KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Kovalar: 'Esnaf kan ağlıyor'

Beraberindeki partililerle hem esnafı hem de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar: 'İlgili kurumlarda fikirlerimizi paylaştık ancak esnafımızı dinlerken içimiz yandı. Esnaf kan ağlıyor, ekonomik sıkıntılar giderek daha büyük yaralar açıyor' dedi.

Kovalar: `Esnaf kan ağlıyor`
29 EYLÜL 2020 SALI 18:20
9
2545
5
AA aa

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, Merkez İlçe Başkanı Orhan Camuka ve parti yöneticileriyle birlikte bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı ziyaret eden Kovalar ve beraberindeki partililer, daha sonra Bingöl Barosu Başkanı Hanefi Budancamanak ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan'ı makamında, çarşı esnafını da işyerlerinde ziyaret ettiler.

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Deva Parti İl Başkanı Mikail Kovalar; verimli geçen temasların bundan sonraki süreçte daha yoğun devam edeceğini söyledi.

“ÖNCELİĞİMİZ BİNGÖL'DÜR”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı ziyaretlerinde şehrin sorun, sıkıntı ve beklentilerine dair görüşleri aktardıklarını dile getiren Deva Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar: “Şehrin her noktasının ve her bireyinin siyasi fikir ayrılıklarına bakılmaksızın en iyi hizmetleri alması, sıkıntıların giderilmesinde ortak akıl ve istişareye açık olunması, taleplerin ivedilikle değerlendirilmesi, bir siyasi partinin değil şehrin tamamının belediyesi olduğu ve hizmet akışının bu ilke doğrultusunda sunulması gibi birçok husustaki görüşümüzü Sayın Belediye Başkanımıza aktardık. Ayrıca şehrin yarınlarına dair güzel projeler hazırlayacağımızı ve bunu kendileriyle paylaşacağımızı da dile getirdik. Bizim önceliğimiz kişiler değil, Bingöl'dür. Yapılan her güzel hizmeti alkışlayacağımız gibi yanlışın da karşısında olacağımızı beyan ettik. Sayın başkan da her türlü faydalı fikir ve projeye açık olduklarını, makamın şahsının değil halkın olduğunu dile getirdi, çalışmalarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. İlgisi ve nezaketinden ötürü kendisine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

“İKİ BARO UYGULAMASI AYRIŞTIRACAKTIR”

Bingöl Barosu ziyaretlerinde de Türkiye'deki hukuksal anlamda yaşanan bazı problemleri dile getirdiklerini ifade eden Kovalar: “Fikir ve düşünce özgürlüğü kavramlarının daha kapsamlı ele alınması ve hak edilen özgürlüğün tanınması gerektiğini dile getirdik. Adaletin kişilere göre uygulanamayacağı, herkesin hukuk önünde eşit olması gerektiği ve adalet temelinin güçlü bir zemine oturtulması gerektiğini ifade ettik. Ayrıca iki ayrı Baro uygulamasının hukuk camiasını siyasi bir ayrışmaya sürükleyeceğini ve buna karşı olduğumu belirttik. Sayın baro Başkanımızın da bu husustaki görüşlerini dinledik. Oldukça verimli bir ziyaret oldu. İlgisinden ötürü Sayın Baro Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği ziyaretlerinde de şehit aileleri ve gaziler arasında bir ayrımı kabul etmediklerini anlatan Kovalar: “Tüm terör örgütlerine karşı olduğumuzu ve ülkenin bütünlüğünden yana olan tavrımızın net olduğunu ifade ettik. Şehit aileleri ve gaziler arasında hiçbir ayrımı kabul etmediğimizi dile getirip, sınır ötesi operasyonlarla ilgili düşüncelerimizi ve burada yaşadığımız can kayıplarımızın verdiği acıyı paylaştık. Sayın BİŞHAK Başkanımıza ve yönetimine misafirperverliklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz”

“ESNAF KAN AĞLIYOR”

Esnaf ziyaretlerine ilişkin de “Esnaf perişan, ekonomi alanındaki iyimser açıklamalar piyasaya yansımıyor” değerlendirmesinde bulunan Kovalar: “Kapısına gittiğimiz her esnaf ekonomik alandaki daralma ve kötü gidişattan yakındı. Personel çalıştıramaz, kira ödeyemez duruma gelen esnafımız maalesef yarınlara dair karamsar bir düşünceye sahip. Esnafımız kredilerini ödeyemez durumda. Her gün bir esnafımız kepenk indirir durumdayız. Ekonomik göstergelere dair iyimser söylem ve tahminler maalesef piyasaya hiç de bahsedildiği gibi yansımıyor. Esnaf gerçekten perişan durumda! Herkes sadece ayakta kalabilmenin mücadelesinde. Temennimiz, bu zorlu günlerin geride kalacağı günleri hep birlikte görmek” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62754)
01 Ekim 2020 Perşembe 00:05
Binsur Apti abinin eniştesi değil mi bu hangi partide il başkanı olmuş tebrikler valla helal sana
Muallim (@Misafir_62750)
30 Eylül 2020 Çarşamba 22:06
Sayın Kovalar, vatandaşın dertlerine deva olun. Vatandaşın içinden çıkmayın. Çalışmalarınızı yakınen takip ediyoruz ve sizi de takdir ediyoruz. Bu duruşunuzu kaybetmezseniz bu şehre katacağınız çok şey olur. Allah yardımcınız olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62748)
30 Eylül 2020 Çarşamba 21:58
Kan ağlayan görmüyorum ben herkes halinden memnun kan ağlamak buysa herkes böyle kalsın çünkü kime sorsan halinden memnun ki bi siyasetçiyi gördüğünde el pençe kilitleyip duruyor önünde çok iyiyiz diye arkada da kimse demesin kan ağlıyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62721)
30 Eylül 2020 Çarşamba 00:02
Nihayet bir muhalefet bingölde halkın içinde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62710)
29 Eylül 2020 Salı 22:20
Esnaf kan ağlıyor biz gençler iş yok kan ağlıyoruz:(
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın