KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Kosgeb'den faizsiz kredi

snaf, sanatkar ve KOBİ'lere ‘Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı' kapsamında faizsiz kredi verileceği bildirildi.

Kosgeb`den faizsiz kredi
12 KASIM 2010 CUMA 08:14
0
3889
0
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Sinerji Odağı'ndan yapılan yazılı açıklamada, esnaf-sanatkarlar ile KOBİ'lerin beklenti ve taleplerini karşılamak üzere “Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı”nın hazırlandığı ve bu program kapsamında faizsiz kredi verileceğini bildirdi. 

Verilecek olan kredi destek başvurularının 23 Kasım 2010 Salı günü mesai saati itibariyle başlayacağı belirtilen açıklamada, “Bu kredi destek programımızla KOBİ'lerimizin ve esnaf-sanatkârlarımızın; yeni finansman imkânları sağlanması ve finansman yüklerinin azaltılması, hızlı ve sürdürülebilir bir büyüme ortamının hazırlanması, istihdam olanaklarının artırılması, kapasite geliştirmeleri, yeni yatırım yapmaları, mevcut yatırımlarının ürün, pazarlama, üretim/üretim yeri veya finansman yapısını geliştirmelerini amaçlıyoruz. Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı'nda işletme başına oluşan kredi faiz desteğinin faiz/kar payının ¾'ü KOSGEB, ¼'ü ise işletme tarafından karşılanacaktır. Bu programdan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lerimizin kredi talepleri, başvuru sırasına göre değerlendirileceği için iletişim bilgileri www.kosgeb.gov.tr adresinde yer alan KOSGEB hizmet merkezlerimiz ile irtibata geçilmesi ve başvuruların ivedilikle yapılması faydalı olacaktır. Kredi destek başvuruları, anlaşma yapılan banka şubelerinden herhangi birine yapılabilecektir” denildi.

Yapılan açıklamada program ile şu bilgiler verildi:

İşletme başına kredi üst limiti
Mikro Ölçekli İşletme için 30.000 TL
Küçük Ölçekli İşletme için 50.000 TL
Orta Ölçekli İşletme için 80.000 TL

İşletme sahibinin kadın girişimci olması halinde kredi üst limitleri 10.000.-TL daha artırılabilecektir.

Kredi vadesi
Kredi vadesinin ilk altı ayı ödemesiz, geri kalanı aylık eşit taksitler halinde ödemeli, toplam 18 ay olacaktır.

Kimler başvuru yapabilir?
Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı'ndan yararlanmak isteyen işletmelerimizin;
• KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olması,
• KOSGEB'e verilecek güncel KOBİ Beyannamesi'nin onaylanmış olması gerekmektedir.

Başvuru yeri ve şekli
KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı işletmeler istenen belgeler ile anlaşma yapılan bankaların şubelerinden herhangi birine başvuru yapabilecektir.

KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı olmayan işletmelerin ise iletişim bilgileri www.kosgeb.gov.tr adresinde yer alan KOSGEB Hizmet Merkezleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

Kredi başvurularını bankanın kabul ya da red etme yetkisi vardır. KOSGEB'in bu konuda yaptırımı bulunmamaktadır.

Güncel KOSGEB KOBİ Beyannamesi onayı bulunan KOBİ'lerin başvuruları kabul edilecektir.

Vergi ve SGK borcu olan işletmelerimiz, borçları kredi desteğinden mahsup edilmek suretiyle kredi kullanabileceklerdir.

Anlaşmalı bankalar
Akbank T.A.Ş
Anadolubank A.Ş
Alternatifbank A.Ş
Denizbank A.Ş
Eurobanktekfen A.Ş
Fortisbank A.Ş
Garanti Bankası A.Ş
T.İşbankası A.Ş
Şekerbank T.A.Ş
T.Halkbankası A.Ş
Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
HSBC Bank A.Ş
Albarakatürk
Türkiye Finans Katılım Bankası
T. Vakıflar Bankası A.Ş
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş
Finansbank A.Ş.
Ziraat Bankası A.Ş

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın