitimine yönlendirmektedir. Böyle bir yöntemin ancak gerekli eğitsel ve sosyal tedbirler alındığında başarılı olması mümkündür. Kuşkusuz, neredeyse üniversite çağına gelmiş bu lisedeki öğrencilerin bu insanlık dışı uygulamasını cezalandırmakla sorun çözülemez. Bu lisede yaşananın yalnızca buz dağının tepesi olduğu bilinciyle Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve çağırıyor ve bundan sonra ortaya çıkabilecek bu tür durumlarda Bakanlığın sorumlu tutulmaması için ne gibi önlemlerin alınmakta olduğunun kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz.” (Haber Merkezi)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97158)
01 Ocak 2023 Pazar 23:28
KOCA TÜRKİYE DE BEŞBİN ENGELLİ ÖĞRETMEN AYLARDIR ATAMA BEKLİYOR AMA BU SAYI ÇOK GÖRÜLÜYOR YAZIK GERÇEKTEN!!!!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97155)
01 Ocak 2023 Pazar 16:16
engelliyi kimler suistimal ediyor belli. vah memleket vah...
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın