KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Köydes bile sorunu çözmedi

Aşağıköy, Ortaköy, Şaban, Yelesen ve Çiriş köylerine aynı güzergâhta yol gidiyor. Her gün yüzlerce kişi bu gurup köy yolundan merkeze geçiyor. Her yıl düzenli olarak KÖYDES projesi kapsamında köylere yardım yapıldığını ileri süren köylüler, yıllardır uygulanmaya çalışılan KÖYDES projelerinin sorunlarını çözüme kavuşturmadığını belirterek tepkilerini dile getirdiler.

Köydes bile sorunu çözmedi
11 AĞUSTOS 2008 PAZARTESİ 11:03
0
1441
0
AA aa
Projelerin hayat bulmadığı bölge
Yolların sarp kayalıklarla dolu olması, her yıl aynı yollarda toprak kaymalarının yaşanması insan hayatı için tehdit oluşturuyor. Köy yollarının Kasuman kısmında sadece 500 metre yapılması akıllarda soru işareti bırakıyor. Elazığ yolu ayırımında yoldan bakıldığında köy yollarının asfaltlandığı sanılıyor. Oysa sadece ana yoldan bakıldığında yollara asfalt süsü verilmiş olduğu anlaşılıyor. Hangi gerekçeyle 500 metre tek yapıldığı bilinmeyen köy gurup yolu, şu anda yapılmayı bekliyor.  Toplam 5 köyün bulunduğu Puh bölgesinde Aşağıköy, Ortaköy, Şaban, Yelesen ve Çiris köyleri bulunuyor. Bu bölgenin ortalama 5 bin seçmene sahip olduğunu belirten bölge halkı, her yıl seçim döneminde bu bölgede siyasetçilerden geçilmediğini belirterek, seçimden sonra her şeyin unutulduğunu söyleyerek, sorunlarını dile getiriyorlar.

20 dakikalık yol bir saat sürüyor
Yıllardır kangrenleşen su, yol ve alt yapı sorunuyla boğuşan bölge, sorunlarının çözüme kavuşmasını istiyor. Gurup köy yollarının iki yıl üst üste KÖYDES projesi kapsamında genişletildiğini belirten köylüler, her nedense iki defa yapılan çalışmaların ardından, köy yollarının eskiden daha kötü durumda olduğunu söylediler. Aynı yöntemle içme suyu getirilen bölge, yeni yapılan içme suyu şebekesinden yararlanamıyor bir türlü. İhale edilip başıboş bırakılan köylerdeki işler yarım yamalak bırakıyor. Merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan bu bölgeye, ancak 1 saatte varılıyor. Kışın yollarının her gün kapandığını ifade eden köy sakinleri; “biz yıllardan beri bu dağlar arasında cehennem hayatı yaşıyoruz. Merkeze ulaşamıyoruz. Doğamız cennet gibi, ama burayı değerlendiremiyoruz. Bizi temsil eden kimse yok. Eyer temsil eden biri olsaydı sorunlarımızın çözümüne yönelik adım atılırdı. Ama nerde. Koltuğu kapan bize sırtını çeviriyor. Aşağı köyün içme suyu yapıldı sözde. Ama ne hikmetse yeni yapılan içme suyu köye ulaşamıyor. Orta köy su sıkıntısı yaşıyor. Kaynakları var değerlendiremiyor. Şaban köyü geniş arazilere sahip, ama sahip olduğu geniş araziyi kullanacak araçları tarlalarına ulaştıramıyor. Yaptığımız tüm başvurular ya dosya altı olmuş, yâda duyarsızlık kurbanı olmuş”  ifadelerini kullanarak sorunların çözüme kavuşmasını istediler.

“Sesimizi kimse duymuyor”
Ortaköy Muhtarı Hasan Buğrahan, yol sorununu defalarca gündeme getirdiğini belirterek, bu konuda vekillerin sessiz kaldığını ve çözüm üretilmediğini söyledi. Her şeyin söylemden ibaret kaldığını ileri süren Buğrahan “Sesimizi kimse duymuyor. Biz sorunlarımızı anlatıyoruz. Defalarca aktardık. Ama kimse sorunlarımızı çözüme kavuşturmak için bir şey yapmıyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. bu bölge unutulmuşsa seçimde de hatırlanmasın. Vekiller sesimizi duysun ve sorunlarımıza çözüm bulsunlar” dedi.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın