KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2026 Perşembe
°C

Koronavirüs'e karşı jeotermal koruma!

İstanbul'dan memleketi Bingöl'e gelen ve köyüne yerleşen Ayhan Gürgen, 46 derecelik jeotermal suya girerek hastalıklardan korunmaya çalışıyor.

Koronavirüs`e karşı jeotermal koruma!
08 NİSAN 2020 ÇARŞAMBA 13:38
7
7272
2
AA aa

Daha önce İstanbul'da çalışan 25 yaşındaki Ayhan Gürgen de salgından dolayı bir süre önce memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyüne döndü.

Kendini karantinaya aldıktan sonra ailesiyle hayvancılığa başlayan Gürgen, köyüne 1 kilometre uzaklıkta açık alanda yer alan 46 derece sıcaklığındaki doğal jeotermal suya sık sık giriyor.

Havaların serin olmasına rağmen, hayvancılıkla uğraştıkları ve suyun şifalı olduğu için sık sık girdiğini aktaran Gürgen, sıcak su vesilesiyle virüsten de korunmaya çalıştığını aktardı.

Gürgen: “Biz, köyde hayvancılık ile uğraştığımız için genelde üstümüz başımız kirlenir. Hastalık olunca da bulaşıyor. Bizim köyümüzde de taşlık alandan çıkan doğal bir su var. Köylüler de burayı hamama çevirdi, biz de virüsten arınmak gelip gidiyoruz. Sıcak su olduğu için birçok ağrı ve sızıya da iyi geliyor. Temiz bir şekilde evimize gitmek için suya giriyoruz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57259)
09 Nisan 2020 Perşembe 12:28
senin canın tatlıymış baya bayım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57252)
09 Nisan 2020 Perşembe 11:16
keşke istanbulda kalsaydın..
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
18.06.2026
00:50
Bingöl Üniversitesi`ne ‘Spor Dostu Kampüs` Ödülü
Bingöl Üniversitesi'ne 'Spor Dostu Kampüs' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, YÖK tarafından yürütülen 'Spor Dostu Kampüs' projesi kapsamında ödüle layık görüldü. Üniversite, spor altyapısı, öğrencilere sunduğu sportif imkânlar ve sağlıklı yaşamı teşvik eden çalışmalarıyla bu unvanı almaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın