KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Köy yolları daha kolay asfaltlanacak

Bingöl İl Özel İdaresi tarafından kurulan asfalt plenti sayesinde köy yollarının yapım ve bakım çalışmaları düzenli olarak yapılabilecek.

Köy yolları daha kolay asfaltlanacak
05 TEMMUZ 2012 PERŞEMBE 16:54
0
1626
2
AA aa

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Muş Karayolu üzeri 15.km'si Karayolları Şantiyesi yanında bulunan alanda kurulumu devam eden şantiyeyi gezerek İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık'tan bilgi aldı.

Asfalt plentinin yaklaşık maliyetinin 2 milyon 433 bin 759 lira olduğunu belirten Işık, ihale bedelinin KDV dahil 2 milyon 301 bin lira olduğunu söyledi.

Asfalt plentinin saatte 100 ton malzeme üretebileceğini ifade eden Işık, prefabrik sundurma, şantiye binası, jeneratör, sondaj kuyusu ve çevre düzenleme işlerinin maliyete dâhil olduğunu vurguladı.

Saatte 100 ton asfalt üretebilen asfalt plenti ile köylere yönelik hizmetlerde mevcut asfalt kaplı yolların yılın 12 ayında yama ve bakımlarının yapılabileceğini belirten Işık: “Ayrıca mali imkanların oluşması halinde standartlara uygun grup köy yollarından başlayarak mevcut asfalt yolların sıcak asfalt kaplamasının yapılması, yolların konforlu hale getirilmesi ve ekonomik ömrün uzatılması, KÖYDES projesi kapsamında yapılacak asfalt yol çalışmalarında kullanılmak üzere sıcak asfalt hazırlanması için bu tesis oldukça faydalı olacaktır” dedi.

Işık, ilk etapta mevcut sathi kaplama yollarının bakımlarını yaparak, ömrünün uzatılmasını ve ilerleyen yıllarda ana grup yollarının sıcak asfalt ile kaplanmasını hedeflediklerini söyledi.

“Plent sayesinde hem maliyet hem de zaman konusunda kazanç sağlayacağız”

KÖYDES Programı öncesi Özel İdarenin sorumluluğundaki asfalt alanının çok fazla olmadığına dikkat çeken Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer: “Ancak KÖYDES projeleri sayesinde özellikle grup köy yollarının bulunduğu ana arterlerin hemen hemen tümünü asfalt kapladık, bundan sonrada kaplamaya devam edeceğiz. Yalnız zorunlu olarak 1. kat asfalt olarak tabir edilen sathi kaplama yapıyoruz. Ve sathi kaplamaların tabii ömrü bir yıl. Sathi kaplama yapılan yolu bir yıl sonra tekrar elden geçirmeniz gerekiyor. Bu güne kadar itiraz fazla olmadığı için Karayolları ile yaptığımız protokol çerçevesinde Karayolları asfalt plentinden bu malzemeyi alıyorduk. O da hem gecikmeli hem de istediğimiz kritere ulaşmıyordu. Sathi kaplama yaptığımız yollar ile takip eden yıllarda onarımını yapmak için ihtiyaç duyduğumuz malzemeyi kendi plentimizde üreteceğiz. Plent sayesinde hem maliyet hem de zaman konusunda kazanç sağlayacağız” dedi.

“Saatte 100 ton asfalt üretme kapasitesine sahip”

Plentin Ağustos başında deneme faaliyetlerini yapacağını tam faaliyete ise en geç Ağustos ayının ikinci haftasında geçeceğini belirten Vali Güvençer: “Birinci kat asfaltı her yıl elden geçirme gerektiği için yavaş yavaş coğrafyası uygun ve trafik akışı için gerekli yerlerde sıcak asfalt dediğimiz beton karışımlı asfalt yapmayı hedefliyoruz. Diğer bir hedefimizde bazı yerlerde yavaş yavaş sathi kaplamadan bitümlü sıcak karışıma geçmek. Bu anlamda asfalt plentimiz faaliyete geçtikten bir yıl sonra maliyetini karşılamış ve Özel İdareyi kara geçirmiş olacak. Asfalt plentinin saatte 100 ton asfalt üretme kapasitesine sahip. Şimdilik ihtiyacımız çerçevesinde günde sadece 4-5 saat kullanabiliriz. Yani günde 300 – 400 ton günlük ihtiyacımızı karşılıyor” dedi.

Plentin maliyetinin kısa bir sürede çıkacağını belirten Güvençer: “Önümüzdeki yıl 20 kilometre yolun onarımını planet ile yaparsak maliyetini karşılamış olacağız. Ondana sonraki yıllar her bir kilometre Özel İdare'nin kar hanesine yazılacak. Üretim kapasitemiz çok yüksek olduğu için özel sektör karayolu çalışmaları ve belediye şehir içi çalışmalarında yapılacak protokol çerçevesinde satın alma yoluyla gerekli rotbiksi bizden temin edebilirler” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
İbrahim Kahraman (@Misafir_8910)
06 Temmuz 2012 Cuma 18:37
Feyzullah kardeşimin çok haklı 2000'in üzerinde nufusu bulunan merkez ilçeye bağlı sariçiçek köyü yolu aynı zamanda havaalanı ve grup köy yoluda olan bu yolun durumu içler acısıdır. İl özel idaresi gazetelerde gösteriş yapacağına icraat yapsın.
Feyzullah ÇETİN (@Misafir_8906)
06 Temmuz 2012 Cuma 01:36
Her söylenen, hizmet ve yatırım zamanında yapılmış ve gereken hassasiyet gösterilmiş olsaydı eyer, Bingölün bir sorunu kalmazdı. Daha güzel ve yaşanılabilir bir Bingöl için umutluyuz.
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın