KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

KOSGEB ve BTK güçlerini birleştirecek

KOSGEB ile BTK haberleşme alanında daha hızlı iletişim sağlamak için protokol imzaladı.

KOSGEB ve BTK güçlerini birleştirecek
16 NİSAN 2018 PAZARTESİ 17:14
0
3303
0
AA aa

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, haberleşme alanında 5Gteknolojisiyle, genişbantta daha hızlı iletişim sağlayan bir yapıya geçileceğini belirterek, bu kapsamda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) protokol imzaladığını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Haberleşme alanında 5G teknolojisiyle genişbantta daha hızlı iletişim sağlayan yapıya geçilecek. KOSGEB ile BTK protokol imzaladı. Nesnelerin interneti ve akıllı şehirler konseptlerinin hızla hayata geçirilmeye çalışıldığı bugünlerde, genişbant haberleşme teknolojileri bu değişimin omurgasını oluşturmakta" açıklamasını yaptı.

Özlü, bakanlığa bağlı kurumların "5G genişbant teknolojisi"ne ilişkin yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin, 2020 yılında 5G mobil altyapısına geçmesinin planlandığını ifade eden Özlü, 2018 Kış Olimpiyatları'nda denemeleri yapılan teknolojinin genişbant erişimde büyük artış meydana getirmesini beklediklerini söyledi.

ALTYAPININ GELİŞTİRİLMESİ

Özlü, 4,5G ihalesi kapsamında operatörlerin yapacakları yatırımlar üzerinden yüzde 45 yerli katkı taahhüdü bulunduğuna işaret ederek, yeni teknolojilerde yurt içi firmaların altyapısının geliştirilmesi ve kullanıma alınması için BTK ile çalıştıklarını anlattı.

Haberleşme alanında 5G teknolojisiyle genişbantta daha hızlı iletişim sağlayan bir yapıya geçileceğine dikkati çeken Özlü, "Biz de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) üzerinden bu konuda farklı alanlarda çalışan firmalarımızı destekliyoruz. Bunun yanında KOSGEB ile BTK bir protokol imzaladı. Protokolle, 2029'a kadar 7 milyar liraya karşılık tutarın en son teknolojiyle yurt içinden temin edilerek tesis edilmesine imkan tanıyacak bir iş birliği olacak." diye konuştu.

"SENSÖRLÜ EKİPMANLARIN YÜZDE 99'U İNTERNETE BAĞLANACAK"

5G teknolojisinin insan hayatında ve sanayide ihtiyaç duyulan daha hızlı iletişim ve büyük veri aktarımı ihtiyacını karşılayacağının altını çizen Özlü, internet teknolojisinin hız ve boyutunun geleceğin şekillenmesinde anahtar rol oynayacağını vurguladı.

Özlü, 2025 yılı itibarıyla dünyada 100 milyar farklı bağlantının bulunacağının ve bu bağlantıların sadece yüzde 10'unun insanlar arasında olacağının öngörüldüğüne değinerek, şöyle devam etti:

"Kısaca 'gigabit toplumu' olarak adlandırılan ve çok büyük miktarlarda verinin her saniye salise işlenerek, yaşamı şekillendiren bir değişimden bahsediliyor. Bu doğrultuda bağlantı yoğunluğunun önemli kısmı, insanlar ve nesneler arasında olacak. Sensör içeren ekipmanların yüzde 99'u internete bağlı hale gelecek. Özellikle nesnelerin interneti ve akıllı şehirler konseptlerinin hızla hayata geçirilmeye çalışıldığı bugünlerde, genişbant haberleşme teknolojileri bu değişimin omurgasını oluşturmakta."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2025
17:53
Bingöl`de özel eğitim okulunun temeli atıldı
Bingöl'de özel eğitim okulunun temeli atıldı
Bingöl'de yapılacak 8 derslikli özel eğitim okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Korkmaz, okulun 30 Aralık'ta tamamlanarak teslim edileceğini ifade etti.
28.08.2025
17:44
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele çalışması
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çalışması
Bingöl'de 3 şahsın hafriyat kamyonu ile uyuşturucu madde almaya gidecekleri bilgisi üzerine harekete geçen polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu madde ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.
28.08.2025
17:30
'Bingöl'de Tıp Fakültesi artık bir zorunluluktur'
Bingöl'de sağlık alanındaki sıkıntılara ve noksanlıklara dikkat çeken Sağlık Mil-Sen Başkanı Korkutata: 'Tıp Fakültesi, yalnızca eğitim açısından değil, aynı zamanda Bingöl halkının sağlık hizmetlerine erişiminde büyük bir rahatlama sağlayacaktır' dedi.
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın