KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Aralık 2025 Perşembe
°C

'Köye dönüş yolu açılsın' istiyorlar!

Yedisu ilçesi Akımlı köyü sakinleri, 1994 yılında boşaltılan köylerine geri gelmek istiyorlar ancak yol sorunu aşamıyorlar. Köylüler, çözüm için seslerinin duyulmasını istiyor.

`Köye dönüş yolu açılsın` istiyorlar!
22 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ 02:55
3
4476
2
AA aa

Kiğı-Yedisu arasında 13 yıldır devam eden yol çalışmaları, bölgede yapılan tüneller nedeniyle yollarının bozulduğunu ve ulaşıma kapandığını belirten bölge sakinleri, yol sorununun çözülmesini istiyor.

Yıllar sonra köyüne dönmek isteyen Serdal Doğan, “90'lı yıllarda çatışmaların devam ettiği dönemde köylerimizi bırakıp büyük şehirlere yerleşmek zorunda kaldık. Yıllar sonra köylerimize geri dönmek istedik ama çok ciddi yol sorunu var, köye ulaşım sağlanamıyor. Yaklaşık 13 yıldır devam eden Yedisu-Kiğı yolu ve tünel çalışmasından dolayı köyümüzün yolu tamamen tahrip oldu ve kullanılamaz halde. Yetkililerden ricamız yol sorununa bir çözüm bulsunlar ki bizlerde köyümüzü gidebilelim. Tarım arazilerimizi değerlendirip köyümüzde kalalım” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95002)
23 Ağustos 2022 Salı 12:58
Köyleriniz daha yeni mi tatlı oldu. Köy olduğunu hatırladınız. Boşuna köyünüze dönmezsiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94978)
22 Ağustos 2022 Pazartesi 14:42
ayıp hala yollar yapılmamış
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın