KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

Köy öğrencileri silaha dur dedi

TEMA Bingöl Temsilciliğinin başlattığı “silahı bırak kitabı al” kampanyası devam ediyor.

Köy öğrencileri silaha dur dedi
31 EKİM 2008 CUMA 10:54
0
1306
0
AA aa
Geçtiğimiz hafta il merkezindeki okullarda yapılan proğramların ardından dünde Karlıova ilçesi Sudurağı Köyü İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler silahlarını verip kitap ve kırtasiye malzemelerini aldılar. Kampanyayı yürüten TEMA Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan ve TEMA Gönüllüleri Sudurağı köyünde öğrencilerle çevre ve TEMA üzerine sohbet ettikten sonra , silahı bırak kitabı al kampanyası hakkında öğrencilere bilgi verdiler. Daha sonra öğrencilerin okul idaresine teslim ettikleri oyuncak silahlara karşı her öğrenciye, 2 hikaye kitabı, 1 defter ve 1 kalemden oluşan set verildi. Bu çalışmanın tüm Bingölün ve ülkenin sathına yayılmasını amaçladıklarını belirten Karaarslan, toplumsal kalkınmanın, şiddetten uzak okumaya meyilli, mesleki ve karakter gelişimi tamamlanmış yarının büyükleri çocuklarımızla mümkün olabileceğini vurguladı. Geleceğimizin teminatı olan çocukları  zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın büyüklerinin elinde olduğunu ifade eden Karaarslan, “Yüzyılımızın sorunu olan şiddeti ve baş döndürücü gelişmelerden çocuklarımızı korumak herkesin sorunudur. Bu soruna okulda, sokakta ve evde olmak üzere top yekun yaklaşımlar göstererek pozitif enerji oluşmasına katkı sunabiliriz” dedi. Özellikle oyuncak silah sektörüne seslenen Karaarslan, bu sektörlerin daha duyarlı ve yaratıcı yetenek geliştiren oyuncaklarla çocuklarımıza hizmet etmeleri çağrısında bulunda. Herkesi bu kampanyaya katkı ve desteğe çağıran Karaarslan, kampanya süresince 5 bin kitap ve 3 bin adet silgi ve kalem gibi kırtasiye malzemeleri dağıtacaklarını vurguladı. Hedeflenen rakama şimdiden ulaştıkları ifade eden Karaarslan, talebin artması halinde kampanyayı uzatacaklarını da sözlerine ekledi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın