KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Korsan taşımacılık mağdur ediyor

Bingöl’de yetki belgesiz ve korsan olarak yolcu taşımacılığı yapan kişiler, hem devletten vergi kaçırıyor hem de belgesini alarak çalışanları mağdur ediyor. Duruma isyan eden kooperatifler, korsan taşımacılığa önlem alınmasını istedi.

Korsan taşımacılık mağdur ediyor
17 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 23:31
0
1873
0
AA aa

Bingöl merkez ve ilçeler arasında yolcu taşımacılığı yapan kooperatifçiler adına açıklamada bulunan S.S. 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Rıza Aktekin, korsan taşımacılığa tepki gösterdi.

Yetki belgesiz ve korsan olarak taşımacılık yapan kişilerin hem ülke ekonomisine kendilerine zarar verdiğini belirten Aktekin, denetimlerin arttırılmasını istedi. Korsan taşımacılık yapan kişilerin denetimlerin sıkı tutulmasından dolayı teşvik edildiğini kaydeden Aktekin: “Nasıl olsa denetim yok düşüncesiyle para verip belge almaya lüzum görmüyorlar. Bu kişiler yüzünden belgesiz taşımacılık her geçen gün artıyor” dedi.

Bu durumda belgesini alarak çalışan firma ve kişilerin haksızlığa uğradığını kaydeden Aktekin: “Korsan taşımacılık yapanlar, şoför esnaflarının ekmeğini çalıyor. Korsanlara, birilerinin dur demesi gerekiyor" diye konuştu.

“DİKKATE ALINMIYORUZ”

Resmi kooperatif kurduklarını ve vergi ödeyerek yetki belgesi aldıklarını kaydeden Aktekin, Korsan taşımacılar yüzünden minibüsçü esnafının zorlu günler yaşadığını belirterek, konunun defalarca gündeme gelmesine rağmen ilgililer tarafından dikkate alınmadığını belirtti.

Vatandaşlarında korsana karşı duyarlı olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Aktekin: “Korsan taşımacılık sorunu yıllardır devam etmesine rağmen çözümsüzlüğünü korumaktadır. Sorunu ilgili mercilere yazılı ve sözlü ilettik. Fakat sorun devam ediyor. Bu konuda ilgili merciler ve vatandaşlardan hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Kooperatif kurarak devlete vergi ödediklerini kaydeden Aktekin, şunları söyledi: “biz vergi ödüyoruz buna rağmen korsan taşımacılık yapanlarda beş kuruş ödemeden yolcu taşıyor. Korsan taşıyıcılar hem devletten vergi çalıyor hem bizleri mağdur ediyor. Bizler bu sorunları defalarca gündeme getirdik. Mağdur edildiğimizi ilgilere bildirdik. Fakat ilgiler bugüne kadar hakkımızı aramadı. Sorunlarımıza şimdiye kadar çözüm bulunmadı. Korsana karşı ciddi çalışmaların yapılmasını istiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın