KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Köylüler baraj mağduru

Tunceli-Elazığ ve Bingöl sınırında baraj ve HES nedeniyle yaklaşık bir yıldır köylerinde mahsur kalan aile, sorunlarının çözümü için dönüşümlü süresiz açlık grevine başladı.

Köylüler baraj mağduru
10 TEMMUZ 2015 CUMA 05:40
0
2212
0
AA aa

Tunceli-Elazığ ve Bingöl sınırında Peri Suyu üzerinde 2010 yılında yapımına başlanan ve 2014 yılında tamamlanarak enerji üretimine başlayan Pembelik Barajı ve HES, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Dallıbahçe köyü Ilısu mezrasında yaşayan Arduç ailesinin ulaşım için kullandığı yol ve köprüleri sular altında bıraktı.

Şirketin taahhüt ettiği yol ve köprüyü yapmaması nedeniyle yaklaşık bir yıldır köylerinde mahsur kalan Ayhan ve Adile Arduç çifti sorunlarının çözülmemesi nedeniyle 5 Temmuz tarihinde kurdukları çadırda süresiz ve dönüşümlü açlık grevine başladı. Şirketin yol ve köprüleri yapmadığını belirten Ayhan Arduç, "Bir yıldır kendi köyümüzde mahsuruz. Defalarca müracaat etmemize rağmen ilgili kurumlar da gerekeni yapmadılar. Sorun çözülene kadar açlık grevimiz devam edecek. Grevi resmi yoldan bir çözüm girişimi olursa sonlandıracağız" dedi.

Sorunun ilk günden çözülmesi halinde bu durumun yaşanmayacağını dile getiren Adile Arduç, “Biz isterdik ki ilk günden beri bu duruma çözüm bulunsaydı bu ayıp bugüne kadar sürmeseydi. Valilik Şubat ayında AFAD'la erzak gönderdi ondan sonra ilgilenen olmadı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Biz burada yasal izinleri alarak tapulu arazimizde ruhsatlı evimizde mahsur kalıyoruz. Şirket var olan yolları keserek vatandaşı yok sayıyor. Engelli bir insanı köyüne hapsediyor, bütün haklarımızı gasp ediyor. Müracaatlarımıza rağmen sorun çözülmedi. İkinci bir kışı da böyle yaşamak istemiyoruz. Çözüm olmadığı sürece açlık grevine devam edeceğiz" diye konuştu.

Adile Arduç, yaşanan durumdan çocuklarının da maddi ve manevi olarak etkilendiğini de söyledi. Çevreciler ve vatandaşların da destek verdiği açlık grevine ilişkin Tunceli Valiliği tarafından da yazılı bir açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında bahsi geçen şirkete taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle 19 bin lira para cezası kesildiği, taahhütlerini yerine getirmesi için de 6 aylık süre tanındığı kaydedildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2025
02:42
Bingöl`de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksiciler yeni zam tarifesini duyurdu. Bugün itibariyle geçerli olacak tarifeyle nereden nereye kaç liraya gidilecek? İşte yeni tarifenin detayları…
16.07.2025
02:41
Bingöl`de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl'de çeşitli programlar düzenlendi. 15 Temmuz demokrasi zaferinin 9'uncu yıl dönümünde şehitlikler ziyaret edilip dua edildi, akşam ise yürüyüş yapılıp demokrasi meydanında çeşitli etkinlikler icra edildi.
16.07.2025
02:38
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Türkiye'nin 81 ilinden 81 gazeteci ile 41 ülkeden davet edilen 119 yabancı basın mensubu İletişim Başkanlığı organizasyonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti. Sergilenen materyaller aracılığıyla o gece yaşananları yeniden hissettiklerini belirten Hakim Bayraktar; 'Bu müze, milletimizin iradesine sahip çıktığı, destansı bir direnişin hafızasıdır' dedi.
16.07.2025
02:37
Bingöl`de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de arızalı telefon bataryası değiştirildiği esnada patlayarak alev aldı. Tamir yapan telefoncu yaralanırken o anlar kameralara yansıdı.
16.07.2025
02:35
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 günde Bingöl dahil 64 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 306 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın