KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Köy çocuklarının çektiği fotoğrafların sergisi açıldı

Tunceli, Bingöl ve Elazığ'ın bazı köylerinde 'Oyuncak Makinam' projesi kapsamında çocukların çektiği fotoğraflarla bir köyde sergi açıldı.

Köy çocuklarının çektiği fotoğrafların sergisi açıldı
28 TEMMUZ 2019 PAZAR 20:20
1
1674
0
AA aa

Doğa Fotoğrafçısı Mahmut Boztaş, Nazımiye İlçesi'ne bağlı Aşağı Doluca, Bingöl'ün Yayladere ve Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı köylerde toplam 90 çocuğa “Oyuncam Makinam” projesi kapsamında fotoğrafçılık eğitimi verdi. Eğitimin ardından İstanbul'dan temin ettiği ve “Çek At” diye tabir edilen makineleri çocuklara veren Boztaş, çocukların serbest şekilde fotoğraflar çekmesini sağladı. Bir yıldan fazla süren proje kapsamında çocukların çektiği fotoğraflar, toplanarak sergi için hazırlandı. Hazırlıkların tamamlanması ile çocukların fotoğraflarıyla Nazımiye ilçesi Aşağı Doluca Köyü köy evinde sergi açıldı. Sergide çektikleri fotoğrafları gören çocuklar mutluluklarını dile getirirken, köy sakinleri de memnuniyetini dile getirdi.

Daha önce İstanbul'da “Doğadan Sanata Seyyah” isimli fotoğraf sergisi açtığını anımsatan Proje koordinatörü Mahmut Boztaş, "Bu serginin ardından birçok teklif aldım. O zaman şunu belirtmiştim İstanbul'da yüzlerce sergi açılıyor ancak Anadolu'da yılda bir iki defa olabiliyor. Sponsorluk yapın bu sergileri Anadolu'nun köylerine taşıyalım demiştim ancak olumlu bir karşılık alamamıştım” dedi.

Çocuklarla sanatsal çalışma yapmanın sürekli hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirmek için İstanbul'da foto baskı makinesi sahibi Olcay Türköz'ün kendisine 200 çek at makine verdiğini dile getiren Boztaş, “Anadolu'daki çocukların çok yetenekli olduklarını gördüm. Keşfedilmemiş çocuklar var. Bu çocukların eğitilmesinden ziyade bir yol ve yöntem gösterilmesi gerekir. Resim çizerken hangi fırçayı hangi teknikleri kullanacak. Biz bunları öğrettikten sonra kendileri zaten üzerine bir şeyler koyuyor. Biz bu çalışmayı yaparken çocuklara yönlendirme de bulunmadık. Zaten makineler oyuncaktı. Ama biz bu durumu onlara hissettirmedik. Konu olarak onları serbest bıraktım. Kendi dünyalarını ve düşüncelerini yansıttılar fotoğrafa. Günümüz teknolojisiyle her şeyi telefonlardan görüyorlar. Fakat projede ondan uzak bir şekilde fotoğraf çektiler. Çok güzel fotoğraflar ortaya çıktı” diye bilgi verdi.

Öte yandan, Boztaş, destek olunması halinde çocuklarla fotoğrafçılığın yanı sıra müzik, resim gibi atölye çalışmaları yapmayı da planladığını sözlerine ekledi.

Eğitimlere katılan çocuklardan Lizge Söker, “Ben ateş közünde çayı çektim çünkü daha doğal ve güzeldi. Kameraları iyi ki bize verdiler. Nasıl bir duygu olduğunu hissettik ve mutlu olduk. İlk başta nasıl kullanacağını bilmiyorduk size anlattılar öğrendik" diye ifade etti.

Çocuklardan Miray Bozkurt ise; “Mahmut abi bana kamera vermişti ben de etrafta güzel gördüğüm şeyleri çekmiştim. Fotoğraflar bizim köyümüzde sergilendi, çok mutluyum “ şeklinde konuştu.

Çocukların çektiği fotoğraflardan oluşan serginin, Bingöl ve Elazığ'ın köylerinde de açılmasının planlandığı aktarıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
24.06.2026
18:37
Vedat Karabulut`u Arama Çalışmaları 11`inci Gününde
Vedat Karabulut'u Arama Çalışmaları 11'inci Gününde
Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki genç için bekleyiş sürüyor. Ekipler hem su üstünde hem de su altında arama faaliyetlerini sürdürürken, bölgede dron destekli taramalar da gerçekleştiriliyor.
24.06.2026
18:36
Hafızlık finalinde Bingöl`ü o temsil edecek
Hafızlık finalinde Bingöl'ü o temsil edecek
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın