KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Korsanlar geri döndü!

Okyanusta dehşet saatleri! 35 milyon dolar fidye istiyorlar!

Korsanlar geri döndü!
29 EYLÜL 2008 PAZARTESİ 10:19
0
1166
0
AA aa
Dünya deniz taşımacılığında önemli bir yere sahip olan Somali bölgesinde cirit atan korsanlar bu kez sert kayaya çarptı. Perşembe günü Ukrayna'dan Kenya'ya askeri malzeme taşıyan gemiyi kaçıran korsanlar peşlerine düşen üç yabancı savaş gemisi tarafından kuşatıldı.  “Faina” adlı Ukrayna bandıralı gemide 33 adet Rus yapımı T-72 model tank, binlerce el bombası, otomatik silahlar ve roketatarlar bulunuyordu. Sürat tekneleriyle yanaşarak gemiyi ele geçiren korsanlar 17 Ukraynalı, 3 Rus, 1 Letonyalı'dan oluşan mürettebatı esir aldı.

14 kişi oldukları tahmin edilen ve gemiyi İslamcıların kontrolündeki Puntland bölgesine götürmeye çalışan korsanlar, gemi ve mürettebat karşılığında 35 milyon dolar fidye istedi.

Korsanların sözcüsü olduğunu söyleyen Ali Yare Abdulkadir, Kenya hükümetiyle görüşmek istediklerini, bunun olmaması durumunda hafif silahları gemiden atacaklarını söyledi.

Telefonla Associated Press haber ajansına konuşan Abdulkadir, Faina adlı geminin Somali'nin kuzeydoğu kıyılarında bir yerde olduğunu ifade etti. Abdulkadir, gemiyi kurtarmak için askeri operasyon düzenlenmemesi konusunda da uyarıda bulunarak, "Kim buna niyetlenirse sonuçlarından sorumlu olur" dedi.

Gemide Rus yapımı 33 tankla askeri malzemenin bulunduğu bildiriliyor.

Haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın