KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Korumaya alınan adaya ziyaretçi azaldı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan ve Kültür Bakanlığınca ‘Tabiat Anıtı' ilan edilen Yüzenada'nın koruma altına alınmasının ardından ziyaretçi sayısında düşüş yaşandı. Kilo metrelerce uzaklardan adayı görmeye giden ziyaretçiler, yasak nedeniyle adaya yanaşamıyor...

Korumaya alınan adaya ziyaretçi azaldı
13 AĞUSTOS 2009 PERŞEMBE 10:08
0
1520
0
AA aa
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası'nda bulunan ve Kültür Bakanlığınca ‘Tabiat Anıtı' ilan edilen ve daha sonra Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce koruma altına alınmasıyla birlikte, adaya giden ziyaretçi sayısında büyük düşüş yaşandı.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinde Solhan ilçesi Hazarşah köyü Aksakal mezrasında bulunan doğa harikası yüzenada'yı görmeye gelenlerin, yasak nedeniyle adaya yanaşamaması, adaya olan ilgiyi azalttı. Turizme kazandırılması amacıyla Kültür Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Yüzenada'nın koruma altına alınmasıyla birlikte, bölgeye giden ziyaretçilerin tel örgüleri dışında adayı izleyebiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Yüzenada'nın sit alanı ilan edilerek, adanın çevresine reklasyon alanı, seyir terasları, gezinti yolları oluşturup saklı hazinenin zarar görmeden insanların ziyaretine ve turizme açılması amacıyla Bingöl valiliği, Solhan İlçe Kaymakamlığı ve Solhan ilçe Belediye Başkanlığınca bir takım çalışmalar başlatıldı.

İlk olarak adanın çevresi tel örgüleriyle kapatılarak, adanın üzerine çıkılması yasaklandı. Daha sonra ziyaretçiler için gezinti yolları yapıldı. Önümüzdeki günlerde ise, Bingöl valiliği, Solhan Kaymakamlığı ve Solhan Belediye başkanlığınca Yüzenada'nın Turizme kazandırılması amacıyla bir takım tanıtım kampanyaları düzenleneceği öğrenildi.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan ve Türkiye'de büyüklük bakımından bir benzeri olmayan Yüzenada, 38 hektarlık küçük bir krater gölü olan Turnalar Gölü üzerinde toprak parçalarının kopmasıyla oluşan üç adacığın ortalama çapı 10'ar metre.  Adacıklar, kara ve göl tabanı ile bağlantıları bulunmadığı için rüzgârla birlikte hareket ediyor. Üzerlerindeki bitkiler ve bodur ağaçlar da yelken görevi yapıyor.


Bingol Kent HAber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın