KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Kovid-19 biyolojik silah mı? ABD istihbaratı raporu paylaştı

ABD istihbaratı, 90 günlük araştırmaları sonucu hazırladıkları raporda Kovid-19'un kökenine karşı ortak bir sonuca ulaşamadıklarını ancak virüsün biyolojik silah olarak geliştirildiğine inanılmadığını vurguladı.

Kovid-19 biyolojik silah mı? ABD istihbaratı raporu paylaştı
28 AĞUSTOS 2021 CUMARTESİ 11:01
0
6178
0
AA aa

ABD istihbaratı, Başkan Joe Biden'ın talimatı üzerine 90 günlük araştırmaları sonucu hazırladıkları raporda Kovid-19'un kökenine karşı ortak bir sonuca ulaşamadıklarını ancak virüsün biyolojik silah olarak geliştirildiğine inanılmadığını vurguladı.

ABD istihbarat ajansları, 90 günlük incelemelerinin ardından ABD Başkanı Joe Biden'a sundukları ve Kovid-19'un kökenini araştırdıkları raporun bir bölümünü kamuoyu ile paylaştı.

İstihbarat ajanlarının Kovid-19'un kaynağına ilişkin henüz ortak bir kanıya varamadığına işaret edilen raporda, ABD İstihbarat Topluluğunun 4 üyesinin virüsün bir hayvandan insana geçtiğine dair inancının az olduğu belirtildi. Öte yandan beşinci bir ajansın da ilk insan enfeksiyonunun bir laboratuvarda başladığına dair orta derecede ikna olduğu vurgulandı.

Raporda, tüm istihbarat kurumlarının virüsün biyolojik silah olarak geliştirildiğine inanmadığının altı çizildi.

Çin'in ABD ve uluslararası toplumla virüsün kökenine yönelik araştırmalar konusunda tam koordinasyona geçmemesinin önlerindeki en büyük engel olduğu vurgulandı.

BIDEN'DAN AÇIKLAMA!

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, istihbarat kurumlarının kendisine rapora ilişkin detaylı bir brifing verdiğini kaydetti.

ABD'de yüz binlerce insanın hayatına mal olan Kovid-19'un kökeni bulunana kadar rahat uyku uyumayacaklarını belirten Biden, Çin'in tavrının virüsün kökeninin bulunmamasındaki en büyük etken olduğunu kaydetti.

BIDEN RAPOR İSTEMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden 26 Mayıs'ta yaptığı yazılı açıklamada mart ayında istihbarattan Kovid-19'un kökenini araştırmalarını istediğini ve bu raporu ay başında eline aldığını bildirmişti.

Biden açıklamasında, "İstihbarat Topluluğundan, bizi kesin bir sonuca daha da yakınlaştıracak bilgileri toplama ve analiz etme çabalarını iki katına çıkarmalarını ve bunu bana 90 gün içinde rapor etmelerini istedim." ifadesini kullanmıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2026
00:18
Bingöl`de Traktör Kazası: 1 Ölü
Bingöl'de Traktör Kazası: 1 Ölü
Bingöl merkez Kartal Köyü yolunda meydana gelen traktör kazasında bir kişi yaşamını yitirdi.
17.07.2026
23:45
Devlet Desteğiyle Kurduğu Besi Çiftliğinde Tam Kapasite Üretim Yapıyor
Devlet Desteğiyle Kurduğu Besi Çiftliğinde Tam Kapasite Üretim Yapıyor
Devlet desteğiyle Bingöl'de kurulan modern besi çiftliğinde 250 baş kapasiteyle üretim sürüyor. Yaklaşık 29 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesise, 22 milyon lira hibe desteği sağlandığı bildirildi.
17.07.2026
23:43
Bingöl`de Çıkan Yangın Saman Balyalarına Sıçramadan Söndürüldü
Bingöl'de Çıkan Yangın Saman Balyalarına Sıçramadan Söndürüldü
Bingöl'de çıkan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesiyle saman balyalarına sıçramadan söndürüldü.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın