KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Korsan taşımacılığa dur demeliler!

Öz Bingöl Birlik Turizm Şirketi İşletmecisi Eşref Sönmez, Bingöl'de korsan taşımacılığın yapıldığını iddia ederek yetkilileri göreve davet etti.

Korsan taşımacılığa dur demeliler!
13 AĞUSTOS 2018 PAZARTESİ 21:43
10
4779
11
AA aa

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına verdiği talimat doğrultusunda Karayolları Taşıma Yönetmeliği'nde gerçekleştirilen ve 25 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle korsan taşımacılık yapanlara ağır cezalar geldi.

Bu kapsamda, taşıtını çeşitli korsan internet uygulamalarına kullandıran D2 yetki belgesi sahiplerinin bu faaliyetlerine devam etmeleri halinde karşılaşacakları yaptırımlara ilişkin düzenleme yapıldı.

Buna göre, karayolu taşımacılığı faaliyetinde bulunmak için belge alanların, kendi taşıma kapsamları dışında çalışmaları veya belgesi olmayanlara taşıtlarını kullandırmaları durumunda, belge sahiplerine çeşitli cezalar verilecek. Böylelikle yetkisi dışında taşımacılık yapanlara öncelikle uyarı yapılacak, tekrarı durumunda ise belge iptali ve 2 yıl yasaklanmaya varacak idari işlemler uygulanacak.

Bingöl'de de faaliyet gösteren VIP Taksi işletmelerinin de şehirlerarası taşımacılıkta korsan taşımacılık yaptıkları ve bunun için denetim mekanizmalarının çalışmadığını öne süren Sönmez; “Geçtiğimiz aylarda değişen yönetmelikle birlikte bu korsan taşımacılığın sona ermesini bekliyorduk. Türkiye Genelinde de çoğu firma kapatıldı. Ama sanki yönetmelik Bingöl'ü kapsamıyormuş gibi Bingöl'de korsan taşımacılık yapanlara hala göz yumuluyor.  Yetkililer bu konuda yasanın söylediklerini uygulamalılar” dedi.

“Yazıları söküp gidiyorlar”

VIP taksi ile korsan taşımacılık yapan firma araçlarının üzerindeki firma isimlerinin söküldüğünü ifade eden Sönmez; “Araç üzerindeki firma isimlerini söküp yolcu taşıyorlar. 21-23 plakalı araçlarla taşımacılık yapıyorlar. Hatta sıkılmadan, sağda solda emniyetin kendilerini idare ettiklerini iddia ediyorlar. Devletin polisinin adını da kullanmaktan imtina etmiyorlar. Biz yetkililerden denetim istiyoruz. Diyarbakır yolunda gereken denetimler yapılıp sorumlulara hak ettikleri cezalar kesilsin istiyoruz. Jandarma Trafik de gerekirse bu denetimlere katılsın. Bunca insanın hakkını korsan taşımacılığa yedirmesin kimse. Buna daha fazla göz yumulursa Cumhurbaşkanına çıkacağız. Yüzlerce şoför kontak kapatıp soluğu Ankara'da alacak bu gidişle. Yasaların uygulanmasından sorumlu kim varsa, uygulanmasından sorumlu olanların sorumluluğu kimlerdeyse bu konuyu bir an çözsünler. Tek isteğimiz hakkımız. Lütfen yetkililerimiz bu konuda gerekli hassasiyeti göstersinler” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30789)
15 Ağustos 2018 Çarşamba 14:22
Klima çalıştırmayı denesinler bazen bazı şöförlerin klimanın icat edildiğinden haberinin olmadığını düşündürüyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30787)
15 Ağustos 2018 Çarşamba 14:21
##Vipler fazlasıyla dikkatsiz sürüyor. kaza yapıldığı duyulunca kimsenin şaşırmaması yolcuların Can güvenliğine ne derece önem verdikleri ni gösterir. Bu sadece diyarbakır vip için değil diğerleri için de geçerli üç beş dk erken gitmek için kimse canını tehlikeye atmak istemez, onlarda biz hızlı götürüyoruz diye reklam yapmasın burda. Oldu olacak yola çıktıklarında yolculardan Ayetel kürsü okumasını istesinler sonuçta canımız Allaha emanet şoförün çokta umrumda değil. Yarım otobüsler de zahmet olacak aps sistemiyle yazın ortasında serinlik sağlayarak yolcu taşımasınlar klima çalıştırmayı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30785)
15 Ağustos 2018 Çarşamba 14:11
Vipler sadece katil gibi sürüyorlar 20 yasında adamları vermişler söför diye bizzat kendim bindim kaza gecırdık deli gibi sürüyordu resmen adam ve utanmadan ortaya ayaga yolcu aldı asıl fırsatcı vipler bence tamamen acemilere hayatımızı teslim etmişiz o gün onu anladım..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30763)
15 Ağustos 2018 Çarşamba 04:51
Ben Vip ten yanayım.İşiniz gücünüz kendinizi düşünmek. Gidin başka iş yapın. Madem vatandaşın dediği oluyor , biz Vip istiyoruz. Otobüs kazanacak diye vatandaş mağdur edilmesin. Zaten senin otobüsüne binmeyi de kimse istemez. Bu sıcakta bir saat fazla yol gitmeyi kim ister?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30761)
15 Ağustos 2018 Çarşamba 00:04
Viple diyarbakır 2saat otobüs le 3 saat
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30742)
14 Ağustos 2018 Salı 19:40
Vipler çalışsın otobüs geç gidiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30741)
14 Ağustos 2018 Salı 18:54
Vipler dikkatsiz sürüyor iyi olur kaldırılmaları
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30721)
14 Ağustos 2018 Salı 11:33
He bir tek sen yolcu götür getir. Bir tek sen kazan bir tek sen evine ekmek götür. diğerleri açlarından ölsünler öylemi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49123)
25 Ağustos 2019 Pazar 19:31
@Misafir Kullanıcı hırsızlık yapanda evine ekmek götürüyor ozaman
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30709)
14 Ağustos 2018 Salı 06:59
vipler kalkınca otobüsler de tam bi fırsatçı oldu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49124)
25 Ağustos 2019 Pazar 19:32
@Misafir Kullanıcı fırsatçılık yok işinize bakın
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın