KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2025 Salı
°C

Kot taşlama işçilerine bir çağrı bir müjde

Bakan Akdağ, kot taşlama işinde çalıştıkları için silikozis hastalığına yakalananlara, 'bunu tazmin ettirecek şekilde hukukun kapısında olmaları' çağrısında bulunurken bir müjde verdi.

Kot taşlama işçilerine bir çağrı bir müjde
11 NİSAN 2009 CUMARTESİ 13:40
0
1449
0
AA aa

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, büyük hastanelerde meslek hastalıklarının iyi takip edilebileceği üniteler kurulmasının planlandığını da açıkladı.

Silikozis hastalığına yol açan olumsuz iş yeri şartları için Sağlık Bakanlığının ayrıca bir yasaklama yapmasına gerek olmadığını, iş kanunlarının işyerlerindeki sağlıkla ilgili hususları kapsadığını belirten Akdağ, mevcut mevzuata rağmen silikozisten korunmayan hastaların sayılarının artması üzerine sağlıkla ilgili genel hükümler çerçevesinde yasaklama kararı aldıklarını anlattı.

Bilimsel komisyon kararıyla yapılan bu yasaklamanın, mevcut mevzuatı güçlendiren bir karar olduğunu belirten Akdağ, kendi işçilerine zarar verecek şekilde üretim yapan bütün işyeri sahiplerinin, kanuna karşı suç işlediğini söyledi.

Akdağ, ''Bütün işyeri sahiplerini, sanayicileri insan sağlığıyla ilgili bu kurallara uyma konusunda uyarıyorum ve hassasiyete davet ediyorum. Hukuk kendi mecrasında nasıl gider bilmiyorum ama şahsi kanaatimi söyleyeyim. Bir işyerinde bu şekilde silikozise uğramış bir vatandaşımız, kardeşimiz mutlaka bunu tazmin ettirecek şekilde hukukun kapısında olmalıdır'' dedi.

Genel kuralların aslında herkesin ne yapması gerektiğini içerdiğini belirten Akdağ, ''Bütün sanayicilere, herkese... İnsan sağlığı kadar değerli hiçbir şey olamaz'' ifadesini kullandı.

Akdağ, sosyal güvencesi olanların tedavilerini tüm sağlık kurumlarında yaptırabileceğini, bu güvenceye sahip olmayanların ise Yeşil Kart alarak tedavi olabileceklerini belirterek, ''Bürokratik süreçlerden dolayı bunların hiç birinden yararlanamıyorlarsa mutlaka bize müracaat etsinler. Onlara yardımcı olmanın yolunu buluruz'' dedi.

-MESLEK HASTALIKLARI BİRİMLERİ KURULACAK-

Geçmişte meslek hastalıkları hastanelerinin hizmete sunulduğunu hatırlatan Akdağ, bu konuda yürütülen yeni çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

''Olayı biraz daha geniş boyutuyla değerlendiriyoruz. Çalışmaları bir uzman heyete yaptırıyoruz. Yığılımlar nerede, hangi hastalık gruplarında, hangi bölgelerde oluyor, bunlara karşı hangi bölgede hastanelerin hangi kısımlarını daha da güçlendirelim ona bakıyoruz. İlla ki ayrı meslek hastalıkları hastaneleri oluşturulması gerekmeyebilir. Önemli olan güçlü hastanelerde meslek hastalıklarının iyi takip edilebileceği üniteler olsun. Çünkü tıp artık hastaneleri farklılaştırıp bir yere götürmekten çok entegre çalışmayı zaruri hale getiriyor. Önemli olan buradaki yaklaşımı güçlendirmek.''

Yeni çalışma kapsamında göğüs hastalıkları hastaneleri gibi sağlık kurumlarında meslek hastalıkları ile ilgili birimlerin güçlendirilmesi yoluna gidilebileceğini bildiren Akdağ, ''Bunun kaç hastanede yapılması planlanıyor?'' sorusuna, ''Şu anda bir sayı söyleyemem. Üzerinde çalışıyoruz. Bir taraftan da mevcutları güçlendirerek devam ediyoruz'' yanıtını verdi.

 

AA

Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
14.07.2025
22:06
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl'de afetlere müdahale kapasitesini arttırma ve yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde jandarma ekiplerine arama ve kurtarma ekipmanları teslim edildi.
14.07.2025
21:59
Seven:
Seven: 'Tarihte Yeni Bir Sayfa Açılmıştır'
AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, 'Türkiye; uzun, acılı, sancılı, gözyaşlarıyla dolu bir sayfayı dün itibariyle kapatmaya başlamıştır. Bugün, yeni bir gündür. Bugün, tarihte yeni bir sayfa açılmıştır'
14.07.2025
21:40
`15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir`
'15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir'
15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde vurulan Gazi Onur Asutay, o günü anlattı ve ekledi: 'Vatan sağ olsun, biz o gece sadece kendimizi değil, geleceğimizi savunduk.'
14.07.2025
21:21
Cam kırığı yangına neden oldu
Cam kırığı yangına neden oldu
Bingöl'ün Kığı ilçesinde çıkan örtü yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Yangına, can kırığının neden olduğu öğrenildi.
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın