KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Köylüler kepçeye el koydu!

Bingöl’de mezra yolunun açılmadığını gerekçe gösteren köylüler, İl Özel İdaresine ait kepçeye el koydu.

Köylüler kepçeye el koydu!
13 OCAK 2015 SALI 05:12
0
2867
0
AA aa

Bingöl'de hafta başından beri etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Don olaylarının etkili olduğu kentte hava sıcaklıkları eksi 17'lere kadar indi.

100'ye yakın köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ederken, merkeze 7 kilometre uzakta bulunan Sancaklı Köyü'ne bağlı Çaler ve Konak mezraları sakinleri, yollarının açılmamasına tepki göstererek, Bingöl İl Özel idaresine ait kepçeye el koydu.

“200 HAYVAN TELEF OLACAK”

Bingöl İl Özel İdaresi kapalı köy yollarını ulaşama açmak için başlattığı çalışmalar kapsamında önceki gün merkez Sancaklı Köyü yolunu açtı. Köye bağlı Dereygazen mezrasına kadar yolu açan ekipler, bundan sonra iki mezra yolunu ulaşıma açmadı.

Duruma tepki gösteren köylüler, kepçeye el koyarak operatörünü gönderdi. İl Özel İdaresi Yol Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nü arayan köylüler, yollarının açılmaması halinde kepçeyi vermeyeceklerini belirtti.

İki mezrada toplam altı ev bulunduğunu ve mezra sakinlerine ait 200 büyükbaş hayvanın olduğunu kaydeden köylüler, yemlerinin bittiğini, hayvanların aç olduğunu söyledi.

Konak Mezrası sakinlerinden Faik Baykara, “yolumuz açıldı ancak 3 kilometre kaldı. Şube müdürü inadı yüzünden yolu açmayacağını söylüyor ve iki defadır kepçeyi buradan çekip götürüyor. Bütün yetkilileri aradık fakat şube müdürü kimseyi dinlemiyor yolu açmayacağını söylüyor. Şuanda 200'ün üzerinde hayvan var içeride. Tarım kooperatifinden hem istemişiz yem gelecek ama nasıl götüreceğimizi kara kara düşünüyoruz” dedi.

İki gündür kepçeye el koyduklarını ifade eden Çaler mezrası sakinlerinden Nevzat Bayındır ise, “Yolumuzu açmıyor, Müdür Bey'i de arıyoruz diyor altı ev için yol açmıyorum. Jandarma ile gelip kepçeyi alacağını söylüyor. Bizde kesinlikle vermiyoruz, yetkililere sesleniyoruz; bize sahip çıkın. Çok mağduruz hayvanlarımız içeride telef olacak” diye konuştu.

“TAŞIMALI EĞİTİMİN YAPILDIĞI KÖYLERE ÖNCELİK VERİYORUZ”

Öte yandan duruma ilişkin bilgi veren Bingöl İl Özel İdaresi Yol Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Caf, taşımalı eğitimin yapıldığı köy ve mezralara öncelik verdiklerini söyledi. Dereygazen mezrasında öğrenciler olduğundan dolayı yolu ulaşıma açtıklarını kaydeden Caf, şunları söyledi: “Öncelikli yollarımız taşımalı eğitimin yapıldığı köy ve mezra yollardır. Belirtilen bölgede çalışmayı tamamladıktan sonra kepçeyi oradan alıp Kuşburnu Köyü'ne götürecektik. Orada da taşımalı eğitim vardı. Köylüler kepçeyi el koydu biz onlara öğrencilerin mağdur olduğunu söyledik önce orayı daha sonra da sizin yolu açacağımızı söyledik fakat izin vermediler. Zorluk çıkarınca operatörümüzü oradan getirdik. Gerekli yasal işlem yapılacak.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın