KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ocak 2026 Pazar
°C

Köylüler yol kapattı

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kargapazarı köyünden geçen Varto yolu, fazla toz çıkıyor gerekçesi ile köylüler tarafından kapatıldı.

Köylüler yol kapattı
19 AĞUSTOS 2014 SALI 04:48
0
5533
0
AA aa

Karlıova'ya 10 kilometre mesafede bulunan Kargapazarı Köyü yakınlarında yapımı devam eden Karlıova ile Muş'un Varto İlçesi arasındaki karayolu yapım çalışmaları sırasında çıkan toz nedeniyle köylüler yol kapatma eyleminde bulundu

Varto yolu üzerinde bir araya gelen köylüler, yolu taşlarla trafiğe kapattı. Stabilize yoldan yükselen tozdan dolayı hastalandıklarını ifade eden köylüler, yetkililerin soruna duyarsız kaldığını söyledi.

Yolun yakın tarihte yapılmaması halinde hendek kazacaklarını ifade eden köylüler: “Köyümüzdeki bu yol tam iki yıldır stabilizedir. Burası bir ana yol ve bu yoldan geçen araçların çıkardığı tozları yuta yuta hepimiz hastalandık. Çamaşırlarımızı dışarıya asamaz durumdayız. Suyumuz hep çamurlu geliyor evlerimizin içi hepsi toz almış. Yetkililere onlarca defa hem dilekçe hem de sözlü olarak başvurduk ama hiç birimizin girişimleri kayda alınmadı” diyerek tepki gösterdiler.

Köylülerin kapattığı yolda onlarca araç beklerken hastası olan bir yolcu için yol tekrar trafiğe açıldı. Karlıova Varto yolunun geçtiği Kargapazarı köyünde daha önce de Kalekol yapımları öne sürülerek iki defa yol kapatma eylemi yaşanmıştı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın