KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Koruyucu ailelerin masrafı olmayacak

Koruyucu Aile yönetmeliğinin yürürlüğe girdiğini ve uygulamanın Bingöl'de de başlatıldığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Çakan, Koruyucu Aile uygulaması hakkında bilgiler verdi. Koruyucu ailelere devlet tarafından maddi destek sağlanacağını söyleyen Çakan, şu bilgileri paylaştı.

Koruyucu ailelerin masrafı olmayacak
28 ARALIK 2012 CUMA 01:01
0
1651
0
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, Koruyucu Aile yönetmeliğinin yürürlüğe girdiğini açıkladı.

"Çocuklarımızın Size İhtiyacı Var" sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Çakan: “Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır” dedi.

KORUYUCU AİLE YANINDA HANGİ ÇOCUKLARA BAKILIR?

“Yasal çerçevede, haklarında korunma kararı alınmış çocuklar, öz ailelerinden izin alınması gerekmeksizin uygun kuruluşlara ya da koruyucu aileler yanına yerleştirilebilmektedir” diyen Çakan, hangi çocukların koruyucu aileye verileceğini şöyle sıraladı:

  • Öz ailesi bulunan,
  • Öz ailesince bir süre için bakılamayan,
  • Çeşitli nedenlerle evlat edindirilme şansını tümüyle yitirmiş olan,
  • Kız ya da erkek,
  • Sağlıklı ya da özürlü,
  • Tek ya da kardeş olup,
  • Koruyucu aile yanına yerleştirilmeye uygun olduğu sosyal çalışmacı tarafından belirlenmiş çocuklardır.”

KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR?

Çakan, kimlerin koruyucu aile olabilineceğini ise şöyle açıkladı:

  • TC vatandaşı iseniz Evli ya da bekâr
  • Sürekli Türkiye'de ikamet ediyorsanız
  • İlkokul mezunu iseniz çocuklu ya da çocuksuz
  • 25-65 Yaşları arasındaysanız,
  • Düzenli gelire sahip iseniz,
  • Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi değilseniz.”

KORUYUCU AİLELERE YAPILACAK ÖDEMELER

Koruyucu ailelere devlet tarafından maddi destek sağlanacağını söyleyen Çakan, “Koruyucu aileyanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık olmak üzere talepte bulunan koruyucu ailelere her çocuk için, en yüksek Devlet memuru aylığının yaş aralıklarına göre belirlenen oranları karşılığı tutarı, hiçbir kesinti yapılmaksızın aylık ve net olarak ödenir” diye konuştu.

YAŞ ORANLARI:

0-3 yaş yüzde 75 (340,05 TL)

4-5 yaş yüzde 75 (510,07 TL)

6-14 yaş yüzde 80 (544,08 TL)

15-18 yaş yüzde 85 (578,08 TL)

19+yaş yüzde 90 (612,09 TL)

‘Biliyoruz ki; sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır çocuklar... Ve inanıyoruz ki; en az toprak erozyonu kadar önemli olan insan erozyonunun önüne geçmek ancak ve ancak toplumsal bir paylaşımla mümkün olabilecektir' diyen Çakan, koruyucu aile için müdürlüklerine eşlerin birlikte başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
15.05.2024
15:25
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir caminin kubbesinde bulunan leylek yuvası, yıkım nedeniyle yandaki binaya taşındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın