KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

Koruculardan hükümete sitem

700 bin taşeron işçiye kadro müjdesinin ardından açıklama yapan Anadolu Köy Korucuları ve şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “21 yüzyıl Türkiye’sinde taşeron işçilerin dahi kadroya alındığı bir ortamda 30 yıldır geçici sıfatıyla çalıştırılmamız Anayasal bir suçtur, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır” dedi.

Koruculardan hükümete sitem
23 MART 2016 ÇARŞAMBA 20:47
0
2227
1
AA aa

 Anadolu Köy Korucuları ve şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik yaptığı konuşmanın ardından açıklamada bulundu.

Taşeron işçilere verilen kadro müjdesini tarihi öneme sahip bir müjde olarak değerlendiren Sözen, hükümetin korucuları göz ardı etmesine sitem etti.

Sözen, “700 bin taşeron işçiye kadro müjdesi veren hükümetimiz 30 yıldır bu ülkede gecesini gündüzüne katarak terörle ve teröristle mücadele eden köy korucularımızın 30 yıldır geçici sıfatla çalıştırılması ve 30 yıldır dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde devletten maaş aldığı halde devlet tarafından sigortasız çalıştırılması asla kabul edilemez. Bu ayıp devletimizin ayıbıdır. Devletimiz korucuyu sigortasız çalıştırarak suç işlemektedir” dedi.

Korucu camiasının terörle mücadelede Bin 664 şehit, binlerce gazi verdiğini ifade eden Sözen, şunları söyledi: “Bu kutsal mücadelemize rağmen geldiğimiz noktada son yapılan zamlarla beraber maaşımız Bin 300 TL olmuştur. Ortalama 8 nüfusa sahip korucularımızın tamamı açlık sınırı altında yaşamaktadırlar.”

“21 yüzyıl Türkiye'sinde hala asgari ücretle elinde silah görev yapmak bize karşı yapılabilecek en büyük haksızlıktır.” diyen Sözen şunları kaydetti: “21 yüzyıl Türkiye'sinde devlet eliyle sigortadan yoksun çalıştırılmamız Anayasal bir suçtur.21 yüzyıl Türkiye'sinde taşeron işçilerin dahi kadroya alındığı bir ortamda 30 yıldır geçici sıfatıyla çalıştırılmamız Anayasal bir suçtur. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.”

Korucuların doğu ve güneydoğunun teminatı olduğunu savunan Sözen, “Gece gündüz asker ve polisle aynı görevi hatta daha fazlasını yapıyoruz. Bizimle görev yapan polisin askerin sözleşmeli erin sigortası var bizim yok. Onların maaşı 4 Bin, 4 Bin 500 TL bizlerin maaşı Bin 300 TL. Onların operasyon tazminatı var bizlerin operasyon tazminatı yok. Onlar göreve giderken bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmakta bizler bütün ihtiyaçlarımızı kendi cebimizden karşılıyoruz. Onlarda beylik tabancası var. Bizler den silah harç parası alınmaktadır. Bu yapılan haksızlıktır ayrımcılıktır. İkinci sınıf vatandaş muamelesi yapmak demektir” ifadelerini kullandı.

Korucuların özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Sözen, şunları söyledi: “Maaşlarımız en az sözleşmeli er maaşı düzeyine çekmelidir. Sosyal güvencelerini sağlayarak geçicilik kapsamından çıkarmalıdır. En az genç dinamik 20 bin korucu alımı daha yapılmalıdır. Koruculuğu ekonomik yönden utanılacak bir meslek olmaktan çıkardığımızda, onurla ve gururla yapılacak bir meslek haline getirdiğimizde bu güne kadar bölgede koruculuğu tercih etmeyen bütün bölge halkı korucu olmayı tercih edecek ve devletin yanında yer almaya başlayacaktır.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
öğretmen (@Misafir_19541)
24 Mart 2016 Perşembe 09:10
Bu konuda kesinlikle haklısınız. Devletin korucuları köle gibi kullandığı sonucu çıkıyor. Terörle mücadelenin bu kadar önem kazandığı bir dönemde bile koruculara hiç bir önem verilmediğinin göstergesidir. Sadece şurda burda kahraman korucularımız naraları atmak yetmiyor. Ya insani bir yaşam hakkı verilsin Yada kaldırısın. Ayıptır, günahtır.
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
11.07.2025
16:42
Budan Vakfı Bingöl`de 12 derslikli okul yapacak
Budan Vakfı Bingöl'de 12 derslikli okul yapacak
Protokol imza töreninde konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak' dedi.
11.07.2025
15:45
Haftalık izinlerde yeni dönem
Haftalık izinlerde yeni dönem
İş Kanunu'na göre işçi tatil öncesi 6 gün çalışmalı ve haftanın 7. gününde 24 saat kesintisiz izin yapmalı. TBMM'de çarşamba gecesi kabul edilen kanunla turizm sektörü hafta tatili uygulamasında genel kuralın dışına çıkartıldı. Buna göre, turizm sektörü çalışanları işçiler 10 güne kadar çalıştırıldıktan sonra 11'inci gün hafta tatili yapabilecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın